AJÁNLÓ
 
20:33
2016. 01. 07.
Unalomig ismételt szlogen a Barcelona kapcsán a labdatartás, ami de facto a klub futballfilozófiája,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:33
2016. 01. 07.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
20:33
2016. 01. 07.
Jön a 11. forduló! BL-ből, EL-ből lógó nyelvvel visszakullogó csapatokkal. Minden...
A bejegyzés folyatódik
 
20:33
2016. 01. 07.
A La Masía és a La Fabrica megítéléséről, azaz a Barcelona és a Real Madrid utánpótlás-központjainak...
A bejegyzés folyatódik
 
20:33
2016. 01. 07.
Eltűnt. Pedig Saviola (becenevén el Conejo, azaz a Nyúl) csillaga sokáig ragyogott a...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piqué és a "csodálatos kisebbség"

0 komment

Piqué Barcelona Espanyol Király-kupa

Nem először szóltak a spanyol hírek Gerard Piqué "vicces" kijelentéseiről. Valószínűleg nem is utoljára. Ilyen vagyok - állítja magáról a játékos, s ezzel minden felelősséget le is pörrent magáról. Most azonban saját földijeinek sózott oda. Egyesek szerint viccesen, másoknak vérlázító módon. A Barca spanyol(?) válogatott védője bántóan kisemmizte az Espanyol-híveket Katalóniából, pedig a Marca szerint egyikükkel bensőséges kapcsolatot ápol! Hol van már Puyol vagy Xavi példamutató kiállása? Gerardnak még sokat kell tanulnia e téren, ha azt akarja, egy napon a nevét az előbb említett két fenoménnal együtt említsék!

 

Tény, a szerep, amit az öltöző két nehézsúlyú tagjának távozása után Piqué felvett, nem áll jól. Félreértés ne essék, a Barcának sem. Egyszerűen azért, mert elődei örökségének mond ellent, valamint a klub által képviselt fair play-szellemiséget is kigúnyolja. Tudjuk, Puyol és Xavi kiállása magasra tette a culés mércét, lehet épp ezért annyira feltűnő a mellettük kamasz gyereknek tűnő Piqué egyre másra felszínre törő stand-upja, mely újabb és újabb ásócsapásokkal mélyíti a klubot ölelő árkokat. A játékos médiajelenléte tipikus esete annak, amikor egy gyengébb személyiség - önmaga felkenése után - vezetőt játszik, küldetéstudattal. Piqué Puyol és Xavi árnyékából robbant elő, akarta ezt a pozíciót (La Masía-növendék, katalán - kell ennél több?) és élvezi, hogy figyelnek rá. Ezt használja és kihasználja. Sajnos, rosszul. 

Puyol, örök példa minden culé számára!

Azt megszoktuk, hogy Piqué olykor oda-odaszúr a nagy rivális Real Madridnak (Ramos-ügy. Arbeloa-ügy), hogy politikai kijelentéseivel nyíltan vállalja Katalónia függetlenségének az ügyét, amiért Spanyolországban füttyszó kíséri fellépéseit, ám mostani performanszával szülőföldje kék-fehér felénél is kihúzta a gyufát. A válogatott védő a Barcelona-Espanyol Király-kupa-nyolcaddöntő első mérkőzése (Barcelona-Espanyol, 4-1) után, melyet a pályán és azon kívül is sok durvaság tarkított, állt mikrofon elé. Az ellenfélről értekezve nem hazudtolta meg magát.

"...Nagyszerű találkozó lesz, csodálatos kisebbségről beszélünk. Remélem, legalább az összejön, hogy megtöltik a stadionjukat... " És a saller máris csattant a papagájos arcokon. Mi az, hogy kisebbség? Tény, az Espanyol-hívek száma a Barca-drukkerekéhez képest elenyésző, ám Katalóniában, főleg vidéken széles és kitartó bázissal rendelkezik a klub, mely büszke hagyományaira és múltjára, melyet a játékos buta kijelentésével egyszerűen nevetség tárgyává kívánt tenni.

A kijelentés hatalmas felháborodást váltott ki a perico-hívek között egész Katalóniában, habár az RCD Espanyol maga emelte a "csodás kisebbség" (maravillosa minoría) szóösszetételt a közbeszédbe: a klub még 2015 nyarán indult szpotkampányában híveit e szlogennel toborozta. A "csodálatos kisebbség" a kommunikációban "elit tagságot" jelentett, melynek képviselői bátran vállalják a megpróbáltatásokat szeretett klubjuk, azaz az Espanyolért . Piqué ezt az elhivatottságot, kitartást tette nevetség tárgyává a perico szemében. Feleslegesen.

Piqué Barcelona Espanyol Király-kupaA nagy csapást azonban nem az Espanyol-drukkerek "vitték be" Piquének, hanem a madridi székhelyű Marca, mely felevenítette azt a mozzanatot, amikor Shakira, a játékos párja az Espanyol támogatói tagja lett (socia).

Az eset még 2002-ben történt. A kolumbiai énekesnő Raúl Tamudo társaságában népszerűsítette a pericót. Puszi, aláírás és névre szóló mez lett a pr-tevékenység jutalma, mely az előadóművésznek és a klubnak is könnyű megjelenést biztosított.

Persze felesleges azon monfondírozni, hogy Shakira érzelmi alapon lett a Barca városi riválisának egyik "reklámarca" (habár éveken át meghosszabbította támogatói tagságát), bizonyára pont leszarta, milyen színekben díszeleg az ajándék szerelés, melyet a kezébe nyomtak. De ki tudja, lehet, az eset kapcsán Piqué kicsit elgondolkodik azon, ha az Espanyolt becsmérli, bizony, saját élettársát is nehéz helyzetbe hozza. Már csak azzal is, hogy megmosolyogják.

A "csodás kisebbség", melynek önérzetébe a katalán szépen beletaposott, a Cornellá-El Pratban fog elégtételt venni sérelméért, így előállhat az a helyzet, hogy Piqué, akit Spanyolország minden pályáján füttyszóval jutalmaznak, Katalóniában, saját hazájában is célponttá válik. Feleslegesen.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com