AJÁNLÓ
 
18:24
2015. 10. 11.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
18:24
2015. 10. 11.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:24
2015. 10. 11.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
18:24
2015. 10. 11.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:24
2015. 10. 11.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cholo és a dilemma - a 8. forduló margójára

0 komment

Nem úgy ment a piros-fehér támadójáték mostanában, ahogy azt a matracos hengertől megszoktuk: az Atletit érték meglepetések a bajnokságban és a BL-ben is. Cholo ezért kihasználta az Eb-selejtezők kínálta szusszanásnyi szünetet, hogy értékelje csapata teljesítményét. A hírek arról szólnak, 4-4-2 mellett alkalmanként bevetett 4-3-3 lehet a matracosok alap taktikája a jövőben. Mindeközben a nyolcadikra fordulunk. Ismét La Liga. Ismét harangozunk.

 

Három támadó egyszerre történő bevetése nem áll távol Simeone futballfilozófiájától, sőt, Cholo korábban is alkalmazta ezt a hadrendet, igaz, nem alapfelállásként. Anno, még a szűkös lehetőségek ellenére is előfordult, hogy a szélekről Diego Costa és Adrián támogatta a középen sertepertélő Falcaót. Most, amikor Simeone csak úgy dúskál a támadókban, óvatosan nyúlt ehhez a "fegyverhez" (az Éibar elleni bajnoki és a Benfica elleni BL-csatán láthattunk rá példát). Hogy miért? Cholo meg van győződve róla, előbb az edzésen kell megizzadni egy játékosnak, mielőtt pályára lépne. Kivétel nincs. (Ezt szenvedte meg tavaly Griezmann, most pedig Vietto és Jackson). Az újoncoknak be kell állniuk a sorba: Jackson Martínez, Vietto, Carrasco és Correa sem játszotta szét magát a szezon eddigi részében (ezzel nem azt mondom, hogy egy-egy találkozón nem alkottak értékelhetőt!), melyet a Fernando Torres-Griezmann páros uralt. Simeone most ezen változtatna.

Ha a spanyol sportlapokban megjelent információ beigazolódik, a középpályáról kell kiahíjítani embert. És most jön a fejvakarás: Ki legyen az áldozat? Tény, Gabi és Koke érinthetetlen. Tiago már kifelé tart, ennek ellenére Cholo számít rá, azaz az elfogyó játékpercek a saját nevelésű középpályásokat, így többek között Óliver Torrest sújthatják. A matracos csodagyerek helyzete igen kényes. Az eddig lejátszott kilenc hivatalos mérkőzésből hét találkozón kezdőként pályára lépő játékos nem tudta beváltani a hozzá fűzőtt reményeket, amit az is jelez, hogy Cholo egyszer sem engedte végigjátszani neki a 90 percet. Ha pedig ő "nem kell", mire számíthat Saúl, vagy a januárban - vélhetően - érkező Kranevitter, netán a sor végén kullogó lelkes Thomas... A hétvégén minden bizonnyal kapunk választ kérdéseinkre. 

Ismét itt van előttünk a La Liga! A 8. forduló kiemelt csatáját vasárnap rendezik. Érdekesség, hogy se a Madrid, se a Barca, se az Atleti nem érdekelt benne. Az El Madrigalban ebédre gyűl össze a jónép, ahol Berizzo kelta harcosai néznek bele a Submarino ágyúcsövébe! Pokoli a kezdési időpont, de a tét segíthet abban, hogy ne aludjunk  bele a bántóan monoton húsleves szürcsölésbe.

A Realnál és a Barcánál együtt regimentnyi a sérült, de aktuális riválisukon így is könnyen át kellene lépniük. Messit még ne keressük a pályán, ám a másik oldalon, a hétközben negyedik Aranycipőjét behúzó CR7 pusztító hangulatban túráztatta imágóját, így jaj lesz annak, aki útjába téved. A Granota már pelenkázhat is? Az Atleti szerkezetváltás alatt, a Valencia pedig két aprócska győzelemmel a neve mellett fordul rá a játéknapra, melyben akár Nuno állásáról is döntés születhet.

A Depor a 6. pozícióban nevet a világra, kérdés, az oroszlánt sikerül-e a Riazorban megszelidítenie.  A Betis Joaquínnal szárnyal, az Espanyol kettős vereséggel a vállán keresi a boldogságát, melyet a Granada, a Las Palmas és a Levante is vakon üldöz, eddig reménytelenül...

A parádésan kezdő Éibar és a rajt óta arcpirítóan botladozó Sevilla csatája pikáns csörtét ígér: két ellentétes történet, melyben a cél ugyan az, megragadni a tabella felső harmadában. A Getafénál alig várjuk a pillanatot, amikor Escibá Megyeri Balázzsal küldi harcba a fővárosi kékeket, de Guaita makacsul tartja magát a kezdőben. Bosszantó hibái ellenére is. Talán majd most?


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com