Voro: Ezúttal megkaptam a teljes bizalmat!

0 komment

Valencia Voro

Voro, már megint Voro. Immáron ötödször. A Valencia-család méltán elismert tagját, aki több mint egy évtizede (egészen pontosan 2005 óta tagja az első csapat vezetőségének) szolgálja a klub Chét, ismét kormányrúdhoz lökte az élet. Nagy hátbaveréssel és csodavárós (kárörvendős?) mosollyal az arcán. Salvador González Marco, vagy ahogy mindeki ismeri, Voro pénteki kinevezése óta ma este vezeti csatába először a Valenciát, melyet a Celta Vigo hív tetemre a Király-kupában. A bántóan szerény mesterrel az AS.com beszélgetett. Az interjú egy rövid kivonatát közöljük.

Miért szerez ennyi fejesgólt a Real Madrid?

0 komment

Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti. Az esztendőben mindössze két alkalommal szenvedtek vereséget, ami egyedülálló teljesítmény, a játékukat azonban nem kerülték el a kritikus hangok, főleg a középpályás játék stílusát kérdőjelezik meg. Ennek ellenére szinte képtelenek vereséget szenvedni, amelynek egyik legfőbb oka az, hogy szinte mindig képesek magukat saját hajuknál fogva kirángatni a kellemetlen helyzetekből, leginkább fejeseik révén. Hajtás után megvizsgáljuk, mi okozhatja ezt az úgymond jelenséget, azaz mitől ilyen veszélyesek fejjel?

Azok a kilencvenes évek: Haim Revivo, az első izraeli a La Ligában

0 komment

Haim Revivo Celta Vigo Azok a kilencvenes évek EuroCelta

Sorozatunkban a XX. század utolsó évtizedének legnagyobb LaLiga-egyéniségeit mutatjuk be. Az MDF-piacok, a másolt kazetták, a kívánságműsorok és az érthetetlen frufruk korszakának egyik meghatározó egyénisége a Celta Vigo szélsője, Haim Revivo, aki a spanyol bajnokság első izraeli játékosa volt.

14. forduló: A Klasszikus árnyékában

0 komment

A tizennegyedik körre készülünk Hispánföldön, amelynek a legfőbb kérdése, hogy eldőlhet-e a bajnokság idejekorán egy esetleges Madrid-párti forgatókönyvvel? Egyéb nagy rangadót nem tartogat a játéknap két kisebb tartományi derbin kívül. Hajtás után lássuk, mi vár ránk a hétvégén!

Amikor Don Ramón órákat ajándékozott a matracosoknak

0 komment

Rendszeres olvasóink tudják, időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy felevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy szimbolikus pillanatát. Ezen alkalommal 1990 szeptemberébe utazunk vissza, több mint egy negyedszázados távlatból megnézzük, hogyan is történt meg az, hogy a Real Madrid pénzéből gyártottak atlétis órákat a város (akkor még jelentősen) szegényebbik felében!

Azok a 90-es évek: John Aldridge

0 komment

90-es évek John Aldridge Real Sociedad

Új sorozatunkban a XX. század utolsó évtizedének legnagyobb LaLiga-egyéniségeit énekeljük meg. A sort a Márka Meggy, a rave és house zene, a petyhüdt, negédes Friderikusz show-k, a Buffalo cipők, és a vasárnap délutáni Disney mesedélutánok korszakának egy üde színfoltjával kezdjük, aki külföldiként hódította meg az Atotxát. Terítéken John William "Aldo" Aldridge, a kegyetlen.

Casemiro-szindróma

0 komment

La Liga 11. forduló Sevilla Barcelona Real Madrid Real Betis Poyet

Jön a 11. forduló! BL-ből, EL-ből lógó nyelvvel visszakullogó csapatokkal. Minden szem a Ramón Sánchez Pizjuánra szegeződik, ahol vasárnap este a negyedik Sevilla fogadja a második Barcelonát. Mindössze egy pont különbséggel. A játéknap kérdései között szerepel továbbá, hogy a Betis edzője, Gustavo Poyet meg tudja-e menteni állását, illetve, hogy mit kezd a Real Madrid gyengélkedő védelme a feljutó Leganés kontráival. Zidane együttese a La Liga egyedüli veretlen csapata. Node meddig?

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com