AJÁNLÓ
 
22:42
2015. 12. 16.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
22:42
2015. 12. 16.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
22:42
2015. 12. 16.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
22:42
2015. 12. 16.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
22:42
2015. 12. 16.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

16. forduló - Zizu, ne tedd!

0 komment

16.forduló La LigaA 16. forduló előtt még három csapat áll idegenbeli győzelem nélkül. A Sevilla, a Getafe és a Las Palmas most újabb esélyt kap e szégyenfolt lemosására. Persze ehhez az is kell, hogy nyolcadik utazásuk szerencsével záruljon… Az utóbbi fordulók alapján nagyon nehéz megmondani, melyik csapat a nagyobb lúzer: a Barcelona, a Real Madrid vagy a Valencia. Tény, mindhárom együttes gödörben. Nuno feláldozása után Gary-vel is lélekvesztőként hánykolódik tovább a Valencia , Benítez körül fogy a levegő, míg a culék a Luis Enrique-éra egyik legrosszabb sorozatán vannak túl. A gijóni születésű tréner regnálása alatt nem volt rá példa, hogy a katalánok három egymást követő tétmérkőzésen maradjanak nyeretlenek (Valencia, Leverkusen, Depor). A felhőkarcoló magasságban lebegő gránátvörös-kék örömóda parádés, gólgazdag időszakot zárt le megtorpanásával, ami azt is jelentette, elolvadt az el Clásico-diadallal megszerzett előnye. A Griezmann  által repítette Atleti beérte pontszámban a katalánokat. A Barca a fordulóban pihen, hiszen a csapat már Japánban edz a klubvilágbajnokság döntőjére készülve, s csak február 17-én pótolja Sporting elleni fellépését. Sevillában városi derbit rendeznek! Haladjunk, kattints…

 

Valencia-Getafe, szombat, 16:00

Bár Gyulai Miklós kommentátor végig hitetlenkedte a 15. fordulóban az Éibar-Valencia mérkőzést, mondván, a denevérek messze vannak korábban – egészen pontosan bő egy évtizede (2003-2004-es szezon) – látott bajnoki formájuktól…. azokat, akik rendszeres követői a La Liga történéseinek és nem töltötték az ezredforduló nyitányát kómában, nem érte váratlanul a Valencia pokoli teljesítménye. Gary-nek sok babér eddig nem termett a Turia partján: a MU korábbi angol válogatott védőjének két gyomrost sikerült beszednie. Előbb a BL-ben égett le csapata, majd következett a 15. fordulóban kibrusztolt, vereséggel felérő döntetlen Ipuruában. Ha a Valencia-tulaj Peter Limhez üzleti és baráti szálakkal kötődő Neville-páros nem tud a Getafe ellen a Mestallában eredményt felmutatni, megint előkerülnek a Nuno vesztét is okozó fehér kendők. A madridi kicsik eddig még nem győztek idegenben: Fran Escribá egy döntetlent tud felmutatni a Coliseumon kívül, s emellett hat vereség áll a kékek „bűnlajstromán”. Gary, ha most nem, soha! Amúgy Neville a minap kijelentette, ő „hídembernek” szerződött Valenciába. Könyörgöm, legyen má’ valakinek elég töke, és hozzák át Európába Sampaolit!

16.forduló La Liga

Galca, a perico korábbi játékosa lett az Espanyol új edzője

Espanyol-Las Palmas, szombat, 18:15

A hét úgy indult, Sergiónak ajtót mutattak az Espanyolnál. A helyét a klub korábbi játékosa, Constantin Galca vette át, s a román tréner a kupában sikerrel mutatkozott be. A perico három forduló óta nem tud győzni a bajnokságban, így a kiesőjelölt Las Palmas ellen, ráadásul odahaza, a Power8 stadionban, már illene. Malmukra hajtja a vizet, hogy a kanárik eddig hétszer hagyták el a szigetet, de sok örömük nem volt az utazgatásban: két szerzett pontjuk sovány eredmény. A Herrerát váltó Quique Setién állása bizonytalan a vendég padon.

Real Betis-Sevilla, szombat, 20:30

Szombat este a La Liga Andalúziára figyel, ahol a városi derbi varázslatos futballcsemegét ígér. Emery Sevillája ugyan idegenben még nem nyert, de most nemhogy a várost nem kell elhagynia, még a Guadalquivirt sem kell átszelnie az utazása során. A Beníto Villamarínban a Betis döcög (Rubén Castróék mindössze öt pontot szereztek eddig hazai pályán), aminek okát Mel mester a fejetlen szaladgálásban látja. Éppen ezért a míster arra hívta fel a játékosok figyelmét, őrizzék meg hidegvérüket. Kíváncsian várjuk, mit ért el a keret mellé rendelt pszichológus! A két csapat között négy pozíció és három pont a különbség, így a verdiblanco nagy elánnal csap majd bele a csatába. A derbihangulat majd szétszedte a várost: a jegyek már szerdára elfogytak, sőt, kisebb tumultus alakult ki az utolsó belépők értékesítésekor, s csak a rendőri beavatkozás fékezte meg a tömegverekedést.   A Sevilla az utolsó három fordulóban veretlen, míg a Betis egy gyufa után keresi szurkolói kegyeit.

16.forduló La Liga

Derbi sevillano - a Villamarín most sem adja majd alább

Deporitvo La Coruna-Éibar, szombat, 22:05

Víctor Deporja idén nagyon jó: szervezett, okos játékra épül a „sas” taktikája, melynek szekerét Lucas Pérez tolja – a csatár 15 tétmeccsen 11 találatot szerzett! Az Éibar hasonló erényekkel bír, de idegenben egy árnyalattal halványabbak.  A galiciaiak a 9. fordulóban veszítettek utoljára, EL-helyen várják a fordulót és skalpjukon olyan díszek csillognak, mint a Barca és az Atleti elleni döntetlen, vagy a Celta legyőzése. Az Éibart azért ne írjuk le…

16.forduló La LigaReal Madrid-Rayo Vallecano, vasárnap, 16:00

A Villarreal elleni vereség után a madridi sportsajtó fütyörészve vágta a fát Benítez alatt, akinek pótlására az orgánumok szerkesztői Zizut szemelték ki. Eddig úgy tűnik, az As és a Marca is hiába kampányol az ikon meggyőzéséért (Zizu – preparado, azaz Zizu készen áll!), a Castilla mestere nem csak Materazzi megbüntetésekor használta a fejét… A csábító vastrón alatt ugyanis már áll a máglya, s a francia-algériai okosan nem enged a szédítésnek: az elnökével együtt odaéghet a hírneve, sőt, akár edzői karrierje is. Zizu, ne tedd! A Rayo a 12. forduló óta nem nyert(!), s eddig csak az nem rúgott bele a darazsakba, aki nem akart. A kieső helyen álló vallecasiak 27 bekapott góllal - a Levante mellett – a La Liga leggyengébb védelmével bírnak, így Paco Jémez körüli szorul a hurok. Sok gólra számítunk. Ismerve a Rayo kamikaze harcmodorát és a Madrid jelenlegi helyzetét, akár meglepetés is lehet a végeredmény.

16.forduló La LigaAthletic Bilbao-Levante és Real Sociedad-Villarreal, vasárnap, 18:15

Az elején úgy tűnt, Rubíval sikerül kimásznia a slamasztikából a Levanténak, de hamar ellobbant a láng, s a Granota ismét sereghajtó pozícióban találta magát. A valenciaiak három forduló óta nem nyertek, s nagyon kevés esély nyílik rá, hogy e rossz sorozatot a San Mamésban sikerül megszakítaniuk. Valverde csapata odahaza nem adja könnyen a bőrét: eddig csak két vereséget szenvedtek. A váltás óta Eusebio csak részsikereket tudott felmutatni San Sebastiánban – vereség vált győzelmet a sormintában. A Villarreal kettős győzelemmel a háta mögött utazik Baszkföldre, ahol ha győz, akár a harmadik helyre is felléphet!

16.forduló La LigaMálaga-Atlético Madrid és Granada-Celta Vigo, vasárnap, 20:30         

A Málaga a 15. fordulót megelőzően csak a 9. játéknapon tudta győztesen elhagyni a pályát… Javi Gracia a Rayo elleni diadallal megmentette az állását, de nem dőlhet hátra, a Rózsakertben az Atleti elhasaltatásához több kell majd. Az andalúz kékek hátsó alakzata stabil (az egyik legkevesebb gólt kapta a csapat), de elől botrányosan gyengék: mindössze kilenc gólt lőtt az Amrabat vezette támadó szekció 15 forduló alatt. Az Atleti „szárnyal”, már több mint egy hónapja megállíthatatlanok (öt győzelem zsinórban) a matracosok, Griezmann pedig rendre kitömi ellenfeleit. A Cholo-csapat arzenálja még nem indult be, még elképzelni is nehéz, mi lesz itt, ha Jackson Martínez, Vietto és Torres is formába lendül… Míg a Málaga alig talál kaput, az Atleti a legkevesebbet kapott találattal áll (7). Nem kell részletezni, mit vetít ez elő. És jaj neked, Málaga, ha  az Atleti rögzített helyzethez jut.

16.forduló La Liga

Mióta Cholo átvette az Atletit a csapat 67 gólt szerzett rögzített helyzetből!

- e kategóriában magasan kiemelkedik a mezőnyből

A Granada lehelettel az árnyzóna felett (jobb a gólkülönbsége a Rayo előtt), azaz, minden pontban két kézzel kapaszkodnak Sandovalék. Szépségfolt, hogy a Los Cármenesben csupán egyszer sikerült nyerniük. A Celta parádés idén, az egy-egy becsúszott pofon ellenére is ezt mondom, s a kelták ott loholnak a 3. helyen álló Real Madrid nyakán. Berizzo el fogja hozni a három pontot Andalúziából és megerősíti a vigói BL-álmokat.

A katalánok Japán elfoglaltsága miatt (klubvilágbajnokság) a Sporting-Barcelona mérkőzést várhatóan február 17-én pótolják.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com