AJÁNLÓ
 
18:30
2014. 11. 28.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2014. 11. 28.
Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2014. 11. 28.
Világ életemben csábított a gondolat, hogy egyszer Lóri életbölcsességét megosztom a nagyvilággal....
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2014. 11. 28.
A tavalyi spanyol klubfoci parádés szezonját nem is tudom, mivel lehetne felülmúlni, de hátha...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

13. forduló – Kinek lesz balszerencséje?

0 komment

Európai kupameccsek után újra itt van a hétvége, bajnoki fordulóval, a szokásos órákban vár minket Ibéria legszínvonalasabb szórakoztató intézménye, az elsőosztályú focibajnokság! Egyeseken kiütközhet a fáradtság, másokon a formahanyatlás, megint mások pedig új erőre kaptak, az őket ért impulzusok és a motiváció állandó változása nem hagyja unalomba fulladni a cirkuszt. Hajtás után megnézzük, mire számíthatunk!

Real Sociedad – Elche

Ma este kezdődik a móka San Sebastiánban, ahol David Moyes mutatkozik be a hazai közönség előtt. Az az Elche érkezik vendégségbe, amely nem nagyon hasonlít tavalyi önmagára. Bátran belemennek a gólpárbajokba, idegenben több gólt lőnek, de hazai hatékonyságuk is csökkent. Minden változásnak van előnye és haszna is, de most a hasznosabbik oldalát láthatjuk a megváltozott zöld csíkosoknak. Védelmi hiányzókkal tűzdelt mindkét oldal, baszk oldalon két középső még mindig nem bevethető (Iñigo Martínez és Mikel González), így a keret mélységét kihasználandó Elustondo és Ansotegi marad középen, a saját nevelésű védősort a széleken régi ismerősök, De la Bella és Carlos Martínez teszik teljessé. Elche fronton az újságok az újonnan talált csiszolatlan brazil gyémánttal foglalkoznak, Jonathas csatárjátéka lehet döntő fontosságú. Teljesen egyforma mérleget produkált eddig a 2 csapat. Támadó szellemű mérkőzést remélek, gólokkal itt is, ott is, hogy legyen igazán izgalmas a péntek esténk.

Reméljük, Moyes mester már ismeri játékosai nevét

Getafe – Athletic Bilbao

Ki hitte volna fél éve mondjuk, hogy ez jelen pillanatban két középcsapat csatája lesz? Az más kérdés, hogy az egyik feljebb való, a másik meg lejjebb, de a tabella jelenleg nagyjából egyenlő erőket mutat. A Bilbao nagyon nagy sikert könyvelt el hétközben a BL-ben, nagyon váratlanul nyertek Ukrajnában, ahol döntetlent érdemeltek volna valójában. Szerencse is kellett hozzá, de megdolgoztak érte, jól védekeztek, amit már egyszer láttunk idén Valenciában is. Lesérült viszont Etxeita, de jön helyette a kapitány Gurpegi, akinek Laporte lesz a párja, értettem is meg nem is a rotációt (Etxeita és San José) a BL-ben, de jól sült el, hogy Valverde 19-re lapott húzott, így most pihent kerettel készülhet a kékek ellen. Mindenki más rendben van, a Getafe rendezte zűrös ügyeit is Pedro Leónnal, így ő új igazolásként hathat majd, ha játszik (Contra szerint lehet, hogy fog). Valamilyen formában vendégre számítok itt is, de nem hagy nyugton az sem, hogy valahol túl szép, hogy igaz legyen ez a gyors talpraállás baszk oldalon. Persze, ki bánja? Az oroszlánok október eleje óta nem kaptak ki, igaz, hogy akkor is Madridban jártak, de azért ez a mostani Getafe meg az az októberi Real nem egy kaliber. A baszkok ráadásul felavatták az új hivatalos sportszerüzletet (divatos szóval official store-t), így ennek örömére nyerni kell.

Herrerín és Muniain az új szuvenírboltban

Espanyol – Levante

A spanyol foci nagyvárosainak második csapatai mindig eléltek a nagyok árnyékában, erre iskolapélda ez a két klub, amelynek meccse meglehetősen érdekes is lesz: a papagájok fogadják a békákat, egy csak első ránézésre kevés izgalmat ígérő meccsen. Hazai fronton a legnagyobb esemény az eddig a pontig legidősebb élő válogatott játékos szomorú elhalálozása volt, Gabriel Jorge Sosa 98 éves volt, és ’41 januárjában szerepelt a Selecciónban, az Espanyol csatáraként. Felipe Caicedónak lehet még különleges a nap, mivel azon klub ellen játszhat, amelyben legszebb napjait töltötte. Az Espanyol hazai pályán nagyon ritkán kap ki (eddig összesen egyszer történt ilyen), de a feldobottan, derbigyőzelemmel érkező Levante javulni látszik, Alcaraz érkezése láthatóan pozitívan hatott rájuk. Casadesús ráadásul legutóbbi 3 meccsén betalált, Morales bombagólt lőtt a Valenciénak, nincs mitől félniük, még esélyük is van a Power8-ben szerintem. A Levante egyébként a századik elsőosztályú győzelmét célozza meg ezen a meccsen.

Sikerülni fog Alcaraznak a századik?

Málaga – Real Madrid

A hazaiak nagy bánatára válogatott középpályásuk kihagyja a mérkőzést, Ignacio Camacho nélkül meg azért nehezebb lesz a trónján magabiztosan ülő Király ellen, de korántsem lehetetlen. Gyűjtött már Javi Gracia pár nagy skalpot életében, kisebb csapatokkal is (Osasuna tavalyi hazai mérlege a dobogósok ellen csodás pl), ez a Málaga meg alapjáraton is nagyon szolid, 6 hazai meccsen kettőt kapni emberes teljesítmény, hát még a Barcát lenullázni. Ha ki is kapnak, szoros lesz, nem adják olcsón a bőrüket, nagyban megnehezítik majd az éllovas dolgát. A Realnál Modric sérülése miatt a középpályán biztosan változás várható, a csapat pedig Baselben sem szaggatta szét az istrángot, Khedira és Illarramendi előtt is megnyílhat a lehetőség, de akárhogyan is dönt Carlo, lehet, hogy takaréklángra kapcsol az eddig tomboló gépezet. Isco az őt felfuttató klub ellen léphet pályára. A klubrekordot jelentő 16. győzelem is nagy motiváló tényező ugyanakkor, nagy kérdés, hogy sikerül-e a Realnak. Nézni kell, mert sokat lehet tanulni mindkét csapatról majd a meccs alapján!

„Szeretném, ha a Madrid rosszabbul járna itt, mint a Barca” – ráadásul az eső is a kezére játszhat a navarrai edzőnek

Celta – Eibar

Az Eibar eddigi egyetlen galíciai partnere ellen eddig egy fiaskót tud felmutatni az elsőosztályban, ráadásul otthon sikerült kikapni a nagyon gyenge Deportivótól. Mindenesetre a fegyverkovácsokat senkitől sem kell félteni, a Real is irreálisan nagy különbséggel verte őket otthon legutóbb, nem volt ennyi közte játékban. A Celta a Nou Campon elért győzelme óta nem ért el újabb sikereket, kicsit megtorpantak a tabellán, de a játékukkal semmi gond, otthon is dominálásra törnek majd, kérdés, hogy a nagyon szívós baszkokkal mi fog sikerülni. Szerintem egyébként szűk hazai lesz, Garitano sem bűvész, azért mindenki ellen nem lehet eredményt elérni még a csodakiscsapatnak sem, a Celta pedig éhes.

Atlético Madrid – Deportivo

A bajnok fogadja otthon a továbbra is meglehetősen ötlettelen Deport, és egy nagyon egyoldalú és csúnya is lehet a vendégek számára. Semmi jót nem jósolok nekik ott, ahol az Olympiakosz Pireusz a minap 4-et kapott, és féltucat fölött járt volna nekik. A bajnok fantasztikus hazai csapat idén is, egyetlen döntetlenjük van idén a Calderónban (az is a csúcson levő Celta ellen), és ahogy haladunk előre a szezonban, úgy van egyre több többgólos győzelmük, itt most sem lesz kegyelem. Miranda hiányát remekül pótolja Giménez, és bár Gabi eltiltott a Málaga elleni pirosa miatt, de kapitány ide vagy oda, a liga egyik leggyengébbje ellen így is menni fog, várhatóan Mario-Tiago belső kettőssel. Cerci kölcsönadása is napirenden van egyébként, az Inter van a vonal másik végén. Mandzukic pedig 44 éves szünet végére tett pontot, ennyi ideje nem lőtt Atléti-játékos mesterhármast a BEK-ben, illetve a BL-ben (akkor Luis Aragonés volt eredményes, a Cagliari ellen). Az ellen védelmét egyébként Lopo hiánya is súlyosbítja, és Victor Fernándezt lehet, hogy elküldik, ha nagyon kikap a csapata.

A csapat nagy egyéniségekből áll, akik egymásért dolgoznak

Sevilla – Granada

Az Európa Ligában önmagát nehéz helyzetbe hozó Sevilla, hála Hollandiában szerepeltetett cserecsapatának, meglehetősen pihenten fogadja a tartományi riválist. Caparrósék a 0-0-ért mentek Vigóba is, most is hasonló a cél, a rossz passzba kerülő hazaiakat így akár még foghatják is. A vendégek dolgát nehezíti, hogy Rochina kidőlt másfél hónapram, még annyi előrejátékuk sem lesz, mint eddig. A Granada amúgyis gólszegénységben szenved, 6-ot rúgtak az egész szezonban, utoljára 1-nél többet pedig az első forduló óta nem sikerült. A Sevilla meg a Villarreal elleni szerencsés 2-1 óta nem győzött, így két relatív rosszabb formában levő csapatról van szó. Mbia Rotterdamban szerzett szabályos, de meg nem adott EL-góljára pedig csak azt lehet mondani: karma is a bitch, de nagyon sajnáljuk. Azzal meglehetett volna a csoportelsőség is...

Hollandiában nem volt elég a szenvedély, az andalúz derbin viszont lehet, hogy igen

Córdoba – Villarreal

Miroslav Djukicék egyre közelebb kerülnek a „talán majd most”-hoz. Az még hagyján, hogy 60 perc emberelőny és lefocizás a Depor ellen, de az már egész egyszerűen hihetetlen, hogy 2-0-ás előny birtokában is képesek leikszelni a nagyon teperő Elche otthonában (kiváló, ínyenceknek való meccsen mellesleg). Ezek után ki hiszi el nekik, hogy otthon fel tudják tartani a fiatalos lendülettől duzzadó, és jó erőkből álló Villarrealt? Igaz, hogy kaptak 2 bombagólt a Gladbachtól, de Marcelino fiai csodás támadásokat vezettek ők maguk is, ha valamivel nincs gond, az a kreativitás. Az a lendület, amivel a sárgák mennek előre, és ahogy kombinálnak, csak dicséretet érdemelhet. A 2-2 ellenére nincs hiányérzetem, de az a játék egy Córdoba ellen több mint elég kell legyen. Nem bízom ugyanis a hazaiakban, de egyszer már csak kijön a lépés nekik is...

Az Európa Liga legutóbbi játéknapjának legjobb meccse

Valencia – Barcelona

A forduló legnagyobb rangadója ez lesz, ahhoz méltó időpontban, vasárnap este majdnem ideális alkalom. A Valencia otthon a Bilbao kivételével mindig 3 gólt rúgott, és a baszk meccs kivételével mindig győzött is. Sokáig állt az a tézis is, hogy ahány gólt lőnek, annyi pontot szereznek, ez épp azon a meccsen dőlt meg, aztán később a Levante elleni derbi is beállt a kivételek sorába, így már nincs betonbiztos elmélet erre sem. A formájuk visszaesett némileg, így a triplákat BL-ben és ligában is szóró Messivel, aki immár spanyolországi mindenkori gólrekorder, a vendég katalánok az esélyesek. Tavaly Postiga lőtte a 2 denevérgólt (2-3 volt), azért a javulás látható, hogy most Negredo vagy Alcácer lehet a lándzsa hegye. Az más kérdés, hogy Negredo még nem nagyon hatékony, de a játékára lehet alapozni. A Mestallába először tér vissza ellenfélként Jérémy Mathieu, akinek érdekes estéje lehet majd a volt társak ellen. A katalánoknál elöl a nagy dél-amerikai hármas riogatja az ellenfeleket, Otamendiék is nagy munkában lesznek végig. Legújabb hír culé fronton, hogy Vermaelent Finnországban műtik, így a belga egész szezonban kiesett Luis Enrique terveiből. Messi 250 millió eurós Chelsea-s szerződésével nem is foglalkoznék, csak annyit mondok, amit Bendak kolléga szokott: ez már hápog.

A Mestallába luxusmeccsre luxusjegy jár: 100 és 150 euró között mozognak a legnagyobb árak

Almería – Rayo Vallecano

Az eddig idegenben vitézkedő (és kétszer is győző), de otthon a Barcát is példaértékűen szorongató Almería (1-2) a Rayót fogadja hazai pályán. Jémezék győztek otthon a Celta ellen, de a döntetlen igazságosabb lett volna, Franciscóék pedig hétfőn kicsit érdemtelen pontot hoztak el Granadából, de az emberhátrányban kibekkelt félidő miatt: ám legyen. Mindkét csapat hosszú vereségsorozatot szakított meg múlt héten, de a hazaiaknak jobban kellenek a pontok. Mivel Jémezék különösen szeretnek sorozatokban gondolkodni, a villámosok győzelme nem lenne nagy meglepetés, de a nagyok ellen nagyon nehezen adta meg magát a hazai csapat (Barca, Atlético), egyszer már csak sikerül otthon is behúzni az andalúzoknak.

További híreket és érdekességeket a Facebook oldalunkon olvashattok.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com