AJÁNLÓ
 
02:32
2015. 11. 08.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
02:32
2015. 11. 08.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
02:32
2015. 11. 08.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
02:32
2015. 11. 08.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
02:32
2015. 11. 08.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

11. forduló: Európai kaleidoszkóp

0 komment

A vasárnapi nap csupa Európában szereplő csapatot tartogat számunkra, amelyek közül a nagyrésze sikeres hétközi szereplés után igyekszik teljesíteni a bajnokságban is. Pályára lép a három nagy is, de a déli harangszó is jó meccset ígér.

 

Athletic Bilbao – Espanyol

A baszkok csodálatos ritmusban verik rommá minden ellenfelüket, az elmúlt 5 meccsükön 15 gólt szereztek: sorban gázolták el a Partizan Belgrádot idegenben (2-0), Gijónt otthon (3-0), Betist kint (3-1) majd a szerbeket otthon is (5-1), a bajnokságban pedig a legutóbbi 5 meccsükön veretlenek, előtte meg 2-2-t játszottak a Riazorban. Ám háromnaponta tétmeccset játszani nem lehet könnyű, az Espanyol pedig nem ígérkezik könnyű falatnak, annak ellenére, hogy az egyik legtöbb gólt kapják a bajnokságban (nagyban hozzájárul egy realos hatos, de akkor is, 21 dugó sok 10 meccsen, nagyon sok). Sergio fiai védekezni akarnak majd, kérdés, hogy mennyi sikerül belőle. A baszkok annyira kiegyensúlyozottan jól szerepelnek, és mindig más kapja el a fonalat, hogy lehet egy Benat szabadrúgás, egy újabb Williams dupla vagy csak Aduriz befejel egy tűéles beadást, de az is lehet, hogy Raúl Garcíának hagyja majd... Annyi opciójuk van, hogy Muniain nem is tudjuk, hova férhet majd, ha felépül. Nyernek Valverdéék, de szűken, mert ezt e rohamtempót nem lehet a végtelenségig bírni. Ha meg mégis, akkor külön megemeljük a kalapunkat előttük. Egy biztos, a vasárnapi ebédhez Bilbao-meccs dukál!

Egy újabb (beválni látszó) baszk ígéret

Barcelona – Villarreal

Az ebéd fáradalmait kipihenve egy kis délutáni szieszta után jöhet a következő felvonás, ugyanis 4 órától a Nou Campon vendégeskedik a Villarreal. A sárgák remek szezont futnak, Minszkben is nyertek minimális különbséggel ugyan, de fél lábbal már az Európa Liga kieséses szakaszában érezhetik magukat. A katalánoknál Messi nem elég, hogy mankóval jár (hol van még a teljes edzésmunka és a meccsfit állapot...), Rakitic is lesántult, így a fiatalokra egyre nagyobb teher nehezedik. Sergi Roberto mindenhol bevethető, a 2 nagy ász meg elöl elég lehet, de kinéz egy meglepetés. A Barca idén csak jól robog, de nem csillog igazán csapatként, nem lehet rájuksütni, hogy baj van, de ez az alapállás a Barcától némileg kevés. A Villarreal rávilágíthat egy-két problémára, ha a kontráikat nem tudják hatékonyan levédekezni Piquéék.

Itt dőlt el, hogy a Villarreal ellen nem lesz bevethető

Atlético Madrid – Sporting Gijón

A vendégek továbbra is a bajnokság egyik pozitív meglepetése, simán elvannak a középmezőnyben, meg is érdemlik, nevelik a Barca számára a következő szupertehetséget, Alen Halilovic a hátán viszi az északi brigádot, de Pichu Cuéllar védései is kellenek a jó szerepléshez. Náluk szerepel a liga legtöbb fejpárbaját nyerő Bernardo, mondja valaki, hogy nincs jó védelme a Sportingnak! Az Atléti viharos napokon van túl. La Corunában nem sikerült nyerni egy kirívó védelmi hiba miatt, de az asztanai null-nullra egész egyszerűen nincs mentség. 6000 km, meg 6 óra repülő meg jetlag, meg műfű az egy dolog, de a világ top 10 csapatába tartozó Atlétinek az a túra kötelező lett volna. Ha a BL-csoportelsőség múlik rajta, már csak a Bayern hiányzik a „boldogsághoz” a sorsolás után. Rágós falat lesz Abelardo serege az biztos, egy bizonyos horvát gyerekre meg jó lesz, ha vigyáznak...

Mi lesz, ha otthon is csak kapufákat lövünk, mint Asztanában?

Sevilla – Real Madrid

Este vigyázó szemünket a Sánchez Pizjuánra vetjük, ahol az EL-győztes hazaiak már vertek BL-győztest, de az az egyetlen nagy skalpjuk hazai fronton (nemzetközi viszonylatban is, mivel a formán kívüli Gladbachot verték a BL-ben, nem a mostani szányalót). Emery Sevillájától többet vár mindenki, és a Real Madrid nem épp az ideális ellenfél a felszállóághoz. Mindenesetre Gameiro nélkül sok esélyt nem adunk nekik, Llorente azért más kávéház szerintem mint a francia. A védelem lassan összeállhatna, mivel CR-nek a Sevilla a kedvenc ellenfele, 5 mesterhármasnál jár eddig ellenük. A királyiaknál James és Bale is bevethető, bár elég nagy butaság lenne ekkora kihagyás után rögtön egy komoly ellenfél otthonában szerepeltetni mindkettőt az első perctől, de Rafa Benítez-klón legyen az illető, aki megmondja, hogy ilyen esetben hogyan gondolkozna a míster. Érdekes szikrázó meccset várunk, ahogy a másik 2 nagy ellen is olyat játszottak, az Atléti ellen nem ment be semmi, a Barca ellen meg Fortuna is piros-fehérbe öltözött. Vajon a Real ellen melyik arcát mutatja a hazai csapat?

Bízunk benned fiam, de azért legközelebb ne  (csak) a bulvárlapok írjanak rólad, OK?

További hírek a Facebook oldalunkon, a tegnapi és pénteki nap beharangja pedig itt.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com