AJÁNLÓ
 
09:13
2015. 11. 29.
Nuno megy. Ez biztos. Hogy küldik, vagy ő áll fel, még nem világos, ám a spanyol...
A bejegyzés folyatódik
 
09:13
2015. 11. 29.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
09:13
2015. 11. 29.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
09:13
2015. 11. 29.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
09:13
2015. 11. 29.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

13. forduló - péntek és szombat

0 komment

13. forduló La Liga

A játéknap nem hozott meglepetést. Hengerelt az MSN vezette Barca, minimál raise-zel emelete ki ellenfelét a Betis, a Celta és az Atlético, míg a Málaga döntetlenjével Javi Gracia sorsát pecsételhette meg. Nézzük meg, mi történt! Videóösszeállítás.

 

Levante-Betis, 0-1

A Levanténak semmi nem jött össze, míg a vendég Betis egyszer lecsapott. Az új edzőjével (Rubí) játékban sokkal veszélyesebb Granota három kapufát is rúgott, sőt, volt olyan, hogy egy helyzet során kettőt is. Deyverson mit hagyott ki… Szégyenbrazil! A Betis idegenben bomba erős (7 fellépésből négyszer diadalmaskodtak és csak egyszer veszített – ezzel a Liga egyik legjobb idegenbeli mérlegével bír a Mel-csapat), ezt most is bizonyította, és jó sorozatát Rubén Castro találatával tovább folytatta. Westermannt kiállították.

Barcelona-Real Sociedad, 4-0

Imparable – azaz megállíthatatlan. Nincs jobb szó arra, amit a Barca művel. Az El Clásico óta feltartóztathatatlanul buzog a culés gólzuhatag.  Néha úgy tűnik, a MSN addig nem nyugszik, míg minden tagja nem talál be… Neymar duplázott, Suárez a levegőből vert be egy labdát (Dios mío qué golazo!!), míg a végén Messi is bepasszolt egyet az üres kapuba. Próbálnék valami jót írni a Sociedadról, de most nem tudok. Jegyezzük le, Piqué 200. bajnoki mérkőzését tudta le gránátvörös-kék mezben.  Érdekesség még, hogy a Camp Nouban új rigmus debütált: olykor csak úgy zúgott a „Benítez, quédate!” – azaz „Benítez, maradj!”. Hiába, magasra lett feladva a labda. Lecsapják.  

Atlético Madrid-Espanyol, 1-0

Az Espanyol egyike a La Liga legtöbb gólt kapó csapatának. A perico csak abban bízhatott a fővárosi túra előtt, hogy az Atleti hozza idei formáját és „eltrógereskedi” lehetőségeit. Így lett. Griezmann ugyan betalált a 3. percben, de a francia és Vietto, valamint a később beálló Fernando Torres egymást múlták felül a jobbnál jobb helyzetek elpuskázásában. Az agyvérzés közeli állapotban dirigáló Cholo végül örülhetett, bár nem lehet elhallgatni, hogy a Calderon olykor tűntetett.  Ez volt az Atleti harmadik egymás utáni minimál győzelme a La Ligában, így továbbra is a 2. pozícióban liheg a Barca nyakán  – s milyen a matracos világ, már ez is kevés a nézőknek… Tiago súlyosan megsérült.

Málaga-Granada, 2-2

A Málaga sereghajtóként és azzal a tudattal készült a Granada elleni andalúz derbire, ha nem nyer a Rózsakertben, Javi Gracia repülhet. Mármint a padról. A kékek előtt egy cél lebegett: gólt szerezni. Ezt azért kell kiemelni, mert a Málaga a találkozót megelőző 12 bajnokijából 10 esetben képtelen volt bevenni ellenfele kapuját… A Granda mestere, Sandoval is vékony jégen jár, hiszen az általa irányított projekt szintén erősen döcög. A mérkőzésen a Málaga két gólos előnyt szórakozott el, igaz, 10 emberrel (Tissone második sárga után ballagott az öltözőbe). A Granada El Arabi és Rochina fejesével rabolt pontot a Rosaledában. Graciának annyi?

Las Palmas-Deportivo, 0-2

Mindkét csapat jó szériában érkezett a 13. fordulóra: a Depor a derbi gallego-diadallal a háta mögött, a Las Palmas a mestallai pontmentéssel hangolt elő. A hazaiak a kiesőhely elhagyásáért küzdöttek, míg a Deport Európa csábította.  A galiciaiak bevették a Kanári-szigeteket: Cani és Lucas találataival. A sikerrel a Depor már 5 forduló óta veretlen!  A videóból kiderül, a sárgák nagyon igyekeztek, de a végén a vendégek egymás után vezették életveszélyes kontráikat…

Celta Vigo-Sporting, 2-1

A Celta és a Sporting is az utóbbi fordulók sebeit igyekezett kúrálni: mindkét együttes elveszítette két legutolsó bajnokiját. A Balaídosban a Celta Orellana találatával vezetett, de a Sporting Castro révén egyenlített. Hogy nem lett pontosztozkodás a vége, Nolitónak köszönhető, aki Cuéllar rossz felszabadítását kihasználva győzelemhez segítette csapatát.


Vasárnap rendezik:

Getafe-Villarreal, 12:00

Éibar-Real Madrid, 16:00

Rayo Vallecano-Athletic Bilbao, 18:15

Sevilla-Valencia, 20:30


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com