AJÁNLÓ
 
10:20
2016. 05. 10.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
10:20
2016. 05. 10.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
10:20
2016. 05. 10.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
10:20
2016. 05. 10.
Sorozatunk a 20. század utolsó évtizedének LaLiga-egyéniségeit mutatja be. Rovatunkban...
A bejegyzés folyatódik
 
10:20
2016. 05. 10.
Unalomig ismételt szlogen a Barcelona kapcsán a labdatartás, ami de facto a klub futballfilozófiája,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Időgép: A Nayim-legenda 

0 komment

Real Zaragoza Nayim Időgép KEK Arsenal Víctor Fernández

Időről időre berobbantjuk Doki és Mcfly DeLorean-jét, hogy a csodagép segítségével visszasuhanjunk a múltba és felelevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy meghatározó pillanatát. Most 21 évet repülünk tova, hogy lássuk, amint 1995. május 10-én a Zaragoza magasba emeli Nayim csodagóljával a KEK trófeát.

 

A Zaragoza története során még sosem nyert bajnokságot, de a nemzetközi színtéren már letette névjegyét. A Víctor Fernández (ma a Real Madrid utánpótlás igazgatója - szerk.) által irányított "mányók" Király-kupa-sikerüknek (1994) köszönhetően az 1994-95-ös szezonban rajthoz állhattak a KEK-ben, melynek a döntőjébe is beverekedték magukat: a negyeddöntőben a Feyenoordot, az elődöntőben a Chelsea-t búcsúztatták. A fináléban, aminek a párizsi Parc des Princes adott otthont, a címvédésre készülő Arsenal várt az esélytelenebb aragónokra.

Real Zaragoza Nayim Időgép KEK Arsenal Víctor Fernández

Víctor Fernández a Cedrún; Belsué, Cáceres, Aguado, Solana; Nayim, Aragón, Poyet; Pardeza, Esnáider és Higuera fémjelezte tizengyet küldi csatába, mely ragyogóan állja a sarat. Parádés meccs, sok helyzettel, de a félidő 0-0. A fordulás után Esnáider előnyhöz juttatja a spanyolokat (25-ről varrja szét Seaman kapuját), de az angolok nem adják fel: Hartson egyenlít. Hosszabbítás.

Mikor már mindenki a tizenegyesekre készül, a ceutai Nayim, aki a Barca utánpótlás bázisán nevelkedett és pályafutása során megfordult a Tottenhamben (1988-1993) is, gondol egyet, majd 40 méterről(!) célba veszi a kaput. Villám-megoldás, váratlan és őrült, egyben felejthetetlen pillanat. Seaman hátrál, nyújtózik, de tehetetlen: a kivitelezés tökéletes. A Zaragoza e parádés találattal végül elhódítja a KEK-serleget! A mozdulat beleég a halhatatlanságba, Nayim pedig, mint oly sok csodagól szerzője, egy csapásra legendává válik.    


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com