La Liga - 17. forduló: Zidane és a rekord

0 komment

Real Madrid Zidane rekord La Liga

Minden szempár a Real Madridra szegeződik a La Ligában, hiszen történelmi lépés előtt áll a Zidane-éra: a királyi együttes a kieső helyen senyvedő Granada ellen beállíthatja a Luis Enrique Barcelonája által tartott 39 mérkőzéses veretlenségi sorozatot.

 

Érdekesség, hogy a páratlan culés menetelést anno pont a Real Madrid francia trénere állította meg, amikor a tavalyi szezonban 1-2-re verte a gránátvörös-kékeket a Camp Nouban. Ma koradélután a Real Madrid a Granadát fogadja (Real Madrid-Granada, 13:00), s ha nem kap ki, beállítja az ősi rivális rekordját. 

Ha csak  a bajnokságot nézzük, Zizou-nak akkor sem kell panaszkodnia. A királyiak irányításával 27 mérkőzés óta veretlenek a La Ligában, így két rekord is eléérhető közelségben lebeg a szemük előtt:

1, Futballisten kegyelmből akár az is összejöhet, hogy megdöntik a klub történetének leghosszabb bajnoki(!) veretlenségi szériáját  (31 találkozó), amit a csapat az 1995-96-os és az 1996-97-es szezon között realizált.

Real Madrid Zidane rekord La Liga

2, Zidane emellett a La Ligában is nagyot alkothat, hiszen ha kitart a blancók lendülete, az sem elképzelhetetlen, hogy beérik (megdöntik?) Alberto Ormaetxea Real Sociedaddal tartott, 1978 és 1980 között összelabdázott 38 bajnokis veretlenségi rekordját...


A 17. forduló további mérkőzési:

Real Madrid Zidane rekord La Liga


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com