AJÁNLÓ
 
13:46
2015. 01. 24.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
13:46
2015. 01. 24.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
13:46
2015. 01. 24.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
13:46
2015. 01. 24.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
13:46
2015. 01. 24.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

20. forduló - Esély a revansra

0 komment

Egész januárban robog a spanyol klubfoci szekere, köszönhetően a sűrű liga- és kupaprogramnak. A 20. fordulóhoz érve több olyan mérkőzést is rendeznek, amikor egy-egy ellenfélnek komolyabb törlesztenivalója is akad mindamellett, hogy hivatalosan is elkezdődik a szezon második félideje. Ilyen például az Elche, akit a Barca három hét alatt immáron harmadszor készül letérdeltetni a cipzár elé, az Atletico, akit a Rayónak sikerült év elején nullán tartani, a Sociedad, akiket tökújoncként "csapott be" az Eibar, vagy a Valencia, akitől inkább lopott el két pontot a Sevilla, mint húztak ki Nuno fiai 10 emberrel döntetlenre. Hajtás után itt a 20. forudló beharangja:

16:00 Córdoba - Real Madrid

Odegaard és Lucas Silva jött, Illara úgy fest, csomagolhat (talán jobb is így), Isco pihen, Modric (játéka) hiányzik, de a Cordoba nem jelenthet problémát a bajnokság vezetőjének. Szombati matiné fagyival és 1-2 Ronaldo góllal.

18:00 Elche - Barcelona

Januárban eddig kettőből kettő sima katalán, de a harmadikra mérget vennék, hogy jóval nyögvenyelősebb lesz. Már csak azért is, mert az Elche a két kupameccset szinte a "B" csapattal asszisztálta le, de a 2 ütközet mellett, ha a ligában a papíron legerősebb sort állította fel Escribá mester, annak két győzelem lett a vége (Levante, Bilbao). Lucho vendégoldalon közben szem előtt tartva a szerdai Atleticó elleni visszavágót rotálhat, ahogyan tetszik, ezért vendégoldalon a kezdőbe várhatjuk a chilei kapuson kívül Xavit, Bartrát, Montoyát, Rafinhát és Pedrót is. A "szokásosnál" szorosabb kettes, és az Elche erre a szezonra túl lesz végre a foghúzáson.

20:00 Atlético Madrid - Rayo Vallecano

Cholonak 2 vereséget ilyen rövid idő alatt régen kellett elviselnie, szóval nem irigyeljük a Rayo-t. Igaz félteni sem kell a madridi törpeklubot, mert Paco Jémez nem az a beszari típus, ráadásul okoztak már fejfájást Gabiéknak (is), de hazai oldalon, ha akarnak valamit, még idén hozni kell a kötelezőket. Stílusok harca mellett fel lehet tenni az anyóst hazaira…

22:00 Real Sociedad - Eibar

Moyest imádja a sajtó, de mióta levarrták a Barcelonát halványan muzsikálnak, és a kupából is kipottyantak a Villarreal ellen. Az Eibarra meg, ha valaki azt mondja féltávnál, hogy 8. helyen állnak majd, körberöhögöm a fejét és szólok Vágási Ferinek, hogy sztereóban pofozzák színesre Góliáttal... Két helynyire vannak a nemzetközi kupahelytől. Beszarás. X.

22:00 Villarreal - Levante

Gabriel Paulista több mint valószínű, hogy Angliába távozik még a jövő hét folyamán, de amíg nincs a számlán a pénz, Marcelino mester számol vele. Fontos játékost veszít a tengeralattjáró, de a pénz annál jobban jön a példás munkát végző klubnak, és abban is biztosak lehetünk, hogy megfelelő módon tudják majd pótolni a 26 éves brazilt. A vendég Levante november végén nyert utoljára, azóta pedig többnyire a pénisz rosszabbik végén állnak. Ma sem lesz ez másként.

Vasárnap

12:00 Deportivo La Coruna - Granada

Na erre mondjuk, hogy 6 pontos meccs. Granadában régi-új edzővel igyekeznek életet lehelni a döglődésbe. Nagy feltámadást azért még ne várjunk, de ettől a "töttyedt barack" szagú stílustól csak jobb lehet. A Depor pedig folytatja a menekülést, egy győzelemmel és némi szerencsével pedig 1-2 helyet is ugorhatnak a tabellán. Tekintettel arra, hogy a gólszerzéssel mindkét csapatnak gondjai vannak, a védelem viszont inkább La Corunában összeszedettebb, nagyon szűkös hazait mondanék... de tényleg nagyon szűket.

Abel Resino célja már "csak" a bennmaradás kiharcolása, pedig többre hivatott a Granada..

17:00 Athletic Bilbao - Málaga

Az Athletic nagyon nagy gödörben van. Jelenleg ott tartunk, hogy a táblázat alsó felében helyet foglaló csapatok is győzni járnak a San Mamésba, amire már nagyon régen nem volt példa. A múlt fordulóban megkérdeztem Mátét, aki idehaza az egyik legnagyobb Bilbao drukker/szakértő, és fel is felsorolta nekünk szépen, miért is döcög a szekér mostanság:
1. Elhibázott felkészülés
2. Valverde nem képes motiválni a játékosait
3. Klubon belüli hibás döntések
4. Rövid a keret
(5.) A kulcsemberek indiszponált játéka, fiatalok még nem állnak készen, a kiegészítő emberek nem La Liga szintet képviselnek.
A Bilbao nem arról híres, hogy év közben váltogatja az edzőit, és most sem vagyunk benne biztosak, hogy segítene az edzőváltás. Eleve ki lenne alkalmas? Most még biztosan marad Ernesto Valverde, aztán idővel remélhetőleg kikecmeregnek a slamasztikából. Egy győzelem többnyire helyre rázza az önbizalmat, de ez a Malaga nem arról híres, hogy csak úgy szétdobja a lábait bárkinek is. Döntetlen szaga van, ami most sajnos a Bilbaóra nézve hízelgő.

19:00 Espanyol - Almeria

Az elmúlt két hétben látott játék alapján kétség sem férhet hozzá, hogy beindult az Espanyol. A kupában a Valencia elleni továbbjutás sokat dobott az önbizalmukon, legutóbb pedig sikerült lepofozni odahaza a kupában a Sevillát is, ráadásul jó játékot produkálva. Az Almeria sem lehet akadály.

21:00 Valencia - Sevilla

Egyértelműen a forduló rangadója. A Valenciánál brutálisan jó a keret, de a forma inkonzisztens, a másik oldalon pedig Monchi és Eméry összetákolt Sevillája menetrendszerűen hozza a kötelezőket, ráadásul az ifjú titánok Denis Suarez és Deulofeu is egyre érettebb játékot mutatva kezdenek összeszokni Baccával és társaival... Néhány hete még hazait mondtam volna, ma már nem vagyok benne ennyire biztos... sőt. Óriási, három esélyes, indulatokkal és sárgákkal teli meccs lesz, amit látni kell!

Hétfő

20:45 Getafe - Celta Vigo

A Getafe - tetszik vagy nem - megtanult focizni. Contra összecsavarozta a bandát, és olyan keretet hagyott Floresnek, akik a védekezés mellett immáron támadni is tudnak (már ha akarnak). A múlt fordulóban a Realt is sikerült sokáig nullán tartani, de Sammir rendszeresen leállt tökölni a KP-n, a Real pedig minden hibát hezitálást szigorúan büntet, így lett sima hármas a végére. A vendég Celta még mindig keresi év eleji önmagát, szóval kinézhet akár egy vérpisilős hazai is.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com