Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kész vagyunk? Az edzők már megvannak!

0 komment

edzők kispad La Liga 2016-17-es szezon

Tegnap hivatalossá vált, amit hetek óta lehetett olvasni, Unai Emery a PSG-hez igazol. A baszk mester távozásával megüresedett sevillai padot a munkamániás argentin futballőrült, a korábban a chilei válogatottat sikerre vezető Jorge Sampaoli vette át. A cserével az edzőkeringőknek vége. Minden pad elkelt. Lássuk, kik maradtak és kik érkeztek! Itt a 2016-17-es kiírás 20 csapatos Primera Divisiónjának mesterlistája. Vajon melyiket fogják először kirúgni?

La Liga BBVA - szezonzáró, 2015-2016

0 komment

Mielőtt teljes erővel rástartolnánk az Eb-re, számot kell vetnünk a La Liga BBVA 2015-16-os kiírásának legfontosabb történéseivel. Bombameglepetések ugyan nem tarkították a szezont, de a 20 csapatos bajnokság így is felemésztett 10 edzőt, ami viharvert időkről árulkodik. A nemzetközi kupában nem színeztek, hanem satíroztak a spanyolok: madridi BL-házidöntő mellett az EL-elődöntőben két hispán csapat szerepelt. Az idény végén több egykori csillag elbúcsúzott: Juanfran, Valerón vagy Manuel Pablo nevét már ne keressük többet a keretek ismertetésénél. Zár a krimó, az égbolt és mi is. A Getafe kapta a szezon első gólját és a madridi kicsik szerezték az utolsót a kiírásban, nézzük, mit foglal keretbe e két pillanat!

Hasta el último minuto

0 komment

la liga barca real madrid valdano paco jemez tenerife

Mielőtt még egy kézlegyintéssel elintéznénk a két gigász mai meccsét és vele a bajnoki címmel járó izgalmakat, ugorjunk kicsit vissza az időben. Nem is olyan régen a Barcelona hazai pályán maradt alul a csalódást keltő Valenciával szemben, amivel a hosszú hónapok alatt összeszorgoskodott előny gyakorlatilag semmissé vált. A bajnokság megszűnt maraton lenni többé, helyette egy öt fordulós sprint vette kezdetét. A sprint lényege, hogy nem hibázhatsz, minden egyes levegővételnek, mozdulatnak döntő jelentősége van. Ebben a kegyetlen mentális teherrel járó versenyfutásban az Atlético Madrid botlott meg először, amivel búcsút is intett a La Ligának. Maradt tehát a két örök rivális, a Barcelona és a Real Madrid. Tiszta sor, hogy a blancók csak akkor lesznek bajnokok, ha megverik a Deportívót és közben a Granada pontot rabol a katalánoktól. Ehhez egyébként a spanyol futball Platinije is adhat egy kis extra motivációt, ami tegyük hozzá gyorsan, teljesen jóhiszemű ilyen helyzetben.

La Liga 37. forduló - Runaway

0 komment

la liga beharangozó Barca Real Madrid Atlético Madrid Sevilla valencia athletic bilbao villarreal kiesés

Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A Levante persze más, tőlük már fájdalmas búcsút is vettünk, de a még harcoló csapatok közül maradhatna az összes. Sok ismeretlenből áll az egyenlet, amelyből megkapjuk a három kiesőt és a bajnokot. Még a BME-n se tanítják és én sem próbálom most megfejteni, egyrészt mert matematikából gyenge voltam mindig is, illetve nem szeretném ha a kedves blogot böngészőben megnyitó és olvasó elkeveredne a számmisztikában. Lesz az utolsó előtti kanyarban kiesési rangadó, városi derbi és Celta - Málaga is. Lássuk tehát mi vár minket az ötórai tea vagy az estebéd mellé:

 La Liga 30. forduló - Mi lesz veled La Coruna?

0 komment

La Liga 30. forduló Barcelona Real Madrid Atlético Madrid Valencia Sevilla Villarreal

A hétközi európai hepaj után halad tovább a bajnokság és már lassan mondhatjuk, hogy már a harmadik etapban járunk, még 8 kanyar van hátra a célegyenesig, úgyis elkezdődött a Forma-1. Boldogok lehetünk egyébként, az összes spanyol csapat, amelynek volt esélye a továbbjutásra, az tovább is ment, a Valencia csak azért hasalt el, mert spanyol volt az ellenfél. Nézzük mi vár ránk a liga ezen fordulójában, két rangadóval a végén:

La Liga, 29. forduló: Csodafejesek

0 komment

La Liga 29. forduló összefoglaló

La Liga, 26. forduló: Ettől féltettük Zidane-t!

0 komment

La Liga 26. forduló összefoglaló

A most futó szezonban a Barca még soha nem érezhette ennyire bajnoknak magát, mint a 26. forduló után. A Real Madrid válsága mélyült: a blancók a városi derbi elveszítése miatt már 12 pontos hátrányt halmoztak fel a katalánokkal szemben és búcsút inthettek a trónfosztásnak. Zidane kínpadon. Ettől féltettük!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com