AJÁNLÓ
 
23:00
2016. 01. 17.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
23:00
2016. 01. 17.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
23:00
2016. 01. 17.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
23:00
2016. 01. 17.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
23:00
2016. 01. 17.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga - 20. forduló: Amikor Paco Jémez majdnem felakasztotta magát!

0 komment

La Liga 20. forduló összefoglaló

Nyert a Barca, a Real és az Atleti, így az élboly továbbra is sűrű. A Málaga jó sorozata az andalúz derbin véget ért, a Celta pedig három vesztes találkozó után nyert. A BBC soha nem ért el még 15 perc alatt három gólt úgy, hogy mindhárom tagja bevette az ellenfél kapuját, most erre is sor került. Skippeljük a rizsát, jöjjenek a gólok! 

 

Celta Vigo-Levante, 4-3

A Celta szenvedett, de végül a galiciaiak bizonyították, Nolito nélkül is van élet Vigóban: három vereség után nyertek ismét. A Barca által csábított csatár nem lépett pályára a bajnokin (a lelátón csücsült), melyet a hazaiak nagy nehezen húztak be a sereghajtó Levante ellen. A Granota Rubí vezetése alatt is folytatja szabadesését a Segunda felé. Guidetti (2), Aspas és Orellana találatai kellettek a Berizzo-csapat sikeréhez, melyet a végén majdnem elszórakoztak.

Sevilla-Málaga, 2-1

Emery együttese nyerte Gameiro duplájának köszönhetően (micsoda gólok!) az andalúz derbit. A találkozón a Málaga nagyon küzdött az egyenlítésért, de nem bírt az Iborra kiállítása után tíz emberrel harcoló Sevillával. A végén Bokát is lezavarták a pályáról. Javi García együttesének nagy menetelését zárta le ez a kudarc: a Málaga a 12. fordulóban kapott ki utoljára.

Villarreal-Betis, 0-0

Merino, akit Pepe Mel kirúgása után rendeltek a Betis élére, pontot rabolt a Madrigálból! Marcelino támadó gépezete nem talált fogást az idegenben mindig szebb arcát mutató Betisen, így úgy tűnik, a verdiblanco a városi rivális Sevillától elszenvedett kupa-kudarc után talpra állt. A vendégeknél Petros és N'Diaye teljesítménye kiemelkedő.

Real Sociedad-Deportivo, 1-1

Hiába Luis Alberto nyitó találata, a Depor ismét győzelem nélkül maradt: a sasok már négy forduló óta nyeretlenek. A Real Sociedad Xabi Prieto tizenegyesével tartott otthon a három pontot, ami nagy boldogságot nem okozott San Sebastiánban.  A lefújás előtt Jonathas és Mikel Oyarzabal is eltalálta a lécet.

Valencia-Rayo Vallecano, 2-2

Már-már vicc kategória: Gary Neville képtelen meccset nyerni a Valenciával a Primera Divisiónban (Parejóék összességében hat forduló óta nyeretlenek). Most a kiesés ellen menekülő Rayo akadt meg a denevérek torkán, mely a győzelmet is megérdemelte volna a Mestallában. Jozabed és Llorente kétszer is előnyhöz juttatta a darazsakat, de Negredo (félpályás góllal!) és Alcácer megmentette a leégéstől a Valenciát. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Alcácer egy gólját les címén, hibásan, nem adták meg. Paco Jémez, a vendégek mestere a lefújás után csak annyit mondott: "Ha ezt a találkozót a végén megnyeri a Valencia, én felakasztom magam az öltözőben..." - ehhez nem kell több komment.

Real Madrid-Sporting Gijón, 5-1

Zidane turbóüzemmódra kapcsolt Madridja átszánkázott a bamba Sportingon, mely már az első negyedórában három gólos hátrányba került: a BBC minden tagja beköszönt Cuéllar kapujába.La Liga 20. forduló összefoglaló A pokoli henger láttán az ember csak vakarta a fejét: Zizou ennyivel jobb edző lenne Beníteznél? Nyugi, a kérdés költői. Tény, a franciával visszatért a dinamika, a hatékonyság és a "látvány" a blancók játékába, s ennél több nem kell a Bernabéunak: 5-0-val mentek pihenőre a csapatok. A fordulás után a megsérült (mááá megint???!!! - igen, a vádlijával immáron hatodjára) Bale helyére beállt Jesé kevergetett, de nagy port nem kavart. CR7 eközben szépen túlpörögött: kiosztott egy karate-rúgást Casesnek, amit ha Undiano Mallenco észre vesz (rejtély, hogy miért nem látta...), a paprikás portugál mehetett volna zuhanyozni.  Isco le, James be, és ha már a kolumbiai pályára rimánkodta magát, egy gólhelyzet elszerencsétlenkedése közben lerúgta Benzemát..., így a walesi támadó után a francia csatár is lesántikált a pályáról. A második félidőben a Madrid visszavett (a Sporting javult fel?), így Abelardo csapatának a szépítés összejött.

Las Palmas-Atlético Madrid, 0-3

Griezmann duplája és Filipe Luís találata felőrölte a kanárikat. A Las Palmas igyekezett, de nem volt esélye a tabellát vezető matracosokkal szemben.

Getafe-Espanyol, 3-1

Fergeteges találkozót hozott a katalán és a spanyol főváros kisebbik csapatának ütközete. Négy gól, jó pár kapufa és számtalan helyzet tarkította a csörtét, melyet a Getafe besöpört. A Megyerit is foglalkoztató madridiak (a magyar a padon ült) már tizedikek a tabellán és az európai kupaindulás is látótávolságba került.

Barcelona-Athletic Bilbao, 6-0

Nagy izgalmat nem tartogatott a baszkok katalán túrája, mivel már a 3. percben Iraizoz kapust kiállították és a tizenegyesből a Barca megszerezte a vezetést. Pár kontrája azért akadt az északiaknak, de Bravo kapuja érintetlen maradt. Neymar, Messi és Rakitic betalált, Luis Suárez triplázott. A Bolhát le kellett cserélni izomproblémák miatt, Alba szintén megsérült. 

La Liga 20. forduló összefoglaló

A Barca jobb oldalán nem Dani Alves, hanem a nyáron igazolt Aleix Vidal kezdett, de szóhoz jutott Arda Turan is csereként.

Hétfőn rendezik: Éibar-Granada, 20:30

A tabella állása:

La Liga 20. forduló összefoglaló


 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com