AJÁNLÓ
 
15:56
2016. 02. 28.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
15:56
2016. 02. 28.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:56
2016. 02. 28.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
15:56
2016. 02. 28.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
15:56
2016. 02. 28.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga, 26. forduló: Ettől féltettük Zidane-t!

0 komment

La Liga 26. forduló összefoglaló

A most futó szezonban a Barca még  soha nem érezhette ennyire bajnoknak magát, mint a 26. forduló után. A Real Madrid válsága mélyült: a blancók a városi derbi elveszítése miatt már 12 pontos hátrányt halmoztak fel a katalánokkal szemben és búcsút inthettek a trónfosztásnak. Zidane kínpadon. Ettől féltettük!

 

Éibar-Las Palmas, 0-1

Pénteken történelmi pillanatokat élt meg a La Liga: a Las Palmas behúzta első idegenbeli győzelmét a 2015-16-os szezonban. Mi is megkönnyeztük Pedro Bigas fejesgólját... A bírói egy tizenegyest nem fújt be az Éibar javára, de erre már a jövő héten sem fog emlékezni senki. Győzelmükkel a kanárik kiléptek a kieső zónából, ahová vereségével a Sporting Gijón csúszott vissza. De erről majd később!

Real Madrid-Atlético Madrid, 0-1

Városi derbit csak megnyerni lehet – így a spanyol mondás. Ezt most a matracos hívek énekelhetik boldogan, mivel az Atleti lelépte a Real-t a Bernabéuban. A nagy taktikai csatát, melyen Simeone elképzelése érvényesült (folyamatos presszió, Modric kikapcsolása, Griezmann szabad pozíciója), egy Griezmann találat döntötte el: a francia ötmecces gólcsendet szakított meg. A másik oldalon Ronaldo aktivitása dicséretes, de gólt a portugál sem tudott szerezni. A sokat kritizált James most is habkönnyűnek tűnt, a fiatalon mélyvízbe dobott Mayoral, Jesé és Lucas Vázquez akarása rendben volt, de Real-szinten ez kevés. (Gabi kontra Danilo – tizi volt?!) A lefújás után Zidane magára vállalta a felelősséget, majd hozzátette, a királyiak számára a bajnokság elúszott! (Ezt a 25. forduló után még tagadta.) Ami bizonyos: Simeone érkezése előtt 22 derbin maradt győzelem nélkül az Atlético, ugyanakkor az argentin edző fellépése óta 7 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség a matracosok mérlege a Real ellen.  Sőt, az utóbbi három bajnokságban, összesen hat találkozón az Atleti egyszer sem szenvedett vereséget! Ezt nevezik Cholo-hatásnak. A mérkőzést követően a Bernabéu egy emberként követelte Florentino Pérez lemondását, aki ilyen esetben rendre edző-menesztéssel oldja a feszültséget: Hát, ettől féltettünk, Zizou!  S ha már a francia edző, azt Zidane nehezen tudja lemosni magáról, hogy amióta átvette a Real irányítását, a Barcelonával szembeni távolság csak nőtt…

Real Sociedad-Málaga, 1-1

Visszatért Agirretxe, visszatért a gól! A Málaga a horvát Duje Čop révén a második félidő első felében megszerezte a vezetést, s akkor úgy tűnt, Javi Gracia együttese elhozza az Anoetából a három pontot, majd jött a becserélt Agirretxe és a 90. percben – lesről – bombagóllal megmentette a txuri-urdin becsületét. A két csapat egyaránt tíz pontra a bentmaradástól.

Real Betis-Rayo Vallecano, 2-2

Lucha por la permanencia – azaz harc a bentmaradásért, így vezették fel Sevillában a Rayo érkezését. A Betis folytatta a Villamarínban jegyzett bukdácsolását: a verdiblanco hazai pályán lejátszott 13 bajnokijából mindössze két találkozót nyert meg, míg a Rayo egyre magabiztosabb, Paco csapata hét forduló óta veretlen. Ahogy a 25. játéknapon, a darazsak most is kétgólos hátrányból felállva mentettek pontot. Rubén Castro és Manucho duplázott. (Dios mío, mekkora gólt vágott Manucho félfordulatból!!!) Ceballo a végén még megzörgette a kapufát, de ez nem mentette meg Merino együttesét a füttykoncerttől.

Sporting Gijón-Espanyol, 2-4

Egyre nagyobb bajban a Gijón! Az asztúriaiak ugyan vezettek az Espanyol ellen, de Burgui (első találatát szerezte a perico színeiben, de még milyet, hát hogy szánkázott végig a védelem emelte falon!!) és a kétszer is beköszönő Gerard Moreno megfordították a mérkőzést. A hazaiaknál Castro duplázott. A találkozón folyamatosan veszélyben voltak a kapuk, horrorhelyzetek maradtak ki mindkét oldalon. A Gijón vereségével kieső, az Espanyol győzelmével ellépett az árnyzónától.

Getafe-Celta Vigo, 0-1

A Getafe sorozatban hatodik vereségét könyvelte el, így Fran Escribá edző állása ismét veszélybe került. Pedig a madridi kicsik nagyon igyekeztek, az első félidőben több lehetőségük is volt, hogy megkeserítsék Berizzo életét, de a gól nem jött össze a Megyerit újfent (mint mindig!) padoztató Getafének. A vendégeknél a csereként beállt Nolito sérülése után visszatért, így a második játékrészben percekre újra együtt duruzsolt a kelta álomtrió, az Aspas-Orellana-Nolito triumvirátus. Hogy ennek köszönhető a vendég győzelem, túlzás kijelenteni, ám tény, Nolito végül egy szöglet után mattolta Guaitát, így a Celta elvitte a három pontot Madridból.   

Villarreal-Levante, 3-0

A Submarino nem adott sok esélyt az utolsó előtti Levanténak. A sárgák magabiztosan játszva őrölték fel a Granotát, mely képtelen volt érdemi veszélyt teremteni a Madrigalban. Leo Baptistao nyitotta meg a gólcsapot, amit a kiírásban először eredményes Adrián és Samu Castillejo folytatott. A Villarreal magabiztosan őrzi 4. helyét a tabellán, sőt, Marcelino együttese 2 pontra ráúszott a 3. pozícióban senyvedő Real Madridra is. A Sárga Tengeralattjáró 13 forduló óta veretlen, míg a Levante utolsó hat idegenbeli bajnokiját mind elveszítette.

Valencia-Athletic Bilbao, 0-3

A fáradt EL-csapatok összeborulása sok élményt nem tartogatott. Lomha és ötlettelen játékkal csordogált le 70 plusz egynéhány perc, amikor egy oldalról érkező beadást Merino tök üresen befejelt a kapuba. Ekkor még csak anyázott egyet a Mestalla közönsége, bízva a fordításban, de aztán sorban jöttek az újabb pofonok (előbb Muniain, majd Aduriz vette be Alves kapuját), így a lelátó szépen hazaindult. A baszkok gyakorlatilag hat perc alatt elintézték a Valenciát, melynek játékánál az út mellett poshadó sáros kő látványa is izgalmasabb. Hová tűnt - a közönség által szétfütyült - Parejo, hol van a széljáték, hol a védelem... Hol volt, hol nem volt: Tovaszállt. Az Athletic a 2006-07-es szezon után ismét győztesen hagyta el a Mestallát. Ki tudja, mi van, ha Negredo az elején bevágja ordító helyzetét...

Deportivo La Coruna-Granada, 0-1

Bár a 16. forduló óta nem nyertek  a galiciaiak a La Ligában, totógyilkos meglepetés a tökutolsó Granada sikere a Riazorban. Az andalúzok El-Arabi jogosan megítélt tizenegyesgóljával győztek és új edzőjükkel, José Gonzálezzel életben tartották a klub bentmaradási esélyeit. 

Barcelona-Sevilla, 2-1

Fújjuk is le, mert bajnok a Barcelona?! - azért teljesen ne szálljunk el. Tény, a culék hatalmas lépést tettek a címvédés felé. A Sevilla precízen megtervezett, príma csatát vívott a Camp Nou-ban, ahonnan Emery tanítványai a vereség ellenére is (a Sevilla, egyedüli csapatként ebben a kiírásban még nem nyert idegenben) emelt fővel távozhattak. A Barca az elején beszorította az andalúzokat, de egy-egy kontrával a vendégek jól rátudtak íjeszteni a katalánokra:  láss csodát, gyors labdajáratás végén Vitolo meg is szerezte a Sevillának a vezetést. Az öröm nem tarott sokáig, mert Messi álomszabival kicsipkézte az egész találkozón parádésan védő Rico kapuját. A fordulás után Piqué vitte be a kegyelemdöfést, de a Sevilla ezután sem adta fel, a lefújásig kiélezett küzdelem folyt. A Barcelona diadalával már 12 pontot ver a Real Madridra és 8-at az Atlético Madridra. Luis Enrique együttese immár 34 találkozó óta veretlen, így beállította a Leo Beenhakker-féle Real Madrid, a La Quinta del Buitre 1988-89-es szezonban felmutatott rekordját.

A tabella állása 26 forduló után:

La Liga 26. forduló összefoglaló

Figyelem: A 27. játéknap hétközi forduló!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com