La Liga, 25. forduló - Elszállt a Real?

0 komment

La Liga 25. forduló összefoglaló

Kínkeserves harcokat tartogatott a La Liga 25. fordulója az élmezőnyt alkotó Barca-Atleti-Real hármasnak, amiből a katalánok jöttek ki győztesen. A culék vért izzadva ugyan, de diadalmaskodtak a Kanári-szigeteken, míg az Atleti képtelen volt feltörni a Submarino páncélját, és a Real Madrid zátonyra futott a Rózsakertben. A Barca így már 8 pontot ver az Atletire, 9-et a blancókra. Az As.com vasárnap este nyitó oldalán be is jelentette: a Real Madrid kiszállt a bajnoki címért folyó harcból! Ezzel kapcsolatban én azért még tamáskodom... A fordulóban két hónapos csendjét törte meg az Espanyol, a txuri-urdin bevette a San Mamést, a Valenciát irányító Gary Neville pedig már második diadalát számolja a La Ligában - beszarás. Javallom, nézzük mi mindent történt még! Kattints, ámulj!

Időgép: A kezdetek kezdete - 1929

0 komment

La Liga kezdetek időgép 1929

Rendszeres olvasóink tudják, időről-időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy felevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy szimbolikus pillanatát. Most 87 évet vágtázunk vissza az időben, egészen a kezdetek kezdetére. 1929. február 10-én indult útjára a La Liga első kiírása.

La Liga - 23. forduló. Transzfer utáni csődület

0 komment

La Liga 23. forduló

Az átigazolások után folytatódik a bikafuttatás Spanyolországban. Helyezés szempontjából néhány nagy összecsapással, de igazi rangadó nélkül következik a 23. forduló.

A Simeone-paradoxon

0 komment

barca atlético la liga simeone taktika

Diego Simeone a lefújást követően egyesével gratulált a játékosainak. A sajtótájékoztatón nem beszélt félre, magára vállalta a felelősséget csapata mentális összeomlásáért. Harminc percig teljes kontroll alatt tartották a játékot a Camp Nouban, majd a Barcelona egyéni villanásai után darabokra estek. Miért?

Európa legjobb védelme az MSN ellen - kommentfogó

0 komment

la liga barca atlético msn kommentfogó

Hamarosan becsengetnek a Camp Nouban, a világ szeme pedig Undiano Mallenco az Atlético Madridra szegeződik. A tét a bajnoki diktatúra elkerülése. Európa legjobb védelme az MSN ellen. Mi sem feledkezünk meg a csörtéről, ám az előzetes találgatásokkal ellentétben, az utólagos elemzésre fókuszálunk. A mérkőzés hevében viszont biztosan lesz mondanivalótok, úgyhogy tenkintsetek kommentfogóként erre a posztra. Vagy felvezetőként a holnapi összefoglalóra.

La Liga - 21. forduló: Világbéke pokoli meccsekkel

0 komment

La Liga 21. forduló összefoglaló

Ahogy az a képen is látható, a játéknap bővelkedett érdekes jelenetekben. Az Atleti-Sevilla találkozó például egy jelképes gesztussal idult: a két csapat kapitánya egy, a pápa által is megáldott olajfát ültetett el a világbéke megőrzéséért. A találkozó persze már nem a barátság jegyében zajlott: Vitolo és Emery is a kiállítás sorsára jutott. A forduló egyébként a gyors gólokról szólt. A Sporting, a Barca, az Espanyol, a Granada és a Betis is hamar hálót zörgetett. Az Atleti és a Real botlott, a Barca nyert. Kattintsunk és nézzük a gólokat!

La Liga - 20. forduló: Amikor Paco Jémez majdnem felakasztotta magát!

0 komment

La Liga 20. forduló összefoglaló

Nyert a Barca, a Real és az Atleti, így az élboly tovább

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com