AJÁNLÓ
 
10:37
2015. 04. 11.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
10:37
2015. 04. 11.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
10:37
2015. 04. 11.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
10:37
2015. 04. 11.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
10:37
2015. 04. 11.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

31. forduló: Lassú halál

0 komment

A felgyorsult eseményeknek hála szépen lassan kikristályosodik kinek marad helye Primera Divisionban jövőre, s kik azok, akik lassan feljelentkezhetnek a Segunda levelező listájára. Pálcát törni semmiképp sem szeretnénk, pláne nem nyolc fordulóval a vége előtt, de a táblázat hátsó fertályán már most világosan látszik, melyik az a kettő az utolsó 5 csapatból, aki csatlakozik majd a Córdobához május legvégén. A csúcson úgy fest az Atleticónak már nem terem túl sok babér, s a két gigász egymás közt dönti majd el, ki dobhatja majd a busz alá az elsőnek járó serleget. Hajtás után 31. forduló:

 

Real Madrid - Eibar

Ancelotti a szokásos 1-2 hónapos pangás után úgy fest újra összekapta magát és a társaságot is. A sérültek visszatértek, Ronaldo magára talált, Bale is alakul(?), a csapat pedig végre megtalálta a gázpedált, amit elsőnek a Granada bánt. A cserbenhagyásos gázolás után a Rayo egy fokkal keményebb dió volt, de az egyetlen kérdés csak az volt, meddig tart ki a madridi miniklub. Az Ancelotti-féle rotáció hiányát szajkózók még mindig nem túl derűlátóak, hisz Carlo maradt a "bevett csapaton ne változtass" taktikánál, és az elmúlt három mérkőzésen meccsenként 2 poszton változtatott mindösszesen. Viszont! Modric és James hosszabb kimaradása azt is jelentheti, hogy - amennyiben sikerül fizikailag rendbetenni őket a szezon hátralévő részére - lesz két viszonylag frissnek mondható alapember, akik mérkőzéseket dönthetnek majd el. A másik oldalon az Eibar (vééégreeeeee!!!) kezdi összekapni magát a folyamatos szopóroller után, és az utolsó 2 mérkőzésen négyszer annyi pontot szereztek, mint az előző kilenc alatt. Négyet. Ami még mindig gáz, de ha sikerülne még valahogyan 6-7 pontot összekaparászni a hátralévő meccseken, akkor év végén lehet ok az ünneplésre. Ez persze nem a Bernabeuban kezdődik majd, ahol a Real - tekintettel a keddi BL ütközetre és eltiltásokra (Kroos, Marcelo, James) - nagy valószínűséggel kissé felforgatott kezdőcsapattal áll majd ki. (CR tévesen felmutatott sárgáját eltörölték, így ott lehet a kezdőben.)

Malaga - Atletico Madrid

Az éledező Atletico az elmúlt három mérkőzését lehozta kapott gól nélkül, s a három kínkeserves döntetlen után 9 pontot hozott Choloék nagy örömére, visszaelőzve ezzel a Valenciát. Hiányzók lesznek, de a városi rivális elleni BL negyeddöntőre már azt ígérik ott lesz a Mandzukic, Godin, Raul Garcia, Moyá alkotta négyes is. Nem lennénk meglepve, ha Torresék idén inkább a bajnokok ligájára gyúrnának, mivel a bajnokságban soknak tűnik az a 9 pont a listavezető katalánok ellen. Az érkező Malaga egyébként nincs túl nagy formában, hisz az utolsó 3 megmérettetésük során kaptak két karót (Eibar, Rayo) és döntetleneztek Moyes mester tanítványaival a Rosaledaban. Ha Javi Graciaék valóban komolyan gondolják a kupaindulást jelentő 6. helyet, sürgősen meg kell találniuk a góllövő cipőt.

Sevilla - Barcelona

Minden kétséget kizáróan a nap rangadója. A Milánó piros-fekete részébe csábított Emery mester Monchi hathatós segedelmével megint összetákolta a Sevillat. A Bacca (17) - Vitolo (6) fogat hozza a mérkőzéseket, a védelem is kezd összeállni, a hétközi győztes meccsen pedig sikerült pihentetni jónéhány kulcsjátékost is. Komolyabb hiányzó csak kapusposzton lesz, de Rico eddig úgy fest, élni tud a lehetőséggel, ráadásul az utolsó négy mérkőzésen összesen 1 gólt kapott. További motivációt jelenthet, hogy Banegáék 1 pontra vannak a belassuló Valencia mögött, ami már BL helyezést érne! A Barcelona hétköznap könnyed pihentetés mellett laza tempóban mosta le az edzőváltáson átesett Almeríát, s készül a nem mindennapi Sevilla-PSG-Valencia-PSG-Espanyol sorozatra. A csapatban az egyetlen hiányzó a lassacskán felépülő Vermaelen, amire már nagyon rég nem volt példa Katalóniában. Messi lába még mindig rakoncátlankodik, s a gyulladás miatt még mindig a régi cipellőiben kell játszania, de kit zavar ez, ha egyszer ilyen gólokat lő? Neymar, Iniesta, Busquets és Mathieu kipihenhette magát, Pedro, Rakitic és Xavi szintén rajtra készen várja a hátralevő néhány hetet. Ismerve Eméryt mérget vehetünk rá, hogy a katalánoknak vért kell majd hugyozniuk a 3 pontért a Pizjuánban, de a Suarez-Messi-Neymar névsort elnézve minden okuk megvan a bizakodásra. Egy biztos, a Real nagyon bízik a piros-fehérekben!

Almeria - Granada

Ennél fontosabb mérkőzés nem nagyon várható a tabella alján. A két kiesőhelyen dekkoló csapat vérre menő harcot fog vívni a győzelemért mivel, elnézve a sorsolásukat, túl sok pontot már nem akaszthatnak le az ellenfelekről:

Almeria: Rayo (i), Eibar, Real Madrid (i), Celta Vigo, Malaga, Sevilla (i), Valencia

Granada: Sevilla, Valencia (i), Espanyol, Getafe (i), Cordoba, Real Sociedad (i), Atletico

Első ránézésre talán a Granadának van nagyobb esélye pontok gyűjtésére, ráadásul az Almeria egy zöldfülű edzővel, Sergi Barjuannal vág neki a végső sorozatnak. A hiányzók listáját elnézve azonban inkább a piros-fehéreknek áll jobban a szénájuk, hisz 4 hiányzóval szemben az Abel Resino vezette csapatnak 8(!) játékost kell nélkülöznie, mint pl. Colunga, Fran Rico, a két kezdő kapus: Roberto és Oier, vagy mondjuk Murillo és Insua... 
Sajnálatos tény, hogy épp ez a két csapat jutott erre a sorsra, hisz mindkettejüknek - spanyol viszonylatban - mondhatni stabil a gazdasági háttere, s a tavalyi szezon után egyértelműen többre voltak hivatottak. 

Espanyol - Athletic Bilbao

Muniain vesztesége érzékenyen érintette a baszk csapatot, de az ilyen helyzetek általában csak még jobban összekovácsolják a garnitúrát. Valverde - március hónap edzője - rendkívül szimpatikusan nyilatkozott a hétközi meccs után, és elismerte, a bíró csúnyán belenyúlt a meccsbe. Persze mondhatnánk, hogy a sors csak visszaadta, ami jár, de szomorú látni, hogy a bíráskodás továbbra is ilyen nevetséges szinten zajlik a világ egyik topligájában. 
Az Espanyol csütörtöki meglepetésszagú győzelme stabilan bebetonozta a barcelonai kék-fehéreket a tabella közepére. Meglepő győzelmek, buta vereségek; jól elvannak a dagonyában. A Bilbao 2 pontra van Sergio Gonzalez csapatától, így egy esetleges előzés is benne van a pakliban.

Real Sociedad - Deportivo La Coruna

Moyes csodája még várat magára, de a kiesés ellen menekülő Deport illene lenyomniuk hazai grundon. Az új edzővel felálló ellenfél azért még bekavarhat, hisz a padról felállított Víctor Fernandez helyét egy másik Víctor veszi át. Az egykori SzuperDepor villámléptű szélsőjének célja egyértelműen a bennmaradás kiharcolása lesz. A keret viszonylag adott rá, a sorsolás sem tűnik lehetetlen küldetésnek, mi pedig szurkolunk, hogy egy ilyen patinás klub túlélje az utolsó néhány fordulót. Hazai oldalon két kezdő támadóját is nélkülözni fogja a skót úriember, hisz Carlos Vela és Finnbogason is a maródiak listáján szerepel, hátul pedig a szépnevű Alberto de la Bellát kell majd pótolniuk valahogyan.

Cordoba - Elche

Mondhatnánk sok mindent a Córdobáról, de maradjunk csak annyiban, hogy ez a csapat egyszerűen nem üti meg a La Liga legfelső osztályának szintjét. 30 mérkőzésen 19 pont.. Ráadásul az Elche a lehető legerősebb kerettel utazik a Estadio Nuevo Arcángelbe. Tudom, messze még a vége, de azt hsizem, nem kockáztatok sokat azzal a kijelentéssel, hogy Romero mester csapatának harangoztak a Primerában..

Valencia - Levante

Miután Teixeira Vitienes sporttárs szétbarmolta a denevérek Bilbao elleni meccsét, és fosztotta meg őket a jogos 3 ponttól, eléggé kényes helyzetbe taszította Parejoékat. Az Atletico meglépett 3 pontra, a Sevilla pedig ott liheg 1 egységnyire a nyakukban. Otamendi téves kiállítása már csak a hab volt a tortán, ami ellen a klub már a mérkőzés után jelezte, fellebbeznek. Az argentin védő a valenciai védelem vezére, ezért is lenne fájó a hiánya épp a városi derbin. A Levante igaz, idén nem túl acélos, ráadásul 3 pontra vannak a kiesőzónától, ezért derbi ide vagy oda, égető szükségük van a győzelemre. Otamendi mellett nem lesz ott még a Real által körbeudvarolt Gayá sem, illetve a Piatti-Perez duó is hiányozni fog a Mestallában, bár utóbbi játékára azért van még némi esély. 

Rendeznek még: 

Celta Vigo - Rayo Vallecano

Getafe - Villarreal
 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com