AJÁNLÓ
 
15:00
2015. 01. 09.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
15:00
2015. 01. 09.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:00
2015. 01. 09.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
15:00
2015. 01. 09.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:00
2015. 01. 09.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

18. forduló – Kupaszendvics

0 komment

A hétvégi fordulót nagyban meghatározza a csapatok kupás jelenléte és teljesítménye. Aki tovább akart jutni a kupában, kevesebbet pihentetett, aki meg inkább a bajnokijára koncentrált, jobban forgatta a kezdőcsapatot a kupaküzdelmek során. Meg még az is számíthat, hogy a nem lefutott kupavisszavágó jegyében a bajnokin tapasztaljunk valamilyen mértékű tartalékolást. Jön a tizennyolcadik játéknap, lesznek érdekes párosítások (két Galícia vs Valencia menet pl), de a legizgalmasabbat vasárnap estig nem lőjük el. Hajtás után lássuk a menüt!

Levante – Deportivo (péntek, 20:45)

A Levante masszívan pihentetett a kupában, mert a kiesési rangadó sokkal többet számít, mint egy kétmeccses játékosfárasztás hétközben, ráadásul ha most nem is, úgyis kiesne a csapat a Bilbao ellen. Gondolja szerintem Alcaraz, ami nincs is messze az igazságtól. A keretből Papa Diop az Afrikai Nemzetek Kupáján érdekelt Szenegállal, sérültek is vannak (furcsa egyébként, hogy Sissoko nem utazott Guineával, Simao Mozambikja nem jutott ki, Marokkó sincs ott). A Deportivo viszont ellőtte a puskaporát (Bilbao 1-0) a múlt héten, így az egy meleg, sok hideg sorminta alapján inkább a hazaiak fognak örülni. Víctor Fernándezzel meg lassan elbeszélgethetne névrokona, Tino. A presi is csak látja már, hogy nincs játéka a Depornak...

Real Madrid – Espanyol (szombat, 16:00)

Az Espanyol sok kimaradó játékossal is nagyon emberesen helytállt a Mestallában, a Real meg a sokadik madridi nagyderbit vesztette el az utóbbi időben, ráadásul a király a 2015-ös  évet 2 vereséggel kezdte, kétlem, hogy Carlo így akarja folytatni. Romlik a gólátlag, nem fogynak eléggé a mezek sem, rá kell taposni a gázpedálra, kérem! A kupa úgyis nagyjából elúszott, meg nagyon nem is volt prioritás (legalább lehessen valamire fogni, ugye), így ennek a szegény papagájos kistesó látja kárát. Vagy nem. Gálára azért ne számítsunk, de hazaira igencsak...

- Hiányzik az a szép arcom, igaz tündérkéim?

Málaga – Villarreal (szombat, 18:00)

A Costa del Solon uefás rangadót rendeznek. A szezon eddigi egyik legpozitívabb meglepetése a hazai csapat, a ráadásul a kupát is nagyrészt lerendezték (hazai 2-0 a sokkal gyengébb és nem oda koncentráló Levantéval), a Submarinónak meg lesz még hétközben egy kemény meccse Baszkföldön, ahol a soványka 1-0-t védik majd. Marcelino együttese megszokta a hétközi meccselést, a rotáció is jól működik, így bírni fogják. Játék muzsika nélkül 90 percben. Még jó, hogy Nigéria nem jutott ki az ANK-ra, így Uche nem utazik sehova. Ebből meg szép és színvonalas menet kerekedik ki majd. Hogy ki nyer? Legvalószínűbb a pontoszttozkodás.

Celta – Valencia (szombat, 20:00)

A kelták isten tudja mióta nyeretlenek, gólt is csak a kupában rúgnak a góltalan nyeretlenségi sorozat óta. Most sem lesz Larrivey és Nolito, így nincs ki betaláljon. Kész csoda, hogy egy emberemlékezet óta ilyet produkáló csapat a felsőházban tudott telelni, ez persze a nagyon jó kezdésnek köszönhető. Hogy a Real-verő, és kupában megizzadó és győzelmet mákoló Valencia ellen mire lesz elég, az eléggé borítékolható. Ha Nuno jól felpörgeti a fiúkat, a Levante után egy nappal játszó, ráadásul a jobbik valenciai csapat is pontokat szerez galíciai ellenfelével szemben, városbeli szomszédjához hasonlóan.

- Mit nem értesz, ba*meg?! Kapu - labda - belrúgsz - gól!

Eibar – Getafe (szombat, 22:00)

Alapesetben a baszkokban lehet bízni, de épp az azulónok ütötték ki őket a Király Kupában (akkor Contra volt még az edző), azóta viszont Quique Sánchez Flores egy idegenbeli X-szel debütált a padon (Almeríában). Az UEFA kupa-győztes edzők ellen Garitano fiainak nincs szégyenkeznivalója: Emeryékkel leikszeltek kint, Simeonéék meg szűken, 2-1-re verték az, írd és mondd, még mindig legjobb helyezésű baszk csapatot. Akármi történik, ez a tézis jelen forduló után is így marad. A nyolcadik helyen, kényelmes pozícióban van, de a 23 pontot gyűjtött törpecsapat éhsége nem csillapodik: ez a Getafe akárhogyan is verhető. Albentosa hiányában is, ezért vették kölcsön a bilbaós Ekizát. A kupában rotáltak a direkt meccseken, úgy estek, ki mint egy nagycsapat, ha ki akar esni: megtervezve, oda-vissza vereséggel. Ha már nem számít, adjuk meg a módját. A bajnoki, megsúgjuk, számítani fog.

Almería – Sevilla (vasárnap, 12:00)

A Sevilla remekül húzza be az andalúz rangadókat, főleg, ha kicsikről van szó (andalúz nagy meg idén rajtuk kívül csak egy van, a Málaga – jövőre lesz még egy, mert jön vissza a Betis!). Az Almería kétmeccses győzelmi sorozatot számlál, de otthon még nyeretlen. Ez most sem nagyon fog változni, mivel Emery a rotáció bajnoka, Granadában a kupában úgy is nyertek forgatva hétközben, hogy nem volt muszáj. A BL-hely motivációja nagyobb, mint egy Valencia-menet a kupában (ami a továbbjutással valószínűleg együtt jár, és amitől a nagy számok törvénye alapján már tarthatnak is lassan), így aprítani kell majd a bajnokságban is, mert a 4. hely a cél. Zongo (Burkina Faso) és Thievy (Kongó) ráadásul Afrika Kupázik a hazaiaktól, egyedül Hemed formájában bízhatnak, mivel további eltiltottak is vannak, felforgatott kezdő várható (Míchel, X. Navarro). Mbia szintén elutazott (Kamerun), Krychowiak (5 sárga) sincs a vendégeknél, Cristóforo meg sérült, így a középpálya közepén variálni kell: Iborra és Banega lesznek várhatóan. A kapitány Coke is még mindig sérült. Baccát góldiétán tartotta Emery, délben ebéd helyett így találatok vannak a menüben. Még jó, hogy nincs Dél-Amerikai Nemzetek Kupája is, így a kolumbiai ott van kéznél, amikor kell! Az Almería megtanult védekezni JIM keze alatt, de ha egyszer a Sevilla beindul...

Athletic Bilbao – Elche (vasárnap, 17:00)

Az Elchének biztosan nem tett jót, hogy a Barcelona kiporolta őket a kupában, ráadásul pihenőjük sem sok volt, Garry Rodrigues meg a Zöld-foki szigetekkel már Afrikában van. A baszkoknak egyenesen 2 nappal több pihenőjük volt, ráadásul ők győztesen tértek haza a galíciai túráról (bajnoki La Coruñában, majd kupa Vigóban). Adurizék újra a régiek, meg is látszott a 4-2-es eredményen, Muniain is bevethető. Otthon pusztítás is lehet, de egy szolid „nincs mit hozzátenni” győzelemre mindenképp lehet számítani. 2-0, és kész. Aztán a következő fordulóig megint elhisszük, hogy a Bilbao visszatalált a nyerő útra.

Granada – Sociedad (vasárnap, 19:00)

Kupameccset vesztett csapatok találkozóján a jobban védekező fog örülni, ez meg valószínűleg a Sociedad lesz. Granadában góllal mutatkozott be Lass Bangoura, aki a minap érkezett Madridból, de David Moyes nem az a fajta, aki megijed a saját árnyékától. Főhet is a feje, Bergara és Granero eltiltásának „hála”. Nem sok joga bonito lesz a meccsen, de a küzdelmet azért borítékolhatjuk. A szűkös vendéget nem mondjuk, hogy elvárjuk, de keveseket lepne meg szerintem a dolog. Caparrósért kár lenne, de világos, hogy valami nem megy a Sierra Nevada lábainál. Ami nem megy, nem fogják sokáig erőltetni.

- Uram, csak ne miatta! Csak ne a bamba skót miatt kelljen mennem!

Barcelona – Atlético (vasárnap, 21:00)

A nap rangadója, a jelenlegi ezüstérmes meccsel a bronzossal, ráadásul pontegyenlőség is van (38-38). A tavalyi BL-negyeddöntőből vagy a bajnoki döntőből is ki lehet indulni, hogy tudjuk, hogy nem a hazaiak a favoritok, hanem igazi háromesélyes ki-ki meccs lesz. Idén ez az első a Barca-Atlétik közül. Várható ugyanis egy páros kupanegyeddöntő még, valamint BL-ben áll még mindkettő, és akkor a bajnokság retúrjáról még nem szóltunk. Simeonéék nagy önbizalommal érkeznek, egyrészt ők idén már háromszor is megcsapták a Real Madridot (szuperkupa, bajnoki, kupa), a Barcelonát meg ezer belső gond emészti, Elche-verés ide vagy oda. A matracosoknak áll a zászló, érik egy meglepetés. Már amennyire meglepetés, hogy minimum pontot szereznek ott, ahol tavaly megnyerték a bajnokságot. Legalábbis én ezt várom a meccstől, ugyanis fizikálisan nem tudja felvenni velük a harcot a Barca, játszani meg ők is tudnak, ha kell. Torres az egyetlen spanyol, aki mindkét clásico csapatnak lőtt gólt a BL-ben, a hazatérése óta derbit nyertek, a pihentetés is megvolt a kupában, mi kell még? A motiváció az égig ér, parázs meccs lesz, az tuti. Nézze majd meg mindenki!

Koke a minap volt 23 éves, Juanfran meg ma 30 isten éltesse őket!

Nem a csúcson hagyjuk abba vasárnap este, hétfő estére marad nekünk egy

Rayo Vallecano – Córdoba (20:45)

Jémez háromvédős felállása jó kis gólgazdag meccseket eredményez, ez valószínűleg a Córdoba ellen is eredményre vezet majd. A kalifások nagyon meggyőző játékkal egy nyílt meccsen legyűrték kiesési ellenlábasukat a múlt héten, és meg is előzték a Granadát ezzel. Aki sok gólt akar látni, hétfő este nézze meg a forduló zárómeccsét is.

További híreket, érdekességeket a Facebook oldalunkon találtok!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com