Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga, 27. forduló: derbi vasco és rengeteg fűszál

0 komment

27. forduló La Liga beharangozó

A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket a LaLiga bugyraiba, amihez többek között egy baszk rangadó kínál ürügyet. Még mielőtt legyintenénk, hogy ez már smafu, akkor jó, ha felvéssük magunknak, kötelező feladatok behúzása okozott már meglepetést idén a nagyoknak: egy fűszálban is el lehet botlani. Egyre közelebb a vége, így az árnyzónából való menekülés és a nemzetközi kupaindulásért folyó harc döntő periódusába léptünk. ACHTUNG, achtung! - akartam volt írni: OJITO!

Itt az idő! - La Liga 3. forduló  

0 komment

La Liga 37. forduló - Runaway

0 komment

la liga beharangozó Barca Real Madrid Atlético Madrid Sevilla valencia athletic bilbao villarreal kiesés

Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A Levante persze más, tőlük már fájdalmas búcsút is vettünk, de a még harcoló csapatok közül maradhatna az összes. Sok ismeretlenből áll az egyenlet, amelyből megkapjuk a három kiesőt és a bajnokot. Még a BME-n se tanítják és én sem próbálom most megfejteni, egyrészt mert matematikából gyenge voltam mindig is, illetve nem szeretném ha a kedves blogot böngészőben megnyitó és olvasó elkeveredne a számmisztikában. Lesz az utolsó előtti kanyarban kiesési rangadó, városi derbi és Celta - Málaga is. Lássuk tehát mi vár minket az ötórai tea vagy az estebéd mellé:

6. forduló - Euskal Derbia és minden egyéb

0 komment

Van der Vaart után én is debütálok, csak nem a Betisben, hanem itt a Locán és bízom benne, hogy nem kell hamar elhagynom a pály….izé a blogot. Kezdésként fogyasszátok tőlem a hatodik forduló beharangját, íme:

13. forduló – Kinek lesz balszerencséje?

0 komment

Európai kupameccsek után újra itt van a hétvége, bajnoki fordulóval, a szokásos órákban vár minket Ibéria legszínvonalasabb szórakoztató intézménye, az elsőosztályú focibajnokság! Egyeseken kiütközhet a fáradtság, másokon a formahanyatlás, megint mások pedig új erőre kaptak, az őket ért impulzusok és a motiváció állandó változása nem hagyja unalomba fulladni a cirkuszt. Hajtás után megnézzük, mire számíthatunk!

9. forduló - Nagyon pina!

0 komment

Világ életemben csábított a gondolat, hogy egyszer Lóri életbölcsességét megosztom a nagyvilággal. Jelentem, eljött a pillanat. Mielőtt akár csak egy ujjpercemet is megtáncoltatnám a klaviatúrán elklásszikós örömódát zengve, szögezzük le: a puncinál nem létezik jobb ezen a kerek világon. Az üzenet alap igazságával kár is lenne vitába szállni! S ha bárki azt hinné, az abszolútum - itt a fogalmat nem a hegeli filozófia értelmében használva - önmaga tökéletességében minden fokozástól mentes, téved! Ha valami minden képzeletet felülmúl, na, arra használjuk a nagyon pina kifejezést. Így felvezetve a beharangozót, látva a 9. forduló kínálatát, előljáróban engedjetek meg annyit: Nagyon pina lesz! Hajtsunk is a lényegre!

1. forduló: Kezdődjön a cirkusz!

0 komment

A tavalyi spanyol klubfoci parádés szezonját nem is tudom, mivel lehetne felülmúlni, de hátha a sors majd segít nekünk, és úgy érezhetjük majd idény végén, hogy még a tavalyinál jobb szezonunk volt. A kupacsapatok ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták, reméljük a bajnokság is így tesz. Az európai szuperkupát is két spanyol csapat vívta, a hazai szuperkupában pedig olyan presztízsmeccset rendeztek, amelynek tucatnyi vetülete van, hogy a legaktuálisabbat említsem, az Atlético visszavágott a BL-döntőért városi riválisának. A léc magasan van, lássuk, az idei szezon megugorja-e a tavalyi szintjét izgalomban és teljesítményben!

Ritkaság, hogy egyidejű meccsek legyenek, ezen a hétvégén ilyenünk is lesz, kétszer is, mivel a szombat esti és a vasárnap esti legjobb időpontban 2-2 meccset rendeznek, nem lévén vasárnap déli és péntek esti időpont (a szezon későbbi szakaszában visszatér a hagyomány, és a tíz meccs tízféle időpontban lesz).

«
12

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com