Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csoportellenfelek: Csili, Csili, Chilena

0 komment

A világbajnokság rajtjáig górcső alá vesszük a spanyol nemzeti együttes csoportellenfeleit. Pulga tegnap bemutatta a hollandus fenevadat, így most a csípős déliek következnek. La Roja contra La Roja. De melyik az igazi? A hispán és a dél-amerikai "vörösök" a B-csoport második játéknapján, június 18-án néznek farkasszemet a Maracana stadionban. A világ által oly sokszor - könnyelműen - csak kézlegyintéssel elintézett "bányász" a brazíliai Mundiál meglepetése is lehet. A négyes fogat kérdése, hogy a Bielsa-filozófiát követő Sampaoli mester életveszélyes taktikája képes lesz-e megkeverni az előre borítékolt spanyol-holland továbbjutását. Figyelem, Chile komoly veszélyforrás!

Csoportellenfelek: az örök második, Hollandia

0 komment

Az idei klubszezon mindenkiben mély nyomokat hagyott, egy ritkán látható bajnoki döntővel, és a nemzetközi porond teljes hispán dominanciájával. Azonban nincs időnk elmerengeni az Atlético megismételhetetlen menetelésén, a Real történelmi BL címén, az Emery vezette Sevillán, vagy a Barcelona csalódást keltő teljesítményén. Három nap múlva ugyanis kezdetét veszi a világ legnagyobb (sport)eseménye, aminek a 'selección' címvédőként, de nem első számú esélyesként vág neki. Hajtás után egy trilógia első felvonása következik.

Brazília 2014 – Ezt várjuk a seleccióntól

0 komment

Két év böjt után végre újra csengetett a futár, hozta az ismerős Amazon-dobozt, benne két kőtáblára vésve 10 afféle parancsolat, amiről már első blikkre kiderül, hogy valami trükk lehet dologban, mert bármilyen különös, de mindegyik azt mondja: bakker, idén is vigyétek az aktuális nagy futballesemény spanyol blogját!

Két éve az Eb-n a Népsport keretein belül átmenetileg szüneteltetve az anyablogi tevékenységet Selecciónként futottunk, idén viszont megtartjuk a kitűnő La Liga Loca brandet, ami már csak azért is jó, mert. Az okok ilyesfajta tisztázása után pedig nem is maradt hátra más, minthogy metaforikusan mi is belekóstoljunk a brazil gyepbe, lefussuk az első melegítő sprinteket, térdhajlítsuk az első térdhajlításokat, és elblicceljük a fekvőtámaszokat - egyszóval, hajtás után jöjjön, mire is számíthatunk a seleccióntól idén nyáron...

Nagy átigazolási kommentfogó

0 komment

Idén nyáron is attól fogunk reszketni, hogy hány klasszist és nagyon jó játékost lesznek kénytelenek eladni a jó csapatok, mert nem tudják megfizetni őket úgy, mint Angliában.

A legfájóbb számomra az, hogy szétvásárolják az Atléticót, Tiago már elment a Chelseabe, Mirandát pedig el fogja vinni a MU, Costa meg szintén a kékekhez tart. Meddig lesz ez még így?

Brazília nagyon messze van

0 komment

Néha előfordul, hogy hiába erőlködik az ember, akkor sem tudja megfogalmazni a lényeget ahogyan szeretné. Úgy meg pláne nem, mint másnak sikerül: röviden, tömören, lényegretörően. A héten szerettem volna egy posztot írni a spanyol válogatott körül kialakult helyzetről, de Vicente del Bosque keresztülhúzta a számításaimat. A FIFA készített vele egy interjút, a kérdéseket pedig ezúttal "szakmabeliek" tették fel. Külön kiemelném Klinsmann kérdését és az arra adott választ, valamint a Xavinak szóló intelmet. Igazi felüdülés hallgatni magyar focin szocializálódott emberként. Spanyol és/vagy angolul tudók előnyben.

Décima itt, Décima ott, egy DECI MA mindenkinek!

0 komment

Induljunk el a kályhától, mivel bonyolult szituációt fogok leírni. Adva van 1995 késő nyara/ősze.

Első filmkocka: Magyarország kirakatcsapata a tavalyi év BL-csoportos Anderlechtjét kiverve a főtáblára jutott (évekig magyar csapattól egyedülálló módon, ráadásul az egy 16 csapatos nehezebb BL-sorozat volt, kis országok csapatai számára). Ekkor többek között a Real Madriddal került egy csapatba ez a zöld-fehér magyar csapat, amelynek alulírott rendkívül drukkolt, ekkor még nagyon kicsi gyerekfejjel. Aztán jött egy meccs egy oroszlánbarlangban, a nagy Real Madrid otthonában, ahol valami Raúl González Blanco 17 évesen szórt egy mesterhármast, a realosok meg hatot lőttek közben. Ott valami végleg eldőlt, de ez akkor még nem volt világos.

Második filmkocka: utána ez a kissrác minden kedden rohant haza az iskolából, hogy az Eurogólokat lássa az Eurosporton. Hál' istennek, a spanyol bajnokságot is minden héten mutogatták, akkor még Mijatovic is a Valenciában játszott (ez bizony az őskorban volt...), és akkor tűnt fel számára egy piros-fehér csíkos mezes, kéknadrágos madridi csapat, valami Atlético, aki lelkes játékkal, klasszis szerb edzővel a padon bajnoki címet hozott a Calderónba, olyan játékosok kergették a labdát Radomir Antic kezei alatt mint Caminero, Kiko, a kapus Molina vagy a csapat szíve, esze, motorja, Diego Simeone. Valahol itt dőlhetett el, hogy adott kissrácunk számára nincs más választás, mint a spanyol foci, és imádni annak két óriását, amelyek közül a sors úgy akarta, hogy mindkettő Madridban székeljen, és riválisai legyenek egymásnak, de a kiskölyök erről akkor még mit sem tudott. Aztán meg már késő volt. A tüzet és a vizet is lehet hát szeretni, valahogy így, lelkesen, gyermeki, őszinte módon - rivalizálás nélkül.

Lisszabon, hol Földanya és a tenger moraja összeér

0 komment

Egy ország, egy város, egy ősi viszály és két külön történet. Cibeles és Neptuno népe szombat este Ibéria délnyugati csücskében csap össze egy történelmi találkozón, mely édes álommal csábítja a finálé résztvevőit. A 10. BL-serlegét megszállottan üldöző Real Madrid földijével, az üstökös Atlético Madriddal borul egymásra, hogy eldöntsék, ki ül fel Európa trónjára.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com