AJÁNLÓ
 
08:23
2015. 04. 28.
Pofonra nyújtjuk megint az orcánkat, mert megpróbáljuk összeállítani a La Liga BBVA 2014-15-ös...
A bejegyzés folyatódik
 
08:23
2015. 04. 28.
Hát a végéhez érkeztünk: a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírás utolsó fellépése vár...
A bejegyzés folyatódik
 
08:23
2015. 04. 28.
A végére kezdünk mi is kicsit szétesni, mint a Villarreal, de hogy ne maradjatok La Liga Locás...
A bejegyzés folyatódik
 
08:23
2015. 04. 28.
Klasszikus beharangal indítjuk a hétvégét, ahol a legnagyobb csemegének az Atlético Madrid...
A bejegyzés folyatódik
 
08:23
2015. 04. 28.
Nyakunkon az év vége, így elkerülhetetlenek az összeállítások. Nem is tudom, hogy vezessem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

34. forduló – visszaszámlálás

0 komment

Öt kör van még hátra, s anyám borogass, az elől már megszokott kettős csihi-puhi mellett, most a BL-helyekért folyó harc is pengeéles. A tábla aljáról a fény felé tátongók pogója semmivel sem érdektelenebb, így röviden mindenre kitérünk. Mondom röviden. Punkos beharang, vagyis egy, két, há' és induljon a tánc.


Elöl – Auróra: Előre kurvák, gengszterek

Könyörgöm, valaki mondja meg már Luis Enriquének, hogy attól, mert Suárez nem nyíg egyfolytában, amikor le kell jönnie a pályáról, nem mindig az uruguayi rovására kell Pedrónak (vagy másnak) helyet szorítani a támadó trióban. Köszönöm! Amúgy a Barca túlélte a Sevilla-Valencia-Espanyol hármasugrást, így esélyei a bajnoki cím megszerzésére javultak. Nem gondolom, hogy a Levantétól hazai pályán berosáló Getafe komoly ellenfél lehet a Camp Nouban (Barcelona-Getafe, kedd, 20:00), így nagy elemezést a culés diadal nem fog kívánni. Utólag sem. A Real Madridhoz a kiesési zónát az Éibar legyőzésével elhagyó Almería látogat (Real Madrid-Almería, szerda, 20:00). Sok zavart várhatóan nem okoz majd az andalúz piros-fehér csapat, bár ha gazella mozgású Thievy, vagy a tank Hemed meglódul Iker kapuja felé, Varane tuti beszarik. Az biztos.

Ska-P: Legalización (jó, ez nem punk, de akkor is, meg vallecasiak!)

A pontokat elszántan hajszoló Atleti a hét gonosz forduló óta nyeretlen Villarrealnál vendégeskedik, mely elméletben életveszélyes, ám de facto gólimpotens: a 27. forduló óta egy gólt lőttek! (Villarreal-Atlético Madrid, szerda, 22:00). Ez nem azt jelenti hogy a Subarino nem rendelkezik megfelelő tüzérséggel (Gio, Gerard, Vietto), egyszerűen arról van szó, megfáradt, kifakult a Sárga Tengeralattjáró a szezon végére. A matracosokra szorosan tapadó (4 pont) Valencia Vallecasban (Rayo Vallecano-Valencia, csütörtök, 20:00), a mögötte két pontra kuporgó és denevérhúsra hajtó Sevilla pedig Ipuruában lép pályára (Éibar-Sevilla, szerda, 20:00). Achtung, Achtung, vasgyis Atención, señoras y señores: a klub Ché itt bukhatja el a harmadik helyet, sőt, akár a negyediket is!


Középen – Junkies: Miattad iszom, te állat!

A vicc az, ha a Villarreal nem keveredik ki a gödörből, akkor a Málaga-Athletic Bilbao páros akár oda is érhet az európai kupaindulást biztosító helyekre. Előbbi hendikepje, hogy hat forduló óta(!) nem nyert...., míg utóbbi úgy változtatja az arcát, mint Jaqen H'ghar. A Málaga a Real ellen meggyőzően muzsikáló Celtához utazik, melyet biztos bentmaradóként már csak egyetlen cél éltet: az előtte álló csapatok sorsát akarja megkeseríteni (Celta Vigo-Málaga, szerda, 20:00). Igazuk is van! Élni tudni kell! Az Athletic a forduló kiemelt találkozójára, a baszk derbire készül, ami általában nem kecsegtet gólerősvel. A bilbaóiak szerencséje, hogy a otthon lépnek pályára. A San Mamés pedig az oroszlánok erős vára. (Athletic Bilbao-Real Sociedad, kedd, 22:00). Az Espanyol zárja a szűk középosztályt. A perico az Alhambra városába repül, ahol a 19., kieső helyen álló Granada próbálja meg lecsupaszítani a papagájt. (Granada-Espanyol, csütörtök, 22:00).              


Hátul  - Hétköznapi Csalódások: Ébresztő! 
Már nincs mire várni, aki bealszik a hajrában, annak vége. A 34 ponttal a 14. pozíciót birtokló Elche sem érezheti biztonságban magát! Az elnöküket a hét közben elvesztő valenciaiak (40 millió eurós adósságot halmozott fel, így felállt José Selpucre) a „legjobb kiesőt”, a Deport fogadják azzal a tudattal, ha nyernek, akár tagságuk megőrzését is ünnepelhetik (37 pont idén elég lehet a bentmaradáshoz!). Érthetően a sasoknak mások az elképzeléseik a végeredményt illetően – a galiciaiaknak életmentő pontokra van szükségük (Elche-Deportivo, szerda, 22:00). A Deporhoz hasonló kényszerhelyzetben van a Granada és a már vonal felett álló Almería-Éibar duó is, de róluk már szóltunk, így lépjünk tovább a sereghajtóra. A Córdoba elszabadult tüzérségi ágyúként még okozhat kárt, de helyzetén ez már nem változtat. Most a Levante retteghet az andalúz feltámadástól,  mellyel magával ránthatja az árnyzónába a Granotát. Ha így lesz a Ciutat de Valencia elbújhat szégyenében! (Levante-Córdoba, kedd, 22:00).     


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com