AJÁNLÓ
 
08:42
2016. 01. 24.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
08:42
2016. 01. 24.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:42
2016. 01. 24.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
08:42
2016. 01. 24.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
08:42
2016. 01. 24.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga - 21. forduló: Világbéke pokoli meccsekkel

0 komment

La Liga 21. forduló összefoglaló

Ahogy az a képen is látható, a játéknap bővelkedett érdekes jelenetekben. Az Atleti-Sevilla találkozó például egy jelképes gesztussal idult: a két csapat kapitánya egy, a pápa által is megáldott olajfát ültetett el a világbéke megőrzéséért. A találkozó persze már nem a barátság jegyében zajlott: Vitolo és Emery is a kiállítás sorsára jutott. A forduló egyébként a gyors gólokról szólt. A Sporting, a Barca, az Espanyol,  a Granada és a Betis is hamar hálót zörgetett. Az Atleti és a Real botlott, a Barca nyert. Kattintsunk és nézzük a gólokat! 

 

Candide, legyen ez a világ a lehető világok legjobbika...

A La Liga Loca is csatlakozik a világbéke kezdeményezéshez! - nincs olajfánk, dalt küldünk!

A világbéke-projektnek ezennel vége. Jöjjenek a gólok!

Sporting-Real Sociedad, 5-1

A Sporting zsinórban 6 (!) elveszített bajnoki után győzött, nem is akár hogy! Az asztúriaiak már a 17. másodpercben vezettek és nem adtak esélyt a tántorgó Real Sociedadnak! Sanabria triplázott, a paraguayi csatár már 9 gólnál jár. A Real Sociedad csúszik a kiesőzóna felé.

Málaga-Barcelona, 1-2

A Barca Neymar nélkül és rossz előjellel indult Andalúziába: hét alkalomból, amikor a brazil nem léphetett pályára, ötször botlottak a katalánok. Az első félidő nyögvenyelősen alakult, mondom ezt annak ellenére is, hogy Munir már a 63. másodpercben(!) megszerezte a vendégeknek a vezetést. A spanyol-marokkói 2014 augusztusa óta nem talált be a La Ligában. A Málaga nagyon harapott - Juanpi révén egyenlített is Javi Gracía csapata, de a csatát végül egy Messi-villanás döntötte el. A Málaga bátran küzdött, többet érdemelt volna. A Barca védelme most is bizonyította, gyenge lábakon áll.

Espanyol-Villarreal, 2-2

Hétközben a perico gazdát cserélt: az Espanyol 115 éves története során most először került külföldi kézre (Csen Yansheng kínai befektető vásárolta fel a részvények többségét). Ki tudja, lehet, ez is segített abban, hogy a katalánok zsinórban két vereség után pontot szerezzenek a bajnokságban. Keserű szájíz így is marad a hazaiaknál, mivel a Villarreal a 88. percben egy Musacchio-fejessel kiénekelte a sajtot a hazaiak szájából a Power8 stadionban.   

Granada-Getafe, 3-2

A héten Sandoval menesztéséről szóltak a hírek (több spanyol sportportál is megírta, Sandoval helyét Francisco (korábban Almería) veszi át), ám a Granada mesterét végül a Junta Directiva vésztanácsa megmentette. Törékeny bizalommal és eredménykényszerrel indult harcba tehát a hazaiak edzője: sorsa a három pont megszerzésétől függött. A tét ellenére - vagy pont emiatt - remek találkozót hozott az összecsapás. Lacen kapufájára felhívnám a figyelmeteket! A Granada a kezdő sípszótól robogott, az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, amit a másodikban ugyan elszórakozott, de Rochina álomgóljával otthon tartotta a három pontot. Qué golazo, maaaadreeee míííííaaaaa!!! Sandoval fellélegzett - láttam... A Getafe a 14. fordulóban veszített utoljára, így Escribá együttesésnél nem okozott földindulást az andalúz kudarc. Megyeri, ahogy mindig, most is padozott.

Rayo Vallecano-Celta Vigo, 3-0

A Rayo két hónapja nem nyert a La Ligában (hat vereség, három döntetlen), de Paco Jémez  "kamikáze" harcmodora ennek ellenére nem szűnt meg veszélyforrás lenni: csak idő kérdése volt, mikor fut bele az ellenfél Vallecas "fanatikusainak" a tőrébe. A találkozót Miku szezonbeli első gólja nyitotta meg, majd Tito és Jozabed is betalált (mindketten rögzített helyzet után).  A Celta vereségével kockára tette EL-helyét a tabellán: az Éibar és a Sevilla is lehetőséget kapott az előzésre. Más kérdés, egyik sem tudta kihasználni a kelták botlását...

Athletic Bilbao-Éibar, 5-2

Gyors gólváltás, kapufa, Aduriz-ollógól - bámulatos jelenetek tarkították az őrületes baszk derbi első húsz percét, amit a San Mamés infarktus közeli állapotban követett. Az Athletic az elején csak pislogott: Valverde olykor 3-5-2-nek tűnő felállása nem nagyon ült, az Éibar vezető gólját (micsoda támadás volt ez!) is egy szerkezeti elcsúszás előzte meg. Mendilibar együttese hozta a szokásost: agresszív letámadás, gyors visszazárás, pontos befejezés. A hüledező hazai drukkerek egy szöglet után megnyugodhattak, amikor az Athletic átvette a vezetést: Sabin Merino fejelt a kapuba, majd jött Laporte és a 3-1-es fordulás. Az állóvizet a duplázó Borja Bastón második találata kavarta fel, aki tizenegyesből csökkentette a távolságot. Ez volt az Atleti kölcsöncsatárának 14 bajnoki találata, amivel jelenleg a La Liga 2015/16-os szezonjának legjobb spanyol góllövője. Később Aduriz újra beköszönt, majd a végén Mauro is betalált (öngól), így az oroszlánok felfalták a fegyverkészítőket.  

Atlético Madrid-Sevilla, 0-0

Béke-gesztus, majd nagy bírkózás - így lehetne felvezetni a világbékéért felszólaló két együttes csörtéjét, melyen feszült taktikai csata zajlott. Az Atleti nyomott, a Sevilla kontrázott. Nem volt se jó, se látványos foci, s ezzel az első félidőt át is lapozhatjuk. A fordulás után Vietto egy akcióban két bravúrt hajtott végre: kiállíttatta előbb az őt buktató, második sárgás Vitolót, majd a jelenetet kisebb idegrohammal szemlélő, "kurvaanyázó" Emeryt is. Emberelőnyben az Atleti fölénye még nyomasztóbbá vált: a matracosok odaszögezték a Sevillát a kapujához. Ekkor öt forintot nem adtam volna érte, hogy a Sevilla kihúzza kapott gól nélkül... S láss csodát, kihúzta. Az iksszel az Atleti  (jelenleg egyenlő pontszámmal) lépéshátrányba került az egy meccsel kevesebbet játszó Barcelonával szemben.

Deportivo La Coruna-Valencia, 1-1

A Valenciának volt egy erős negyed órája a Riazorban, de ezért nem adnak három pontot. Ez most is bebizonyosodott. A Depor már az első félidőben megszerezte a vezetést: Luis Alberto passzából Lucas Pérez volt eredményes. A sasok 2016-ban még nem nyertek. Hogy ez a rossz sorozat nem a 21. fordulóban szakadt meg, az Parejo beívelésének és Negredo fejesének köszönhető, amivel a denevérek a 93. percben pontot mentettek Galiciában. A Valencia 10(!) mérkőzés óta nyeretlen. Gary Neville-lel már hét bajnokit vívtak meg sikertelenül, egyszóval pokolian rosszak....

Real Betis-Real Madrid, 1-1

A Betist hazai pályán ilyen jól még nem láttam játszani a most futó kiírásban. Az összeszedettség eredménye értékes egy pont a fehér óriás ellen. A verdiblanco Cejudo parádés góljával vezetett, míg a Madrid erejéből csak egy Benzema-találatra futotta (itt James lesen volt a gól előtt!) a La Liga jelenleg leggyengébb hazai mérlegével rendelkező andalúzok ellen... Jó, mondjuk, Adán parádésan védett. De akkor is. Ciki. Az igazsághoz hozzzá tartozik, hogy a találkozón három büntetőt is lenyelt a spori: CR7, Benzema és Ceballos is hiába várt a bírói sípszóra.  A döntetlennel a blancók nem tudták kihasználni az Atleti botlását, így a távolság a két csapat között megmaradt (4 pont). Ja, még egy kérdés: James tényleg dagadt vagy csak tivornyázik orrba-szájba? Árnyéka a srác korábbi önmagának. Bízzunk benne, nem "ronaldinyózza" el a karrierjét. 

Hétfőn rendezik: Levante-Las Palmas, 20:30

A tabella állása 21 forduló után:

La Liga 21. forduló összefoglaló


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com