Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

CR7 a Sevilla rémálma!

0 komment

A 11. fordulóban a Real Madrid a Ramón Sánchez Pizjuánban teszi tiszteletét vasárnap este. A pikáns összecsapás Ronaldo szempontjából ideális: a portugál zseni eddig ötször vihette haza a labdát Sevilla-mérkőzésről. Összeszedtük CR7 legnagyobb andalúz mészárlásait.

10. forduló: A negyedén túl!

0 komment

Túl vagyunk kilenc fordulón, és bár még korán van a pálcatöréshez, a figyelmezetető jelekre azért jobb lesz odafigyelni, meg talán néhány atyai pofont sem ártana itt-ott kiosztani. Tovább után helyzetjelentünk és beharangozunk a 10. fordulóra, ahol könnyed Real és Barca győzelem mellé vérre menő valenciai derbit és egy rendkívü kemény Villarreal - Sevillát várunk.

35. forduló – brutális szombat

0 komment

A végére kezdünk mi is kicsit szétesni, mint a Villarreal, de hogy ne maradjatok La Liga Locás manna nélkül (nem vállalnánk a felelősséget a felháborodott tömegek tüntetéshullámai okozta károkért), ismét a Szamár ragad klaviatúrát. Már csak négy kör és véget ér a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírása. Mielőtt meglengetnénk a hófehér pañuelót, álljunk meg egy szusszanásra, hiszen a főbb kérdések még mindig parázson! Négy szigorú döntő következik, melynek első felvonására most szombaton kerül sor. A forduló a Bacca-motorral hajtott Pizjuánra figyel, ahol a király teszi tiszteletét. Lássuk!

20. forduló - Esély a revansra

0 komment

Egész januárban robog a spanyol klubfoci szekere, köszönhetően a sűrű liga- és kupaprogramnak. A 20. fordulóhoz érve több olyan mérkőzést is rendeznek, amikor egy-egy ellenfélnek komolyabb törlesztenivalója is akad mindamellett, hogy hivatalosan is elkezdődik a szezon második félideje. Ilyen például az Elche, akit a Barca három hét alatt immáron harmadszor készül letérdeltetni a cipzár elé, az Atletico, akit a Rayónak sikerült év elején nullán tartani, a Sociedad, akiket tökújoncként "csapott be" az Eibar, vagy a Valencia, akitől inkább lopott el két pontot a Sevilla, mint húztak ki Nuno fiai 10 emberrel döntetlenre. Hajtás után itt a 20. forudló beharangja:

Diego Maradona - a futballisten, aki megbukott a Nerviónban

0 komment

Sevilla FC Sevilla Bilardo Diego Armando Maradona kudarc

Az eset nem ma történt, de a spanyol labdarúgás lakmuszpapírján mély nyomokat hagyott. Diego Armando Maradona Dél-Amerikából szédült át az Ibériai-félszigetre, ahol azonban a barcelonai rongyrázás nem érdekelte. A nép hőse akart lenni, így két éves katalán futballtánc után (1982-1984) meg sem állt Nápolyig. A búgó mandolin és a ringatózó halászhajók hazájában felért a csúcsra - tán még annál is fejjebb. Majd jött a kokó, és a drogos éjszakák csábító karjaiból történő kényszeres menekülés. A segítő kezet ekkor a Sevilla nyújtja, mely izgatottan várja az "isteni" csodát. Diego Maradona rögvest lázba hozza a Nerviónt. A kapcsolat nagy szerelemnek indul, mely sokat ígér, ám gyorsan ellobban. Így fordított hátat a futballisten Sevillának.

Minden út Cardiffba vezet, 2014-es Európai Szuperkupa döntő

0 komment

A tavalyi szezont betetőzendő, újra spanyol belháborúnak lehetünk tanúi, a teljesen spanyol Európa Liga-elődöntő, a madridi BL-döntő és a néhány éve már megtörtént BL-es clásico árnyékában viszont végre nem egy unalomig ismételt párosítás jegyében telik egy spanyol házi rangadó Európában. A tavalyi bajnokság legjobb meccsei közé mind a 2 Real Madrid - Sevilla menet jelölhető lenne, a madridi a gólparádé (7-3) a teljes szezon legnagyobb lőtt gólszámával büszkélkedhet, meg a legjobb támadó focis erődemonstrációval is, az andalúz visszavágón pedig a Sevilla a Real egyik példátlan győzelmi sorozatát szakította meg (2-1).

38. forduló: Jöjjön hát a Super Bowl!

0 komment

A Sevilla már megkoronázta a hetünket azzal, hogy megnyerte története harmadik Európa Ligáját (illetve UEFA Kupáját), de Batsányi után szabadon, mi vigyázó szemünket nem Párizsra, hanem Barcelonára vetjük, ahol pontrendszeres bajnokságokra oly kevéssé jellemző módon gyakorlatilag bajnoki döntőre kerül majd sor. Mintha viszont a sors is úgy írta volna, hogy minden meccsnek legyen valami értelme ebben a fordulóban is, kevés a tétnélküli találkozó. Még egy kisebb madridi derbi is van, a 6. helyről is dönthet az egyik európai rangadó, valamint az utolsó négy is egymással játszik. Idén nem panaszkodhatunk a Nagy Rendezőre, meg az izgalmakra sem (ez meg ugye nemcsak a Nagy Rendező érdeme, hanem a csapatoké is). Na de lássuk részletesen!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com