AJÁNLÓ
 
22:17
2014. 04. 28.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
22:17
2014. 04. 28.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
22:17
2014. 04. 28.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
22:17
2014. 04. 28.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
22:17
2014. 04. 28.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

35. forduló: Egy forduló a gyász jegyében

0 komment

Mostmár nagyon a célegyenesbe értünk, és úgy néz ki, hogy érik a meglepetés Spanyolhonban. Össznépi drukkolásba kezdett az egész LLL, még a csapatszimpátiában érdekelt része is a bandának, és úgy tűnik, Fortuna, a Frente Atlético, a csapat küzdőszelleme, Simeone, a játékosok, és az innen Közép-Európából küldött energiadózisok elérik hatásukat, mert a matracos csapat története legpontgazdagabb szezonját produkálva, 3 menettel a gongszó előtt, még mindig áll a kötelek között, pedig záporoznak az ütések mindenhonnan. A fordulót két klasszis edző halála árnyékolta be, Tito Vilanova a Barcelonával lett bajnok tavaly, de elvitte a torokrák, a szerb Vujadin Boškov pedig a Real Madriddal nyert kupákat és bajnokságot 3 évtizede. Nyugodjanak békében! Az összes mérkőzés egyperces kegyeleti csenddel kezdődött a katalánok edzőjének emlékére a fordulóban. Mi pedig vegyük sorba a bajnokság történéseit!

Elche – Levante 1-1

Pénteken a hazai pályájára régesrég (hét meccs zsinórban) lakatot rakó Elche fogadta a középen mostmár ellébecoló Levantét. A zöld-fehérek érdemeltek volna győzelmet, mivel végig dominálták a meccset, de az az egy szerencsétlen kapott gól hiába volt érdemtelen a békások részéről – így megszakadt az Elche január óta tartó hazai clean sheetje.

Kicsi csomó nagyot kívánt, de hiába, később egyenlítettek a vendégek

Granada – Rayo Vallecano 0-3

Szombat kora délután a Rayo Vallecano soros áldozatának színhelye a Nuevo Los Cármenes volt, ahol a Granadának esélyt sem adtak. Altattak egy félidőn át, majd beindult a gőzhenger, Paco Jémez meg lassan szobrot kap a Vallecasban. Tavaly a klub történelmének legjobb eredménye volt a 8. hely, most meg 9.-ek. Olyan focival, hogy mindenki csettint aki látja. Aki ettől nem lesz lélekben kicsit franjirojo, az már el van veszve :) A Rayo a liga passzkirálya, az egyik gólt érő támadáshoz 25 passz kellett, a másikhoz meg 29 - az idei évben ez rekord! Nézzük csak!

Getafe – Málaga 1-0

Ez volt az a meccs, amire nincs magyarázat. A Getafe sokhavonta egy meccsen mutat futballt, de így most jelenleg a vonal fölött állnak, reméljük, nem sokáig! A meccs egyetlen gólja azon múlt, hogy Marcos Angeleri elcsúszott egy beadásnál. A Málaga biztonságban van, talán ezért is nem szakadtak meg a Coliseumban, pedig lett volna keresnivalójuk. Egyenlő erők (legalábbis ezen a meccsen) küzdelmét a motiváltabb és szerencsésebb csapat nyerte.

Real Madrid – Osasuna 4-0

Ez volt az a meccs, ahol csak az volt a kérdés, hogy 2-nél mennyivel lő többet a Real Madrid. Cristiano Ronaldo előbb átemelte Fernándezt, majd kiköltöztette a pókokat a felső sarokból, a gólgyártást pedig a védők folytatták: Ramos és Carvajal fejese tette teljessé az estét. Elsőrangú volt a hangolás a hétközi Bajnokok Ligájára, ahol a döntő a tét. Carvajal a gólját Vilanovának ajánlotta. A hazaiak bemutatták a nemrég Valenciában megnyert Király Kupát is.

Carvajal Tito Vilanovának ajánlotta gólját

Ronaldo pedig rakétákat küldött a navarraiak kapujába

Real Betis – Real Sociedad 0-1

A játéknap éjjeli meccsén két királyi előjogokkal rendelkező csapat futott össze, a meccs előtt, a Getafe győzelme következtében biztos kieső andalúz Betis és a baszkok tavalyi, idei és mindenkori büszkesége, a Sociedad. Szigorú, de adható 11-essel nyerte a meccset az Európa Ligás csapat, ezzel határozottan robognak a célkitűzés felé. A Betist meg jövőre várjuk vissza, kell nekünk az a sevillai derbi a jövőben is a legjobbak között! Összeszorul az ember torka, mikor az idei Betist látja.

Beszédes arcok...

Espanyol – Almería 1-2

Aguirre, a papagájosok edzője kijelentette, hogy nekik is pont annyira kellenek a pontok, mint a kiesőjelölteknek. Ezt én nem teljesen hittem el, hogy de a meccs ezt igazolta. Vezettek, jól játszottak, aztán jött a gólszerző Stuani érthetetlen kiállítása, és az Almería megfordította a meccset – ez jót tesz az alsóháznak, csak én személy szerint nem örülök neki. Az Espanyol többet érdemelt ezen a meccsen, de azért két piroslap akkor is sok, ha csak egyik volt megérdemelt. Érdekesen fog kinézni a Perico a következő meccsen Javi López és Stuani nélkül.

Valencia – Atlético 0-1

Ha van csapat, aki sírva vigad, az bizony az Atlético. Ennél több szenvedéllyel és szenvedéssel kiharcolni a győzelmeket szerintem nem nagyon lehet. A bajnoki hajrá legnehezebbnek ígérkező meccse volt ez az éllovasnak, mostmár csak kisebb akadályok következnek (Levante kint, Málaga otthon). A Valencia nem nagyon tartalékolt az EL-elődöntőre, ami szerintem végzetes is lehet. Az Atlético meg  ha valamikor foghatja a Chelseat, az épp most lesz, reméljük, BL-döntősök lesznek!

A Mestalla egyébként nagyon megtapsolta régi ikonját, David Villát, amikor Simeone lecserélte

Több mint 10 éve nem nyert itt bajnokit az Atlético (EL-elődöntőt 2 éve viszont igen), már épp ideje volt ennek is! Milyen a kapussors, Raúl García aranyat érő fejesgólját nagyon benézta Guaita, aztán meg Diego Costa 2 ajtó-ablak ziccerét is megfogta, mégis ő lesz a bűnbak... Juanfran nélkül (pirosat kapott) azért nehéz lesz a Levante ellen kint, de Simeone megoldja majd.

Athletic Bilbao – Sevilla 3-1

A BL-döntőnek aposztrofált, negyedik helyről döntő összecsapást Baszkföldön rendezték, ahol Valverde zseniálisan összerakott csapata meccselt, a fél lábbal már Európa Liga döntőt játszó Sevillával. Emery védekezősebb kezdője nem sok jót sejtetett látvány szempontjából, de a baszk úthenger ezt is megoldotta. Ilyen simán szerintem még senki nem verte meg a Sevillát játékban, még a Real, Atlético vagy a Barca sem. Nem kell félteni Valverde fiait a BL-ben sem, úgy tűnik!

Villarreal – Barcelona 2-3

Néhány kérdés felvetődött a Barcelona villarrealbeli vendégjátékán. Mitől támadt fel a Sárga Tengeralattjáró épp erre a meccsre? Edzője halála miért nem motiválta a Barcelonát? A Madrigal gyepén mint egy jófajta skandináv művészfilmben, váltakoztak a drámai, a vígjátékszerű, valamint egyenesen szitkom bugyutaságú jelenetek. Vezettek a hazaiak 2-0-ra, kiugróan jó játékkal. Erre összehoznak pár perc két olyan öngólt, hogy a Watts 5 évig őket fogja mutogatni, legalább Devecseri és Tokody lekerül a műsorról. Végül jött Messi és még a győzelmet is ellopta tőlük. Ki mit érdemelt itt? Nem tudom. Pedro írt már róla, én is elmondom, mivel az fix, hogy Dani Alves pacsit érdemelt a banánevésért, frappáns húzás volt tőle. A meccs javát is érdemes megnézni:

Celta Vigo – Valladolid 4-1

A Balaídosban a múlt héten gálázó Celta és a kiesés elől menekülő pucelások találkoztak. Az elején sok helyzet maradt ki, ajtó-ablak ziccerek, kapufák, főleg kelta oldalon. Utána beindult a világoskék henger, mint a múlt héten, és kő kövön nem maradt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen vérengzés lesz, főleg, hogy a lilák sokat, két hetet pihenhettek a meccs előtt. Úgy tűnik viszont, hogy ezzel inkább kiestek a ritmusból. Ha most kezdődne a szezon, képletesen feltennék egy házat a Celta európai indulására mellesleg. De veled mi lesz, Valladolid?

Teljes volt az Os Celestes öröme, ahogy a támadórészlegé is

Egy ilyen körülmények között lejátszott fordulónak csak vesztesei lehettek: az egész labdarúgó társadalom, szóljon hát egy dal azokért, akiknek elment az utolsó vonata:


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com