AJÁNLÓ
 
07:39
2015. 05. 05.
Eddig még francia tréner nem nyert BL-döntőt, pedig már négyszer is állhatott gall...
A bejegyzés folyatódik
 
07:39
2015. 05. 05.
Időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy hátrafelé nyilazva...
A bejegyzés folyatódik
 
07:39
2015. 05. 05.
A tavalyi szezont betetőzendő, újra spanyol belháborúnak lehetünk tanúi, a teljesen spanyol...
A bejegyzés folyatódik
 
07:39
2015. 05. 05.
Induljunk el a kályhától, mivel bonyolult szituációt fogok leírni. Adva van 1995 késő nyara/ősze. ...
A bejegyzés folyatódik
 
07:39
2015. 05. 05.
Fabio Capello a madridizmus egyik legemlékezesebb bajnoki címét szerezte a 2006-07-es...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pirlo: Meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját!

0 komment

36 éves. Egy öreg motoros az „Öreg Hölgy” szolgálatában. A Bresciában serdülő Andrea Pirlo megjárta az Intert, bajnok és BL-győztes lett a Milánnal és most hasonló bravúrra készül a Juventus mezében. Az olasz legendával az As.com készített interjút a Real Madrid elleni keddi BL-klasszikus felvezetéseként. Interjú.

Sírni látták Genovában, miután megnyerték a Scudettót!

Nem egészen! Az ünneplés hevében az arcomra kaptam egy ütést. Nagyon fájt. (nevet) Tény, iszonyatosan boldog voltam. Remélem, hasonló élményben lesz részem a Madrid ellen is.



Hamarosan 36 éves. Mit adott önnek a Juventus, amit más klubok nem tudtak?

Álmot egy újabb motivációhoz.

Korábban dolgozott Ancelottival, hogyan jellemezné a kapcsolatukat?

Hosszú időn át olyan volt, mintha az apám lett volna. Leírhatatlan pillanatokat éltünk át együtt. Amikor a keze alá kerültem, megváltoztatta a pozíciómat a csapatban, hátrébb vont (kis túlzással: a Brescia árnyékékéből lett a Milan 4-3-2-1-es rendszerének visszatolt, elsőpasszos, szervező középpályása – szerk.), így hozta ki belőlem a maximumot.

Emlékszik még arra, amikor a Bernabéu tapssal jutalmazta a játékát?

Természetesen. Remélem, bő egy hét múlva ennek újra a tanúi lehetünk. Kívánom, hogy ne csak engem érjen ez a megtiszteltetés, hanem az egész csapatot.

Hogyan tervezik az önökre váró két találkozót?

Az első mérkőzés eredménye létfontosságú, de lesz ugye egy visszavágó is, azaz a párharc 180 percig tart. Bátran, de okosan és meggondoltan kell harcba szállnunk, hogy álmunkat véghez tudjuk vinni. Azzal a tudattal kell kifutnunk a pályára, hogy nincs mit veszítenünk, nincs rajtunk bizonyítási kényszer.

Gondolja, hogy a Madrid meg tudja tartani majd a középpályát játékosaival?

A Realban alapvetően sok támadó szerepel, de Kroos már letette névjegyét az említett pozícióban (Ancelotti gyakorlatilag azt játszatja a némettel, amit egykor Pirlóval a Milánban – szerk.). Kulcskérdés, hogy a labdarúgó áldozatot hozzon és alárendelje magát a csapat működésének, úgy ahogy James és Isco teszi, vagy ahogy az elmúlt évben Di María esetében láttuk.

A Juventus a fekete ló a BL-elődöntőben?

Reméljük....igen, reméljük, megnyerjük a trófeát! A Juve saját érdemeinek köszönhetően jutott el idáig. Előttünk lebeg példaként az Atlético Madrid tavalyi menetelése, melynek beteljesülése nagyon kevésen múlt.

Honnan merít még motivációt a játék folytatásához?

Nincs titok. Csak abban bízom, nem veszítem el a játékkedvem, az erőm, ami az edzéseken hajt. Amikor már ez a mozgatórugó nem lesz meg, én leszek az első, aki kimondja, eljött a búcsú ideje.

Van olyan labdarúgó, akinek kifejezetten élvezi nézni a játékát?

Xavi és Iniesta futballját emelném ki. Olyan labdarúgók, akik a csapatért játszanak, önzetlenek, így a társak nekik köszönhetően még jobb teljesítményre képesek.

Tart attól, hogy Ancelotti egy külön őrzőt állít majd önre?

Remélem, ez nem következik be, és szabadon játszhatok. Ha nem így lesz, az sem ér meglepetésként: már hozzá vagyok szokva, hogy az ellenfél egyik csatára védekezésnél szorosan rámragad, így nehezítve a dolgomat.

Mi a véleménye Iscóról?

Nagyon jó játékosnak tartom. Testközelből tapasztaltam tehetségét, amikor még a Málaga játékosaként egyszer Salernóba érkezett csapatával egy barátságos mérkőzésre. Azóta már a Real Madridban is bizonyította, mennyit ért.

Milyen szerepet tölt be Morata a Juvéban?

A kezdet nem volt egyszerű. Megérkezése után őt is elfogta az a fáradtság, mely a külföldi játékosokat és különösen a spanyolokat töri meg. A megerőltető fizikai munka, ami az olasz futballt jellemzi, sokakat megvisel és az első hat hónapban ez érezteti hatását. Az akklimatizáció után elkezdett játszani és fontos gólokat szerzett. Bizonyította tehetségét.

Rajta most kifejezetten nagy lehet a nyomás...

Biztosan meg lesz illetődve az elején, hiszen a Madrid a nevelő klubja, ott nőtt fel. De ahogy mondani szokták, a játékos a pályán már mindent elfelejt...

Ha megnyeri a Bajnokok Ligáját távozik Olaszországból?

Még nem tudom (1 év van még a szerződéséből – szerk.). A kérdés nem foglalkoztat, inkább arra koncentrálok, hogy megnyerjem Bajnokok Ligáját. Egy biztos, Olaszországban a Juvén kívül más klubban már nem játszanék.

Pályafutása során közel állt ahhoz, hogy aláírjon a Madridhoz?

Igen, még 2006-ban. Capello édesgetett. Akkoriban a Milánnak komoly gondjai akadtak a Calciopoli miatt. Az átigazolásom már tényként volt kezelve, de később rendeződött a helyzet és én hosszabbítottam az egyesülettel.

Maradt önben tüske a meghiúsult üzlet miatt?

Tüske? Ugyan! Maradtam és pont abban az évben megnyertük a Bajnokok Ligáját.

A Madrid elleni párharc miért olyan különleges?

A Madrid, az Madrid, nem is kell többet mondani erről. A világ legfontosabb klubjáról beszélünk.

Mennyi esélyük lehet akkor ellenük?

Ötven százalék!

A spanyol bajnokság friss híreit megtaláljátok FB-oldalunkon, itt!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com