AJÁNLÓ
 
17:29
2015. 03. 06.
A most futó szezonban a Barca még soha nem érezhette ennyire bajnoknak magát, mint a...
A bejegyzés folyatódik
 
17:29
2015. 03. 06.
Pofonra nyújtjuk megint az orcánkat, mert megpróbáljuk összeállítani a La Liga BBVA 2014-15-ös...
A bejegyzés folyatódik
 
17:29
2015. 03. 06.
Hát a végéhez érkeztünk: a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírás utolsó fellépése vár...
A bejegyzés folyatódik
 
17:29
2015. 03. 06.
A végére kezdünk mi is kicsit szétesni, mint a Villarreal, de hogy ne maradjatok La Liga Locás...
A bejegyzés folyatódik
 
17:29
2015. 03. 06.
Öt kör van még hátra, s anyám borogass, az elől már megszokott kettős csihi-puhi mellett,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

26. forduló: Gyönyörű sport a labdarúgás!

0 komment


Klasszikus beharangal indítjuk a hétvégét, ahol a legnagyobb csemegének az Atlético Madrid - Valencia és az Athletic Bilbao - Real Madrid párharc ígérkezik!

Levante UD - SD Eibar

Péntek este nyitótáncként két gyatra formában lévő csapat feszül egymásnak. A Levante "egy sima - egy fordított" sormintával nyomta le a legutóbbi 5 mérkőzését, de ha sikerülne valahogyan legyűrni a baszk törpeklubot, akár el is mozdulhatnának a kieső zónából. A motiváció tehát adott, ráadásul az Eibar is szörnyű formában van, hisz múlt hétvégén már hatodszorra kapituláltak egymás után. A szakik szerint minden az Albentosa transzfernek „köszönhető”, Gaizka Gaitano egyszerűen képtelen pótolni a hórihorgas középhátvédet, különös tekintettel a pontrúgásokra, elöl és hátul is. A Levante ellen talán eljöhet a várva várt fordulat, és a baszk vidi kiharcolhatja még a bennmaradást. (X?)

Deportivo La Coruna - Sevilla FC

A kínlódó Depor már a 15. helyen lábadozik, köszönhetően a stabilizált védelemnek. Múlt héten szinte mindenben sikerült felülmúlniuk a 2. félidő javarészét emberhátrányban játszó Almeriát, kivéve gólokban és lapokban. Támadófronton nagyon kiegyensúlyozatlan a La Coruna, ez pedig a Bacca vezette Sevilla ellen végzetes lehet. (Az is lesz!)

Athletic Bilbao - Real Madrid C.F.

A táblázatra tekintve nem kapunk reális képet egyik csapat jelenlegi formájáról sem, hisz a Real döcögősebbre vette a figurát, a Bilbao viszont kezd kilábalni a San Mamést elterítő mocsárból, ugyanis az utóbbi öt meccséből négyszer gólt sem kapott (azon az egyen viszont a Barca kitömte őket rendesen). Tovább emeli a baszk hangulatot, hogy a csapat szerda este bejutott a spanyol kupa döntőjébe idegenben, szintén kapott gól nélkül. A Real a BL miatt nem nagyon kell, hogy spóroljon, köszönhetően a jó gelsenkircheni eredménynek, szóval Ancelotti teljes haragjával sújthat le a Bilbaóra. Jó hírek jönnek fehér oldalon, hisz Ronaldo újra elkapta a fonalat (ötödik éve 30 gól felett... azannya!), és lassan Modric is bevetésre kész, velük pedig hatalmasat léphet előre az amúgy is baromi erős királyi középpálya. Ancelotti a horvát irányító hiányát okosan orvosolta Kroos szerepeltetésével a védelmi vonal előtt, de azért érezhető, hogy nem ez a német igazi pozíciója. Lucas Silva felett még korai lenne pálcát törni, de a spanyol szakértők máris fintorognak, látva az új igazolás játékát. Sokak szerint rendben van a srác, de nem ad semmi extrát a Real középpályára, ami egy ekkora klubban garantálná a helyét. (Casemiro tényleg ennyivel rosszabb?) További kérdéseket vet fel Jesé néhány perces szerepeltetése, holott Carlo tavaly év végén nagyon dicsérte az ifjú spanyol titánt, és olyan kulcsfigurának titulálta, aki meccseket dönthet el. Nagy a valószínűsége, hogy az elmaradt játékpercek csupán a nemrég maga mögött hagyott sérülésének köszönhetőek és persze annak, hogy az olasz mester kijelentette, nála a BBC állandóan kezdeni fog. Ezek után inkább meg sem kérdezzük, mi lehet a terve Chicharitóval, ill. az ellen, hogy év végére ne fingjanak ki a kezdőjátékosok. Hazai szempontból ismerve Valverde bátor, letámadásos taktikáját biztosan állíthatjuk, sok gólos, látványos mérkőzés lesz várhatóan vendég győzelemmel.


Elche CF - UD Almería

Büdös volt az a büntető legutóbb a Celta ellen, de 1 pontot megért Fran Escribá tanoncainak. A zöld-fehér brigád erre a fordulóra könnyebb ellenfelet kapott, hisz az Almeria igencsak kínlódik a pályán, de ismerve a két csapat inkább agresszívnek mondható taktikáját kemény, sok sárgalapos összecsapásra számíthatunk. A vednégeknél egyébként sem rózsás a helyzet, hisz a spanyol szövetség 3 pontot készül leakasztani az így is szegényes 24 összeharácsolt egységből. Az ügy hátterében bizonyos ki nem fizetett összegek állnak, de a klub és a média együttesen állítja, nem az Alfonoso García elnök vezette klub a hunyó. Szegény embert az ág is alapon már csak hab a tortára a múlt hétvégi dupla piros, így két kulcsemberük - Thievy és Michel - sem lehet ott az Elche ellen. Hajszálvékony hazai?

Granada CF - Málaga CF

A bátor és agresszív támadójáték találkozik a szolid védekezéssel egy rettenetes állapotban lévő pályán. Hazai oldalon visszatér El-Arabi és Colunga, a vendégoldalról nagyjából mindenki bevethető lesz. Komoly kis adok-kapok van kilátásban, de elnézve a Málaga formáját, a döntetlenszagú meccsen inkább hazai buktát várunk.

FC Barcelona - Rayo Vallecano 

A Barca Busquets személyében értékes játékost veszített szerdán a kupában, de a Rayo nyílt stílusa miatt ez nem jelenthet gondot hazai pályán. A Messi - Suarez páros egyre inkább megérti egymást mind a pályán, mind azon kívül. Míg a kis brazil cselgép kissé belassult, az uruguayi rendesen felpörgött, 25 mérkőzésen 11 gól mellett 13 gólpassza is van. Tekintve, hogy az első néhány hónapot ki kellett hagynia, ez egy kifejezetten jó statisztika. A katalánok háza táján érik Alves szerződéshosszabbítása, Pedro és Deulofeu el-, Sergi Roberto kölcsönbe adása, ill. Tello valamikori visszatérése. (Ahhoz képest, hogy 2016 januárig el van tiltva a klub, elég komoly a sürgés-forgás.) Charlie Rexach meg jobban teszi, ha kevesebb bort iszik, és ennek megfelelően kevesebbet is kotyog, ha vacsorázni hívják, ahogyan erre a klub is „megkérte”. A katalán legenda érzékeny infókat kotyogott ki egy vacsora során többek között Messiről, Titoró és Pepről is, no meg Di María esztétikai megítéléséről is. Vendégoldalon az ex-Realos Alberto Bueno nevétől hangos a sajtó, hisz a Villarrealtól ingyen(!!) igazolt támadó múlt héten a Levante ellen 4 gólt gurított 15 perc alatt! Paco Jemez máris a válogatottba követeli a madridi támadót, de ez kb. az „addig üsd a vasat, amíg meleg” szituáció vallecasi változata lehet. Hiába Sergio és Neymar hiánya (eltiltása), a Rayo kard-ki-kard taktikája és magasra tolt védekezése miatt izgalmas meccsen, többgólos hazai várható.

Real Sociedad - RCD Espanyol

Otthon elfogadhatót nyújt senor Moyes csapata, idegenben meg szart nem. Lassacskán itt lenne az ideje, hogy a skót domborítson valamit, mert abból a tervezett másfél évből könnyen lehet csak fél év a Sociedadban. Az Espanyol közben rátalált a játékára, és már-már azt hittük képesek lehetnek egy nagy hajrára, amivel fixre beverekedhetik magukat a TOP 10-be is, de a fogaskerekek rendre beakadnak, és Stuaniék nem képesek konzisztens teljesítményre. A hétközi hazai kupakiesés biztosan nem tett jót a lelkeknek, így immáron minden erővel a bajnokságra kell koncentrálni. Sergio Garcia Kínába csábítása szerencsére nem járt sikerrel, s ez mindenképp pozitívumként értékelhető, hisz a kapitánynak még nagy szerepe van/lehet a csapat idei szereplésében. Döntetlen szaga van ennek a skót főzeléknek.

Villarreal CF - Celta de Vigo

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a Villarreal (sokunk meglepetésére) a múlt hétvégén taktikailag felülmúlta a Realt. A nem várt döntetlen Bernabéuban erőt adott a kupára a Barca ellen, ami tartott is kb. a 65. percig. Tomás Pina kiállítása erre az évre aztán megpecsételte a történelmi siker sorsát (első kupadöntő). A Celta kezd kilábalni a kátyúból, és bár a hétvégén az Elche szó szerint kilopott 2 pontot a kosárból, a játék egyre jobban pörög. Játékstílusuk igencsak fekszik a sárgáknak, ahol Gio Dos Santos visszatérhet a kezdőbe és mivel a Villarrealt az 5. helyre várjuk az év végén, ezért már most belekezdhetnek a pontgyűjtésbe. Szórakoztató meccsen otthon marad a 3 pont.

Atlético Madrid - Valencia CF

Furcsa szezont nyom az Atletico. Verik a Realt (bár ez már lassan papírforma), tartják a lépést a Barcával is, erre a semmiből képesek kikapni a Celtatól, vagy döntetlenezni a Sevillával. Graham Hunter szerint az idei felelőtlen játékuk (rengeteg sárgalap) a klub sok-sok milliójába kerülhet év végén. Szinte minden 2. vagy 3. hétvégén úgy kell kiállniuk Gabiéknak, hogy valaki(k) el van(nak) tiltva. Erre a hétre ez a gólgép Griezmann, ill. Miranda, akiről a Valencia drukkereknek kellemes emlékeik vannak. A hétvégén tovább korbácsolta a hangulatot Simeone nyilatkozata is, aki szóban megfedte egy ki nem mondott nevű játékosát. Bennfentesek szerint ez Mandzukicnak szólt, aki állítólag a beállása előtt nem akart elmenni újra bemelegíteni. Jó hír, hogy Koke teljes értékű edzőmunkát végzett, így a Cholo által is kulcsfigurának titulált középpályás visszatérhet a kezdőbe a "Los Che" ellen. Valenciában Nuno jól forgatja a keretet, kevesebb a fáradt láb, bár lapokból ott is akad bőven. A motivációval azonban nincs gond, hisz az év elején kitűzött célok (visszatérni az európai elitbe) karnyújtásnyira vannak. Egyetlen pontra állnak az Atleticótól, ezért a hétvégi mérkőzésnek/győzelemnek jóval több, mint presztízsértéke van. Ha már a denevérekről beszélünk illendő lenne megdicsérni ezt a Peter Lim-projektet. Nagy játékosmozgás mellett sikerült kialakítani egy rendkívül változatos, erős keretet, akik bebizonyították, képesek magas tempóban is játszani a TOP 3 klub ellen. A racionálisan elköltött tőkeinjekcióknak hála, egy okosan összerakott, stabil alapokon újjáépülő Valencia jövőre nagy valószínűséggel szolid tagja lehet az élbolynak, és TOP 3 helyett talán majd TOP 4-ről beszélhetünk majd... Adná az ég!

Córdoba CF - Getafe CF

Córdoba a 6. vereségét könyvelte el a sorozatban, és a tökutolsó Djukic vezette alakulat az idén már 3. edzőjét foglalkoztató masszív Getafé ellen sem várhat sok jót. Q.S. Flores 54 nap után mondott fel a kékeknek, mivel Ángel Torres Sánchez elnök nem tartotta meg a szavát. Először is nem kapta meg a kellő támogatást átigazolások terén, azaz a kiszemelt játékosok közül szinte senki nem érkezett meg, majd a vezetőség úgy döntött eladják a horvát-brazil Sammirt Kínába. A klub anyagilag jól járt, hisz 4,4 millió euró nem rossz pénz ezen a szinten, de egy ilyen ambíciókkal rendelkező edzőnek ez felér egy hazaárulással. Elmúltak már azok az idők, amikor bármit lenyelt a spanyol mester. Jelenleg az eddig B csapatot trenírozó Pablo Franco Martín viszi a csapatot, aki az első meccs után 0 ponttal tért haza Malagából. A keret még mindig nem rossz, a Contra által lerakott alapok pedig jónak is mondhatók, de az ilyen kálváriák után nem lepődnénk meg, ha a Pedro Leonék szárnyaszegetten utaznának a következő néhány mérkőzésükre.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com