Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A baszk csoda - Eibar, elemzés

0 komment

Baszkföld adja Spanyolország területének 1,4%-át, lakosságának 5%-át, míg elsőosztályú elemzés taktika eibar mendilibarlabdarúgó bajnokságának legjobb tíz csapatának 40%-át. Nem gyenge teljesítmény, meg kell hagyjuk. Az Athletic Club, Real Sociedad, Alavés, Eibar négyesfogat bebizonyította, hogy lehet kisebb költségvetéssel is nagyot álmodni, méghozzá nem is akármekkorát. Míg az első két csapat minden valószínűséggel az Európa Ligában szerepelhet jövőre, addig utóbbiak bár nem kvalifikálták magukat az európai hadszíntérre, mégis a topligák legnagyobb "felülteljesítői" között vannak, ráadásul meglehetősen magabiztosan. Kettejük közül is az Eibar esete érdekesebb, hiszen náluk már látható, nem csupán egy szezonos csodáról van szó, sokkal inkább egy koncepciózus építkezésről, amelynek titkaira úgy érzem, érdemes fényt deríteni. Elemzés.

A legkisebb spanyol csapat rárúgná az ajtót Európára

0 komment

Eibar Mendilibar La Liga Garitano Barca Európa Liga Ipurúa

Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és csak egy baszk férfi kezdeményezése miatt indulhatott el az élvonalban. Kilenc hónappal később a 81 lehetséges kimenetel sem segített a bennmaradásban, a Barca hanyagsága miatt az Eibar kiesett. Vagyis mégsem. Az Elche visszasorolásával az Eibar maradt az első osztályban, és az új edző érkezése óta már a nemzetközi porond is lőtávolon belül van.

Gyerekkoromban rendőr akartam lenni – beszélgetés Florin Andonéval

0 komment

Az első tizenpár forduló után tömegesen temettük a Córdobát, hogy semmi esélyük bent maradni, se játék, se eredmények, az edző személye se sok jóval kecsegtetett. Aztán a dolgok egy csapásra megváltozni látszottak, ebben pedig egy 21 éves csatár is fontos szerepet játszott. Fókuszban Florin Andone, aki jelen pillanatban 8 elsőosztályú bajnokival rendelkezik, de már így is klubrekorder több szempontból is. Többek között a Córdoba történetének első játékosa, aki három egymás utáni tétmeccsen is betalált, a többi rekordjáról hajtás után. Persze a csapat most is nehéz helyzetben van, de játéka feljogosítja a reménykedésre. A fiatal csatárt már a román válogatott bő keretébe is behívták, felfigyeltek rá a hazájában is.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com