AJÁNLÓ
 
07:07
2016. 02. 09.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
07:07
2016. 02. 09.
Teljes a zűr Valenciában: harmadik edzőjét tapossa a klub, mely jelenleg a kiesés ellen...
A bejegyzés folyatódik
 
07:07
2016. 02. 09.
Voro, már megint Voro. Immáron ötödször. A Valencia-család méltán elismert tagját,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:07
2016. 02. 09.
A Barca-Atlético akkor lett érdektelen, amikor épp érdekes lett volna, a Sevilla-Betis...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gary, please let it go!

0 komment

Valencia kudarc Gary Neville edzőválság

Immár 12 forduló óta nyeretlen a Valencia a La Ligában. Nuno Espirito Santo felállítása után Peter Lim Gary Neville-t rendelte a kormányrúd mellé. A döntés melléfogásnak bizonyult. A MU egykori válogatott védője nem vált be: szerepvállalása csak mélyítette a denevéres válságot. Ennek ellenére az angol nem mond le. "Hiszek a munkámban" - ismételgeti az újságíróknak, a szurkolóknak, s igen, saját magának is. Eltökéltség vagy rögeszme?

 

Szépemlékű egyetemi tanárom állította, vigyázni kell a küldetéstudatos vezetőkkel, mert egy idő után könnyen elveszítik a realitásérzéküket, ami katasztrófához vezethet. Az elején látszott, Gary-t is hajtja egyfajta bizonyítási vágy, saját küldetése, mely kezdetben a Valencia BL-álmainak megvalósításában öltött testet. Később azonban világossá vált, szerepvállalásával csak mélyült a nyáron 130 millió euróért "megerősített" Valencia válsága. Pokoli teljesítmény a Király-kupában (Barcelona-Valencia, 7-0), arcpirító eredmények a La Ligában (lásd az alábbi táblát). Tény, Gary irányításával a Valencia a spanyol pontvadászat legrosszabb együttesévé vált (igen, az Espanyolnál is gyengébb a mérleg, mivel a perico kevesebb mérkőzésen van túl a tárgyalt időszakban), amit a mester valahogy nem akar észrevenni. Pedig csak rá kellene pillantania a tabellára: a Valencia 4 pontra áll a kiesőzóntól. (Itt  az első rögeszmés jel: valóságtagadás.)

Gary első mérkőzése óta (dec. 13.) szerzett pontok szerinti tabella

Valencia kudarc Gary Neville edzőválság

Rejtély, Peter Lim tulajdonos meddig engedi szórakozni angol haverját a denevéres klub élén. A csapat nem reagált jól az edzőváltásra, az új tréner elképzelései, játékfelfogása zavarosak, nulla eredmény emellett Gary a spanyol nyelvet sem beszélni (nem is akarja!), sokszor arrogáns és sértett, ha a munkáját kritikával illetik. (Itt a második rögeszmés jel: nárcizmus.)

Valencia kudarc Gary Neville edzőválság

Teljes kudarc, már most. Mégis, az angol becsvágya nem engedi el a Valenciát - ő a megfelelő ember a denevérek kispadjára, erről megnyilvánulásaiban nem is hagy kétséget. (Itt a harmadik rögeszmés jel: küldetéstudat.) Értem én, nem mutat jól az önéletrajzában, hogy első komoly edzői munkájával rögtön felsült. De ennél már sokkal többről van szó, amit Neville ugyan csak nem akar (tud?) észrevenni - egyszerűen, mert elveszítette a realitásérzékét! Gary, please let it go! Engedd el! Majd máskor. Majd máshol. Csak ne itt és most! Elég volt a bohóckodásból.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com