AJÁNLÓ
 
07:52
2015. 06. 04.
Hát a végéhez érkeztünk: a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírás utolsó fellépése vár...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2015. 06. 04.
A végére kezdünk mi is kicsit szétesni, mint a Villarreal, de hogy ne maradjatok La Liga Locás...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2015. 06. 04.
Öt kör van még hátra, s anyám borogass, az elől már megszokott kettős csihi-puhi mellett,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2015. 06. 04.
Klasszikus beharangal indítjuk a hétvégét, ahol a legnagyobb csemegének az Atlético Madrid...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2015. 06. 04.
Nyakunkon az év vége, így elkerülhetetlenek az összeállítások. Nem is tudom, hogy vezessem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga Loca - álomcsapat 2014-2015

0 komment

Pofonra nyújtjuk megint az orcánkat, mert megpróbáljuk összeállítani a La Liga BBVA 2014-15-ös szezonjának álomcsapatát. Lesz itt minden, prüszkölés, anyázás, de akkor is megcsináljuk, és csakazért(!) sem lesz mindenhol Barca-Real játékos! Ámen.

Először is tisztázzuk a felállást! Mivel a La Liga túlnyomó többsége 4-2-3-1-et játszik, ha autentikusak akarunk lenni, jó lenne ebben a rendszerben pályára küldeni álomcsapatunkat. Nem? De! Már megint igazam van. Ez már kettő!

Kapus - Claudio Bravo

Kezdjük az alaptézissel: Végy egy jó kapust! E pozícióban többen is parádésan teljesítettek. Adná magát, hogy már itt alátegyek a divatdrukkereknek, de nem lehet belekötni Claudio Bravo teljesítményébe. A chilei hálóőr majd 79%-os védési mutatóját nehéz túlszárnyalni, sőt, a Zamora-díjat is bezsebelte, így nem kekeckedem, kapuba vele. Csak a tények kedvéért: Bravo mögött Alves (Valencia, 75,4%), Asenjo (Villarreal, 74,8%), Julián Cuesta (Almería (kiesett), 73,5%) és Fabricio (Deportivo, 71,3%) rendelkezett a legjobb védési mutatóttak a végelszámoláskor.

Jobbhátvéd - Aleix Vidal (Sevilla)

Tudom, most jön, de miért nem Carvajal vagy Dani Alves. Előbbi szezonjának értékelésébe inkább ne is menjünk bele, míg utóbbi ugyan szépen teljesített az egész kiírásban, ezért megkaphatná a kitüntetést, de Aleix Vidal nála is meggyőzőbb volt: BL-indulás kiharcolása, EL-győzelem, spanyol válogatott meghívó. Összesen 31 bajnokit húzott le, 4 gólt lőtt, 7 assziszt áll a neve mellett és csak nyolc sárgát kapott. Kész, nem érdekel, őt teszem be! Igen, még akkor is, ha tudom, jobb szélsőt is játszott sokszor, de a középpályáról kiszorulna, így itt kap helyet.

(Vidal - egy katalán, aki Andalúziában talált hazára)

Belső védők - Piqué (Barcelona) és Otamendi (Valencia)

Ha a szezon első felében nekem valaki azt mondja, a culés belső tengely úgy összeáll, hogy a Barca kapja a legkevesebb gólt a bajnokságban, komolyan mondom, kiröhögöm. Ugye megértitek, a mindig alászaladó Maschét azért mégsem tehettem be, így maradt Piqué, míg párja a Godínt kiszorító, atombiztos Otamendi lett. Az argentin Lim Valenciájának egyik legnagyobb fogása volt, s az a hír járja, máris kinőtte csapatát, amit angol sztárkérői hívására hagyna el. A klub Ché nem engedi, ne is engedje!

(Otamendi - merre is van az a ködös Albion?)

Balhátvéd - Gayá (Valencia)

Marcelo sokszor remekelt az évben, sőt, Jordi Alba is megérdemelné, hogy bekerüljön, de mivel én állítom össze a csapatot, padra velük. A balbekk pozíciójában Gayá jut szerephez, aki szinte a semmiből robbant be idén: 35 bajnokin lépett pályára, félelmetes elfutásokkal és pontos beadásokkal tűnt ki, amire a Real Madrid is felfigyelt. A játékos végül hosszabbított a Valenciával. Kivásárlási ára ezzel 50 millió euróra nőtt!

(Gayá - egy csillag születőben)

Középpálya: irányítanak és ütköznek - Kroos és Busquets

Középre kell egy elsőpasszos szervező, meg egy húsevő. Az első feladatra Modric tökéletes választás lenne, de sokat volt sérült (16 bajnokin lépett csak pályára), így nem számolhatok vele. Ahogy Parejóval sem, aki ugyan döntő érdemeket szerzett a Valencia menetelésében, de e szerepkörben nem tudna érvényesülni - előrébb szintén nem jutott neki már hely, pedig 11 gólt lőni és 8 gólpasszt kiosztani támadó középpályásként derék teljesítmény. Marad tehát Kroos, akit Ancelotti Pirlóhoz hasonlóan hátravontan szerepeltetett, és lelkes motorja volt a Madridnak egész szezonban (értsd a belét is kifutotta). Mellé kell, mint már említettem, egy ütköző. Itt Mbiát (Sevilla), Bruno Sorianót (Villarreal) és Gabit (Atlético Madrid) nálam Busquets  kiszorítja. A Barcelona saját nevelésű középpályása a katalán csapat védekezésének feljavulásában döntő érdemeket szerzett, s mint tudjuk, ez vezetett a bajnoki cím elhódításához.

(A La Liga legjobb előkészítői: Messi, CR7, Suárez, Nolito és James a sorrend)

Támadók - Messi, Neymar és Griezmann

Innentől már nagyon nem kell kommentálni. A felesleges kilóitól megváló Messi Playstation-formában szaladgálta végig az idényt, Neymar és az Atleti szezonját megmentő Griezmann pedig holtversenyben végzett a 3. helyen a góllövőlistán. Ki ne tenné be őket?

Csatár - Cristiano Ronaldo

Több kimagasló csatárteljesítmény is akadt a La Ligába - Vietto (Villarreal), Bueno (Rayo Vallecano), Bacca (Sevilla) és Nolito (Celta Vigo), hogy párat említsünk -, de csak egy ékkel állhatunk fel, és az nem Larrivey (Celta Vigo) lesz. Bocs, Cagliari blog! Cristiano Ronaldo a bajnokságban mindent elsöpört az útjából: egyszemélyes csapata a Real Madridon belül 48 találattal végzett, Pichichi-díj nyertes. Helye be van betonozva.


Az év felfedezettjeinek álomcsapata:

Rulli (Real Sociedad); Gayà (Valencia), Giménez (Atlético Madrid), Trémoulinas (Sevilla); Aleix Vidal (Sevilla), André Gomes (Valencia), Samu Castillejo (Málaga) és Cserisev (Villarreal/Real Madrid); Vietto (Villarreal), Bueno (Rayo Vallecano) és Jonathas (Elche).





comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com