AJÁNLÓ
 
18:20
2015. 04. 06.
Alberto Bueno csapata szombati bajnokiján a 23. és a 38. perc között mesternégyest vágott,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:20
2015. 04. 06.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
18:20
2015. 04. 06.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
18:20
2015. 04. 06.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
18:20
2015. 04. 06.
Sorozatunk a 20. század utolsó évtizedének LaLiga-egyéniségeit mutatja be. Rovatunkban...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cristiano csak az egyik, nem a legnagyobb!

0 komment

Ronaldo hétvégi ötösével ismét lépett egyet a halhatatlanság felé, ám mielőtt bárki elkezdené kifaragni a Karib-tenger szigetvilágában őshonos mahagóniból a madeirai futballóriás élet nagyságú szobrát, szögezzük le, a hőstett a spanyol pontvadászatban nem egyedülálló: CR7 előtt több mint 30 játékos rúgott öt vagy annál több gólt egy spanyol első osztályú mérkőzésen. Az abszolút rekorder Kubala és Bata - egy bajnokin szerzett hét góljuk megugorhatatlan akadályt jelent a mai kor csillagainak. Eddig.

A mesterhármasok bűvkörében nem is nagyon él a labdarúgás szakzsargonjában kifejezés arra, ha egy játékos négy, öt vagy ennél is több találatot szerez egy mérkőzésen. Természetellenes? Valahogy úgy! Ugyanis ha egy futballista elér e magasságba, az már nem tartozik szorosan a játék "nagypályás" jellegéhez. Kicsit a vicc és a sörmeccs kategória. Ronaldo sztratoszférikus teljesítménye előtt megemelve a kalapot most álljon itt pár példa arra, hogy a portugál előtt is voltak olyan labdarúgók a La Ligában, akik playstation-formában érték el találataikat.

Legutóbb el Tigre iratkozott fel az előkelő listára. 2011 novemberében Falcao bepöccent és ötöt vágott a Depornak.

A Madrid-játékosok közül sem minden nap ér el csatár öt találatot egy mérkőzésen. High five, Ronaldo! A modern korban erre "csak" Fernando Morientes volt képes (Raúl, nincs harag, ugye!?): a fejben erős támadó a Las Palmas-szurkolókat keserítette el a 2001/02-es szezonban egy pókerrel. "Morót" megelőzve egyébként Alday ('42-43), Alsúa (46-47), Pepillo García ('59-60) és Puskás ('60-61) is járt már hasonló magasságban a Real szerelését viselve.

A Depor fényes sikereinek a kezdetén Bebeto örvendeztette meg a sasokat egy ötössel. A brazil zseni az Albacetét filézte ki egymaga az 1995/96-os kiírásban, s bámulatos teljesítményével később lehódította a legjobb góllövőnek járó Pichichi-díjat is, melyet a klub történetében korábban soha, senki nem tudott megszerezni.

Akikben élénken él még a délszláv háború, azok talán emlékeznek Peternac tizenegyeseire is. A horvát négyszer végezhetett el büntetőt egy botrányos Oviedo-Valladolid (3-8) bajnokin (nyugalom, akkor még nem létezett a tippmix!, ettől függetlenül a spori szétfújta a meccset), majd egyet még ráhúzott akcióból is, így egy szép ötössel, meg egy aláírt labdával térhetett haza.

És akkor a legnagyobbak....

Ötöt vágni azért elég derék, hát még hetet! Természetesen utóbbira a hőskorban akad csak példa. A La Liga első szezonjainak egyikén (1930/31) Agustín Sauto Arana, alias 'Bata' egy Athletic Bilbao-Barcelona találkozón hetet vágott, s a baszkok vezérletével - ojito! - 12-1-re verték a megszeppent katalánokat. A sors érdekessége, hogy utánozhatatlannak hitt teljesítményét pont egy Barca-játékosnak sikerült lemásolnia: Kubala az '50-es években egy Sportig elleni bajnokin vert hetet a Gijónnak, mellyel csapata 9-0-ra lemosta ellenfelét a Les Corts stadionban.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com