AJÁNLÓ
 
21:53
2016. 02. 05.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
21:53
2016. 02. 05.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
21:53
2016. 02. 05.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
21:53
2016. 02. 05.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
21:53
2016. 02. 05.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga - 23. forduló. Transzfer utáni csődület

0 komment

La Liga 23. forduló

Az átigazolások után folytatódik a bikafuttatás Spanyolországban. Helyezés szempontjából néhány nagy összecsapással, de igazi rangadó nélkül következik a 23. forduló. 

 

Atlético Madrid - Eibar: Az Atlético hétközben leginkább Jackson Martínez elképesztő átigazolása kapcsán került a sajtó középpontjába, a kolumbiai csatár 45 millió euróért távozott a manapság nemcsak szmogos, hanem erősen pénzes Kínába Scolari csapatához a Guangzhou-hoz. Nagyjából 10 millió eurót keresett ezen a madridi klub, Jackson teljesítménye után pedig ez a 45 millió különösen jó pénz. A jelenlegi ellenfél kicsit letörve érkezik Madridba, ugyanis hosszú idő után harmadik hazai vereségét szenvedte el az Eibar. Eddig csak a két nagy madridi alakulat tudott a baszkok örömébe belerondítani, mostmár a Málaga is galád lett ilyen szempontból. Bár a Calderón is egy hasonló mód bevehetetlen katlan, nem árt odafigyelni, mert Choloéknak nem szokott egyszerűen menni hasonló csapatok ellen a meccselés, viszont a Matracosok által nevelt gólvágó Borja Bastón a kölcsönadási feltételek miatt nem játszhat. 

La Liga 23. forduló

Megérett az Atleti mezre Bastón? 

Rayo Vallecano - Las Palmas: Ettől több kell! És tudnának is! Ez a két csapat tudása alapján sokkal többet érdemelne jelenlegi helyezésénél. Az egyik a Mestallaban játszik döntetlent úgy, hogy az ellenfélnek kell kapaszkodnia, a másik Bilbaoból hoz el úgy egy pontot, hogy két gólos hátrányból áll föl. Mindkettő képes legyőzni a Celta Vigót. Nagyjából egyenlő erők csapnak össze, mégis inkább a Rayo felé billen a mérleg az elmúlt fordulókból és a téli transzferekből kiindulva. Visszatért Piti, érkezett Iturra, stabilizálódott a középpálya. A Las Palmas szerződést bontott Culioval, akiről Kike Setién azt nyilatkozta, hogy meg volt vele elégedve végig, neki azonban más tervei voltak. Sportfogadók sok gólra rakjanak! 

Athletic Bilbao - Villarreal: Hatalmas ellentmondás nekem ez a Villarreal. Eredménynek jönnek, de mostanában kevés futball van mögötte. Mégis tapadnak a Real Madridra, mint Orbit az Airmax-re. Kérdés, hogy meddig fog ez így működni, a Bilbao ellen szinte biztosan nem fog. A felek összecsaptak egy hónapja a kupában is, ahol a baszkok oda-vissza nyertek. A Villarreal lövési statisztikák alapján a leggyengébb a bajnokságban, ami egy támadó szellemű csapattól elég abszurd. Az utóbbi időben a Bilbao magabiztosan hozza a kötelező mérkőzéseit és már hatodik a tabellán, de a Villarreal így is tíz pontot ver rájuk. Itt  a lehetőség a zárkózásra és a sárgáknak az ébredésre.

La Liga 23. forduló

9 lövés meccsenként. Nem Villarrealhoz méltó.

Sporting Gijón - Deportivo: Ez a két csapat az ősz egyik legjobb mérkőzését produkálta egymás ellen. Izgalmas, fordulatos mérkőzésen a Sporting 2-3-ra nyert Sanabria triplájával. A paraguayi csodagyerek azóta még egy mesterhármason túl van és már 10 gólos a bajnokságban. Jó formába kezd lendülni Abelardo csapata, a Sociedad elleni ötödölő után a Valencia több mint egy éves hazai veretlenségét szakították meg. Ezzel szemben a Deportivo komoly mélyrepülésben van, legutóbbi öt mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, a három döntetlenből kettő pedig nyert helyzetből alakult ki. Érkezhet zsinórban a harmadik gijóni siker...

Levante - Barcelona: Egyre inkább kezd látszódni, hogy mit szeretne a Levante ebben a szezonban, mondhatni szépen játszanak fordulók óta. Ami kötelező azt hozzák, ahol nincs sok esély, ott tisztesen helytállnak. Valami hasonlóra számíthatunk vasárnap délben is Valencia másik felét szerdán teljesen kivégző Barcelona ellen is. A két csapat közötti párharcok általában simán szoktak eldőlni a Gránátvöröskékek javára, én mégis kíváncsian várom ezt a mérkőzést egy olyan csapat ellen, amelynek edzője a Barcelona utánpótlás bázisáról került ki és az átigazolásokat követően egy egész emberes játékosállománnyal rendelkezik. 

Real Betis - Valencia: A brit csődkommandó továbbra sem hajlandó lemondani erről az őrült kamikaze mutatványról, amit a Valencia kispadján bemutatnak. Ennyi  nyeretlen meccs és egy kegyetlen 7-0-ás pofon után az ember azt hinné, hogy maguktól visszavonulnak, de Santi Canizares legnagyobb meglepődésére sem tették meg. Gary Neville tavaly nyilatkozott valamit a Barca 5-6-7 gólos meccseiről és családtagjai szeméről. Mit mondjak, kellemetlen lesz nem ránézni Phil öcsire edzésen, vagy meccs közben a kispadon. A sajtó tudni véli, ha Sevillában sem sikerül győzni, akkor lapátra kerül a Neville-família. Márpedig a Betis hazai mérlege a Valencia ellen kimondottan jó az elmúlt években, legutóbb 2009. áprilisában nyertek a Villamarínban a Denevérek. Kitűnő alkalom ez a Betisnek, hogy kicsit szépítsenek a förtelmes hazai mérlegükön és ebben talán még Valencia szurkolók tízezrei is belemennének.

La Liga 23. forduló

Ha már a pályán nincs szerencsénk, legalább a mezünkön legyen. Gondolhatják Valenciában.

Celta Vigo - Sevilla: Simára sikeredett a két csapat közötti kupa elődöntő Sevillában, a kelták pedig ismét megkapják a nyakukba az andalúzokat. Galíciában valami csúnya járvány pusztíthat, a Deporhoz hasonlóan a Celta is rettenetes formát produkál a bajnokságban. A helyzet azonban közel sem ennyire vészes, egy győzelemmel vissza is előznék az aktuális ellenfelet. Most talán abban reménykedhetnek, hogy a Sevilla idegenbeli mérlege az egyik legrosszabb a ligában, tudniillik, nem nyertek még az otthontól távol bajnoki mérkőzést Emery legényei. A kupára egyik csapatnak sem kell tartalékolnia, a kezdőcsapatok ettől függetlenül viszont érdekesek lehetnek. Emery tuti valami furmányos csapatot küld pályára, Berizzo pedig egy agyonrotált, vagy egy bitangerős kezdőt fogalmaz majd meg. Minden tekintetben rangadó, nálam a hétvége mérkőzése. 

Granada - Real Madrid: Utánanéztem a Real idegenbeli mérlegének és lefagytam egy kicsit. November 29. óta nem tudtak idegenben nyerni a Királyiak (Eibar 0-2), igaz ebből csak a Betis elleni döntetlen volt esedékes a Zidane-érában. A hazai formára viszont egy szót nem lehet szólni, zsákszámra lövik a gólokat a Bernabeuban. Viszont otthon a Granada is rágós falat lehet, jól igazoltak a mórok és az előző két hazai mérkőzésüket meg is tudták nyerni. Érdekes mérkőzés lehet majd ez is. 

La Liga 23. forduló

Velük azért illene bentmaradni.

Espanyol - Real Sociedad: Hatalmas kérdőjel számomra a Real Sociedad. Kiegyensúlyozatlanságból csillagos ötös. Egymás után két jó meccselést még nem láttam tőlük. Múlt héten nyertek, így most valami gyenge döntetlennek kéne jönnie. A bajnokság leggyengébb formában lévő csapata ellen ez alighanem menni is fog. Az Espanyol bár jól indult Galca irányítása alatt, de 1-2 meccs után ez a lendület ki is fogyott gyorsan. Csendes, nyugodt hétfő esti lötyizés lehet ez, semmi több. 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com