AJÁNLÓ
 
17:49
2016. 05. 25.
Időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy hátrafelé nyilazva...
A bejegyzés folyatódik
 
17:49
2016. 05. 25.
36 éves. Egy öreg motoros az "Öreg Hölgy" szolgálatában. A Bresciában serdülő Andrea Pirlo...
A bejegyzés folyatódik
 
17:49
2016. 05. 25.
A tavalyi szezont betetőzendő, újra spanyol belháborúnak lehetünk tanúi, a teljesen spanyol...
A bejegyzés folyatódik
 
17:49
2016. 05. 25.
Induljunk el a kályhától, mivel bonyolult szituációt fogok leírni. Adva van 1995 késő nyara/ősze. ...
A bejegyzés folyatódik
 
17:49
2016. 05. 25.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átlép Zidane a francia edzők BL-átkán?

0 komment

Bajnokok Ligája Real Madrid Zidane francia átok

Eddig még francia tréner nem nyert BL-döntőt, pedig már négyszer is állhatott gall mester a legrangosabb európai kupaviadal fináléjában. Szombat este az is kérdés lesz, vajon Zidane-nak sikerül-e megtörni az átkot, és a Real Madrid mestereként elhódítania a BL-serleget. 

 

A francia edzők BL-döntős története nem túl vidám: mindig a siker kapujában buktak el. Az első csapást Albert Batteux szenvedte el, aki az akkor BEK-nek (Bajnokcsapatok Európa-kupája) hívott sorozat első kiírásában (1955-56) ugyan döntőbe vezette a Stade Reims csapatát, ám ott a Rial és Di Stéfano nevével fémjelzett Real Madrid kikloffolta a "büszke kakasokat" (4-3). 

S láss csodát, három évvel később a sors megadta Albert Batteux-nek a lehetőséget a revansra, ám az 1959-es fináléban ismét a Real Madrid örülhetett (2-0), így a Reims egykori remek játékosa és mestere BEK-serleg nélkül fejezte be edzői pályafutását.  

17 évet kell ezután áttapsolnunk, hogy újra francia trénert találjunk a BEK-döntőben: Robert Herbin Saint-Étienne-t vezette 1976-ban a végelszámolásig, de hiába volt a Rangers, a Kijev és a PSV elnáspángolása, végül a trófeát München utcáin vitték körbe diadalittasan, mivel Roth góljával a Bayern nyerte a glasgow-i összecsapást (1-0)

A következő lehetőséget már a 21. század kínálta a francia edzőknek. 2004-ben Didier Deschamps többek között a Morientesszel, Giuly-vel, Evrával és Dado Pršóval kitömött hercegségi fogatot húzta el a serleg-emelés kapujába, de az AS Monaco kipukkadt Mourinho Portójával szemben (3-0). Micsoda Porto is volt az! Maniche, Deco, Carvalho, Costinha, Carlos Alberto, Derlei....   

Utoljára 2006-ban meccselt gall tréner irányításával csapat a BL-döntőben, s talán, ez volt a legkeservesebb vereségük. Az Arsenal Arsene Wengerrel a kispadon jutott el Párizsig, ahol 10 emberrel vezetett a Barcelonával szemben, mely a második félidő hajrájában tudott csak fordítani (2-1).  

Zidane egyszer már történelmet írt, amikor a Real Madrid első francia származású trénereként átvette a királyi klubnál a Benítez által félbehagyott munkát. Most újabb lépést tehet a halhatatlanság felé. A szombati tetemre hívásra úgy fog érkezni, hogy tudja, nem csak magának és egyesületének bizonyíthat a diadallal, hanem végleg leszámolhat a gall mestereket sújtó BL-döntős átokkal.  


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com