AJÁNLÓ
 
08:00
2016. 01. 04.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 01. 04.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 01. 04.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 01. 04.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 01. 04.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

18. forduló - Szuperhősök, avagy élre állt az Atleti

0 komment

La Liga összefoglaló 18. forduló

A Barca ismét fájó pontokat hullajtott el, amit az Atleti könyörtelenül kihasznált és élre állt a tabellán. A Real nem járt szerencsével Valenciában, ahol a forduló rangadóján csupán döntetlenre futotta erejéből. A Sevilla továbbra sem tud győzni idegenben, míg a Málaga folytatta parádés szériáját. Itt a forduló videóösszeállítása.

 

Espanyol-Barcelona, 0-0

A Cornellá-El Prat (Power8) a városi riválisnak territorio hostil - nem is ízlett a Barcának a papagájok vendéglátása. A perico talán most játszott a legjobban a szezonban: Galca csapata csípett és harapott, aminek ellenszerét nem találták a culék. Az el Clásico óta a gránátvörös-kékek már hat pontot hullajtottak el, ami a végelszámolásnál még nagyon hiányozhat. A mini-krízis oka a fáradtság: Luis Enrique keretében három kulcsjátékos, Luis Suárez, Rakitic és Busquets is már 2000 játékperc felett jár, Mascherano és Dani Alves pedig közel áll hozzá, hogy átlépje a fenti határt. A Barcának muszáj igazolnia, nem véletlen, hogy Denis Suárez vagy Nolito nevét ismét bedobták a spanyol sportlapok. Arda és Aleix Vidal bevetését úgy várják, mint a messiást.

Atlético Madrid-Levante, 1-0

A Barca botlása után az Atletinek meccslabdát adott a sors, de a matracosok majdnem beégtek az el Calderónban. A kiesőjelölt Levante derekasan küzdött, de végül elvérzett: Thomas, a gőzmozdony beállt, majd végigsöpört a védelmen. A ghánai középpályás találatával az Atlético két ponttal megelőzte a Barcát, mely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Málaga-Celta Vigo, 2-0

Az andalúzok hat fordulóval ezelőtt még a 18. pozícióban tanyáztak a tabellán, ám azóta Javi Gracia csapata szorgosan gyűjti a pontokat: a kék-fehérek négy győzelmet húztak be zsinórban és összességében hat bajnoki óta veretlenek. A mostani diadalhoz Charles és Albentosa találatai kellettek, s az is belefért, hogy Amrabat elpuskázzon egy tizenegyest. A Celta két egymás utáni fordulóban hagyta el vesztesen a pályát.

Rayo Vallecano-Real Sociedad, 2-2

Nagy volt a tét. "Kiesési rangadóra" (most erős túlzás, de még lehet igaz!) gyűlt össze Vallecas, ahol a Rayo Eusébio baszkjainak a hátán akart kimászni az árnyzónából - a vége senkinek sem jó döntetlen lett. Paco Jémez csapata kétszer is előnybe került, de Bruma, alias de golazo megmentett egy pontot a txuri-urdinnak. LLorente és Elustondo is első találatát szerezte a szezonban.

Real Betis-Éibar, 0-4

A Betis otthon égett le, nem először a szezonban! Az Éibar Capa, Koke, Adrián és Bastón találataival oktatott a Beníto Villamarínban, ahol a közönség egy része Pepe Mel lemondását követelte. Nem ok nélkül: a Betis a 3. játéknapon tudott utoljára hazai pályán győzedelmeskedni (Real Betis-Real Sociedad, 1-0), s az utóbbi két forduló alatt nyolc gólt kapott, miközben egyet sem rúgott. Az Éibar három pontra az EL-től.

Granada-Sevilla, 2-1

Sandoval a bőrét vitte vásárra a Sevilla ellen, de ismét kihúzta fejét a tilóból! A Granada győzött, s ezzel kilépett a kiesési zónából, míg a vendégek továbbra is képtelenek nyerni idegenben, így Emery csapata lassan, de biztosan távolodik Európától.

Deportivo La Coruna-Villarreal, 1-2
A Submarino kapitányának, Bruno Soriánónak a duplájával elhozta a három pontot Galiciából és továbbra is kapaszkodik 4., BL-indulást érő helyezésébe. A Depor a 9. forduló után (Málaga-Depor, 2-0) veszített ismét a bajnokságban.

Athletic Bilbao-Las Palmas, 2-2
Hiába Aduriz vezető gólja, hiába Williams újabb találata, a Las Palmas mindkétszer visszajött a mérkőzésbe és fontos pontot rabolt a San Mamésből. A kanárik hajszállal a kiesési zóna felett, míg a baszkok EL-helyen várják a folytatást. 

Valencia-Real Madrid, 2-2
Őrült egy meccs volt a Mestallában, melyet a Real BBC-je álomgóllal nyitott: Benzema, Bale, Ronaldo, Benzema volt a csiki-csuki útja, s a franci támadó nem hibázott. A Valenciát egy tizenegyes hozta vissza a meccsbe, amit Parejo értékesített. Fontos megemlíteni, a büntetőt megelőző játékban a Valencia kapuja előtt Bale-lel szemben is szabálytalankodtak, de akkor néma maradt a bíró sípja... A fordulás után a Madrid irányított, egészen Kovacic kiállításáig. A horvát rakétaként szállt belle teljesen értelmetlenül ellenfelébe, így megérdemelten mehetett zuhanyozni. Roja directa! (E momentumot szintén egy érdekes jelenet előzött meg, amikor a Madrid tizenegyest követelt Ronaldo elsöpréséért.) Az emberhátrány ellenére a denevérek nem tudtak folyamatos veszélyt teremteni Navas kapuja előtt, míg a Madrid kontrázott. A huzavonát Bale parádés fejese törte meg, amivel a Real újra előnyhöz jutott. Hogy Benítez ne tudjon hátradőlni, a Valencia a kezdés után egyből egyenlített. Alcácer fejelt a teljes Madrid-védelem asszisztálása mellett a hálóba. A végén még Negredo és Bale is eldönthette vollna a csatát, de nem tették. Benítez egyet cserélt a bajnokin és végig a padon hagyta az Isco-James párost...

Hétfőn rendezik: Sporting Gijón-Getafe, 20:30
A tabella állása:

La Liga összefoglaló 18. forduló


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com