AJÁNLÓ
 
09:56
2015. 11. 22.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
09:56
2015. 11. 22.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
09:56
2015. 11. 22.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
09:56
2015. 11. 22.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
09:56
2015. 11. 22.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

12. forduló - szombat: a nap, amikor Benítez megbukott

0 komment

La Liga 12. forduló szombat el Clásico derbi gallego

Bár az egész futballvilág a Bernabéura figyelt, a játéknapon Galiciában is derbit rendeztek. Pályára lépett emellett a Sevilla és a Valencia is, nézzük, milyen eredménnyel!

 

Real Madrid-Barcelona, 0-4.

Kezdjük Madridban! Benítez, aki a Real Madrid 43. El Clásico-edzője lett, akkora maflást kapott a Messit takarékra rakó Luis Enriquétől, hogy nem lehetett olyan hangosra venni a mérőzés lefújása után a Madrid-himnuszt, hogy el tudja nyomni az elkeseredett szurkolók füttykoncertjét.... A nézőtéri kórus a sötét nagyúr, Florentino Pérez lemondását skandálta, aki "pingvinezéssel" jelezte, ő ugyan hót' ártatlan az ügyben, semmi köze a csapat összeállításához, sőt, a labda sem az ő lábán mosolyog. Meggyőző érvelését annyiban árnyalnám, hogy a pincér hazahozását és Carlo "keresztapa" Ancelotti értelmetlen feláldozását azért el lehet verni a hátán.... A vereséggel Rafa napjai meg vannak számlálva. A Real székházából kiszivárgott hírek szerint, menesztéséről döntöttek, kérdés, mikor tudják bejelenteni! Carlo visszatér? Zidane áll a kormányrúdhoz?

A mérkőzés érdekessége még, hogy a 2008-09-es szezon óta nem találkozott egymással spanyol edző el Clásicón: akkor Pep Guardiola Barcája 2-6-ra verte Juande Ramos Realját a Bernabéuban!

Real Sociedad-Sevilla, 2-0.

Eusebio, a txuri-urdin új seprűje takarítással kezdte meg a válogatott szünetben a rendrakást San Sebastiánban, aminek  Vela itta meg a levét. A mexikói persona non grata lett San (a padra sem ülhetett le) - ki tudja, lehet csak egy időre... A baszkok Krychowiak két hibáját kihasználva  verték meg a Sevillát, mely képtelen állandósítani a formáját, így az andalúz óriásölők továbbra is bántóan sok pontot hullajtanak el a verhető ellenfelekkel szemben. Hogy lesz így meg az EL, srácok?! Agirretxe és Xabi Prieto góljaival tehát Eusebio győzelemmel mutatkozott be a Primerában, s ehhez az is kellett, hogy a bíró Immobile gólját les címen (hibásan) érvénytelenítse. Rulli a hazaiak kapujában remekelt!

Espanyol-Málaga, 2-0.

Hernán Pérez duplájával a perico a kieső zónába lökte a Málagát, mely idegenben továbbra is képtelen nyerni: hat fellépésből öt vereség, egy döntetlen az andalúz kékek mérlege.

Valencia-Las Palmas, 1-1.

A denevérek jól kezdtek, Paco Alcácer góljával már a 8. percben előnybe kerültek, de ezután érthetetlen visszaesés következett, amit a Las Palmas könyörtelenül kihasznált: a korábban a Valencia mezét is viselő Viera kiegyenlített. A vendégek vérszemet kaptak, a Valencia pedig maga alá csinált. Ha nincs Jaume kapus parádéja vagy Araujo jobban koncentrál, a kanárik hazaviszik a három pontot. A lefújás után a Mestalla tűntetett. Nunót ki fogják rúgni...

Deportivo-Celta Vigo, 2-0.

Izgalmas, lüktető játékot hozott Galicia el Clásicója, a derbi gallego. Az adok-kapok végén a Depor-hívek örülhettek, mivel Lucas Pérez lesről szerzett találatával és Jonny öngóljával a sasok elintézték az ősi riválist a Riazorban. A sokáig bámulatosan menetelő Celta egymás utáni második vereségét gyűjtötte be, s a többi eredménytől függően elveszítheti 4., BL-indulást érő helyezését a tabellán. Így még jobban fáj, hogy Nolito az egyenlítést elszalasztva tizenegyest hibázott.

Ma rendezik:

Sporting-Levante, 12:00

Villarreal-Éibar, 16:00

Granada-Athletic Bilbao, 18:15

Real Betis-Atlético Madrid, 20:30

Hétfőn:
Getafe-Rayo Vallecano, 20:30
 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com