AJÁNLÓ
 
15:19
2015. 10. 30.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
15:19
2015. 10. 30.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:19
2015. 10. 30.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
15:19
2015. 10. 30.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
15:19
2015. 10. 30.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10. forduló: A negyedén túl!

0 komment

Túl vagyunk kilenc fordulón, és bár még korán van a pálcatöréshez, a figyelmezetető jelekre azért jobb lesz odafigyelni, meg talán néhány atyai pofont sem ártana itt-ott kiosztani. Tovább után helyzetjelentünk és beharangozunk a 10. fordulóra, ahol könnyed Real és Barca győzelem mellé vérre menő valenciai derbit és egy rendkívü kemény Villarreal – Sevillát várunk.

 

Deportivo La Coruna - Atletico Madrid

Az elmúlt években péntek esténként többnyire egy-egy gyengébbnek titulált csapat nyitotta meg az aktuális fordulót, idén azonban itt is változtatott a spanyol labdarúgó szövetség. Ennek fényében kezdett már a Sevilla, a Valencia és a Villarreal is, ma pedig egy újabb nagycsapaton a sor: az Atletico látogat La Corunába. Örömmel látjuk, hogy Víctor legényei a tavalyi lepkefing után igencsak összeszedetten szerepelnek a bajnokságban. Igaz, az elmúlt három körben összesen 2 pontot sikerült összekaparniuk, de hála az első hat fordulónak, így is a rendkívül előkelő hatodik helyen várják Cholóékat. Simeone csapata a múlt héten igazi rangadót nyert: az év elején nagyobb ellenállásra és teljesítményre predesztinált denevéreket rendkívül magabiztos és jó játékkal verték odahaza 2-1-re. Igaz, a végén azért az argentín mesternek majdnem sikerült „elcserélnie” magát, mivel az addig fantasztikusan teljesítő Carrascót 70. perc után a zöldfülű Oliver Torresre váltotta, de Godínék állták a sarat. Visszakanyarodva a mai mérkőzéshez, a Depor tehát javul, de a Riazor még mindig nem a bevehetetlen erőd kategória, ráadásul az Atletico is kezd kikupálódni Jackson Martinezékkel a fedélzeten, ezért ha nem is könnyed, de azért egyértelmű vendég győzelmet várunk, Griezmann gólokkal.

A Cholo attitűd már megvan.

Szombat

Real Madrid - Las Palmas

A kiesőhelyen fuldokló Las Palmasnak semmi jót nem jósolunk. A balettnél a hírek szerint az idén remek formában védő Navasnak izomproblémái vannak, így Kiko Casilla juthat végre szóhoz, míg a brillírozó Keylor néhány napos pihenőt kap. A sérültek is szépen lassan visszaszivárognak a csapatba (Kovacic, Arbeola, Carvajal, Pepe), és úgy fest James is egyre jobban nyomja a labdás edzéseket. Ronaldo ebben az új, Benitezes rendszerben szórja a gólokat, s ha nincs ő, valaki más segít be. Iscóék mestere a kissé furcsa taktikai és rotációs húzásai miatt megosztotta a madridi szurkolótábort, de a számok nem hazudnak, a gárda pedig így vagy úgy, de szépen gyűjtögeti a három pontokat. A Celta felett aratott nagyon fontos győzelemmel fújhatott egyet a fővárosi alakulat, ezen a hétvégén pedig akár erődemonstrációt tartva gólszépségversennyel megspékelve építhetik tovább az önbizalmukat a rájuk váró PSG, Sevilla, Barca kombóra. Gólgazdag hazai.

Valencia - Levante

Valenciában városi derbire készül a jónép, ahol a vendégektől menesztett Lucas Alcaraz helyét átvevő Rubi szeretné letenni névjegyét a békák élén. Az egykori Valladolid tréner kinevezése sokakat meglepett, hisz a 45 éves egykori szélső játékosnak első ligás csapattal még nincs tapasztalata, bár a Barcánál már lehúzott egy évet az edzői testületben. Hazai oldalon is áll a bál, hisz Nuno számára élet-halál mérkőzésről beszél a sajtó. A tavaly sok-sok millióból megerősített keret Otamendi távozása óta meg sem közelíti a múlt évi önmagát, s a Torreséktől elszenvedett sima vereség után csapata a kilencedik helyen áll, mindössze három győzelemmel a tarsolyában. Tovább nehezíti a mester dolgát Rodrigo sérülése is, akire a hírek szerint 3 hónapig nem számíthat a társaság, így a Moreno, Ryan, Alves, Abdennour lista tovább bővül. Ha ez még nem lenne elég, Mustafi is eltiltott lesz, így a fiatal Orban, vagy az eredetileg jobb bekk Barragán ugorhat be az emígy sem túl meggyőző védelem tengelyébe. A bónusz természetesen Negredo és Nuno nézeteltérése, aminek következtében a spanyolt hetek óta jegeli a mester. Mit is mondhatnánk, Peter Lim épp a "Szar került a palacsintába!" című fejezetnél tart Valenciában, s ha BL szereplést akar jövőre is, gyorsan rendet kell teremtenie. Rubinak és a Levanténak az esély tehát adott, amivel ha élni tudnak, óriási lökést adhat a meneküléshez a kiesőzónából. Egy biztos, az állított labdás szituációkban biztosan javulni fog a kisebbik valenciai csapat, hisz ez az új edző specialitása, amiért anno a katalánok is leigazolták Tito Villanova külön kérésére. Kemény mérkőzésre számítunk, sok színes kártyával, kevés góllal. 

Az idei legjobb igazolás ingyen volt

Villarreal - Sevilla

Egyértelműen a forduló legérdekesebb mérkőzése. A hazaiak az Atletico legyőzése után – a sok sérülésnek is köszönhetően – nem tudtak élni a lehetőségükkel, s a három azóta elszenvedett pontvesztésnek hála (Las Palmas 0-0, Celta Vigo 1-2, Levante 0-1) visszagurultak az ötödik helyre. A Sevilla azonban, ezzel ellentétes utat bejárva, otthon legyőzte a Barcát, döntetlenezett a rendkívül kemény Eibar otthonában és elcsapta a küszködő Getafét hazai porondon. Messze még a csúcsforma, de a mutatott játék egyre biztatóbb. A védelemnek óriási lökést adott Rami visszatérése, a középpályán vadállatként güriző Krychowiak mellé kezd felnőni Banega is, elöl pedig úgy fest Konoplyanka is egyre többet felfog az edzői utasításokból. Sérülések persze még mindig vannak, de hol van már az év eleje, amikor nagyjából a keret harmada feküdt az intenzíven az utolsó kenetre várva. A tengeralattjárónál ebből a szempontból nincs változás, hisz ideális helyzetben a minden bizonnyal kezdőben helyet kapó Musacchio, Adriano, Asenjo, Leo Baptistao négyes biztosan kihagyja a jelenlegi fordulót, továbbá kérdéses Pina, Bonera és Soldado játéka is (utóbbi kettőt állítólag összedrótozza az orvosi stáb). Egy hanyatló formában lévő csapathoz érkezik egy javuló formában lévő csapat. Hmm. Mi ez, ha nem döntetlen?

Getafe - Barcelona

Guaita koporsójába Neymarék verhetik be az utolsó szöget, aminek mi és persze Megyeri Balázs örülhet a legjobban. Az idén rengeteget lepkéző hálóőr szörnyű évkezdés után valamelyest magára talált, de a múlt heti horror show-t testközelből nézhette végig ölbe tett kézzel. Igaz, a Getafe védelme azért nagyban hozzájárult a végeredményhez, de mi kell még Fran Escribának ahhoz, hogy bizalmat szavazzon Balázsnak? Vendégoldalon nincs újdonság. Minden második héten le akarnak csukni valakit adócsalásért, minden második mérkőzésen megsérül valaki, a sajtó pedig minden második nap bedob két új nevet, akiket majd januárban leigazolnak a katalánok. Jó hírek is akadnak azért a függetlenségért harcolók oldalán, hisz Vermaelen visszatért a védelembe, Iniesta szinte biztosan megkapja a zöld jelzést, Sergi Roberto szintén jó eséllyel pályázik a keretbe jelölésre, a csapat gólfelelősei (Neymar és Suarez) pihenhettek egyet a gyalázatos hétköznapi kupamérkőzés alatt, Messi pedig a rehabilitációjának harmadik fázisába lépett, azaz szinte biztos, hogy a Clásicóra fizikailag teljesen rendben lesz. Nem az igazi ez a Barca, de hogy ezt a rozoga Getafét gólokkal verik majd, az ziher!

A kezdőbe vele!

Real Sociedad - Celta Vigo

Moyes ideig-óráig stabilizálni tudta a helyét a Levante elleni győzelemmel, de távolról sem mernénk kijelenteni, hogy ez a három pont mindenkit meggyőzött San Sebastianban, sőt! Sokak szerint senor Moyes a karácsonyfát már skóciában állíthatja fel. Kapásból itt a Celta, akikkel mostanság senki sem szereti összeakasztani a bajszát, még ha a múlt hétvégén a Real le is tudta győzni Berizzo fiait. A keretre nézve sem értjük igazán, mi lehet a gond a Socinál, hisz a Vela, Jonathas, Agirretxe, Illaramendi, Canales, Inigo Martinez, Granero, de la Bella vonal rohadtul nem tűnik gyengének, ráadásul Rulli személyében sikerült egy nagyon jó kis kapust is megtartaniuk. Nem tudjuk mennyi ideig tart ki a “szocik” vezetőinek türelme, de a most következő néhány mérkőzés (Celta Vigo, Las Palmas, Sevilla, FC Barcelona) biztosan vízválasztó lesz a Baszkföldön közutálatnak örvendő edző számára. Vendégoldalon mindössze a két eltiltott játékost (Cabral, Fernandez) kell pótolnia Eduardo Berizzónak, hogy tartani tudja a lépést az élbollyal. Ikszkettő?

Vasárnap

Eibar - Rayo Vallecano

Vasárnap a „két bors ökröcske” húzza majd a talpalávalót déltájt, hisz az idén is nagyszerűen startoló Eibar fogadja mindenki kedvenc csapatát, a Rayót. A hazaiak a Barca elleni vereséggel tettek pontot egy öt mérkőzésen át tartó idegenbeli veretlenségi szériára, de panaszra így sincs okuk. A fegyverkovácsok új emberei jól muzsikálnak, és a két ex-Atleticós Keko és Borja Bastón vezetésével (utóbbi csal kölcsönben) kilenc forduló után a hetedik helyen állnak a ligában. Pacó Jemeznek újra eltartott egy ideig, míg a rengeteg érkező-távozó vendégmunkás körtánca után összekovácsolta csapatát, de úgy fest az Espanyol ellen mutatott játékkal sikerül végre kikecmeregni a mocsarasból. Az Eibar persze nem könnyű ellenfél, pláne nem otthon, de az őrült Paco mint mindig, most is a három pontért utazik a hat sérültel készülő Ipuruába. A magasra tolt Rayo védelem és a mélyen játszó Eibar miatt rendkívül érdekes, akár több gólos mérkőzésre van kilátás, sanszosan hazai győzelemmel.

Cserének jött - máris öt gólos. 

Espanyol - Granada

Igencsak túlteljesít az Espanyol idén. Mondom ezt még úgy is, hogy a múlt héten kaptak egy hármast Madridban. Sergio González dolga egyátalán nem könnyű, hisz mindenféle támogatás nélkül igyekszik abból főzni, amije van, és az tényleg nem sok. Sokat persze nem is agyal a taktikán, szinte mindenhova betömörülő védelemmel megy, hogy aztán kontrákból szerzett apró gólokkal zavarja össze ellenfeleit. Eddigi mérlege négy győzelem, öt vereség, zéró döntetlen – tehát vagy bejön a dolog, vagy nem. A Granadától - a másik oldaon - azt hiszem, mindenki nevében bátran kijelenthetem, hogy ennél jóval, de jóval többet vártunk. Egy győzelem, hat pont és hullaszag. Igaz, a legutóbbi három mérkőzésen sikerült mindhármat döntetlenre hozni, de a Gijón, a Betis és a Depor is kötelező feladat lett volna – utolsó kettő hazai pályán, ha valóban a stabil bennmaradás a célja a Sandoval vezette El Granának. Itt az ideje kihúzni az ujjakat a seggekből, uraim! Két óvatos csapat, de a hazai pálya előnye miatt a spanyol MTK lehet a befutó.

Sporting Gijón - Malaga

Abelardo csapata küzd becsülettel, s egy-egy meglepetést produkálva jelenleg a vonal felett tartják magukat, csak az a kérdés, meddig. A mutatott játékra nem lehet panasz, de a helyzetkihasználással akadnak gondok – eddig hat gólt sikerült bepréselniük az ellenfelek hálójába, s ezekből csak kettőt otthon! A Malaga idei története sem tündérmese idáig, de úgy fest szépen lassan kialakul a meggyengült Javi Gracia vezette banda játéka. Kilenc meccsből kilenc pont, amelyekből hatot az utolsó három mérkőzésen szereztek. Illene megjegyezni azért azt is, hogy Graciának több kulcsfontosságú hiányzója is van, mint például az elméletileg gólfelelős Amrabat-Santa Cruz páros, a szűrő Camacho, aki több külföldi klub érdeklődését is felkeltette, valamint a védelem egyik rutinos oszlopa Angeleri, Ferreirával kiegészülve. A Gijón előtt tehát adott a lehetőség, de tud-e élni a két fő gólvágóját (Castrót és Sanabriát) valamint a középpályás Cases-t nélkülőző újonc a lehetőséggel.

Real Betis - Athletic Bilbao

Egyre „szebben” muzsikál az Athletic Bilbao. Aduriz így 34 évesen is elképesztő formában ontja a gólokat: kilenc mérkőzés után már hét gólnál jár a baszk csődör. Bár rendkívül simán intézték el hazai pályán a Gijónt, intő jel lehet, hogy idegenben eddig két árva pontot sikerült összeszednie Valverde csapatának. A sors fintora, hogy a Betis pedig odahaza nyújt gyengébb teljesítményt: a tizenkettő eddig megszerzett pontjukból mindössze négyet zsákoltak be a Villamarínban. A verdiblancos a Westermann, Rennella, Castro, Adan kvartettet várja vissza sérülés után, míg az Athletic Iturraspe zöld jelzése miatt tartja fél szemét a betegszobán. Kiegyenlített mérkőzésen döntetlen szagot érzünk.

A megállíthatatlan.

További infókat, híreket a blog hivatalos facebookján találtok.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com