AJÁNLÓ
 
08:16
2015. 09. 10.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
08:16
2015. 09. 10.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:16
2015. 09. 10.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
08:16
2015. 09. 10.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:16
2015. 09. 10.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3. forduló: Az igazság pillanata?

0 komment

A rajtnál ódákat zengett a sportsajtó az Atleti erősítéseiről, mi is megkönnyeztük, s most eljött az igazság pillanata: a 3. fordulóban máris tetemre hívják a colchonérókat. A Liga nagy várakozással tekint a Calderónra, ahol a Cholo-csapat a Barcelonát készül megnyomorgatni. A bajnoki címvédő mellett a táblázatot vezető Celta-Éibar páros is vizsgázik, míg a 2. játéknapon gálázó Real Madrid a katalán fővárosba látogat az Espanyolhoz. Jelenleg négy hibátlan együttes van a spanyol bajnokságban, közülük kettő egymással meccsel. Ronaldo és Messi sem talált még kapuba, így az idegek harca a két gigász közt a hétvégén újabb fejezetét írja.

 

Péntek – 1 pont, nem pont

A forduló a Ciutat de Valenciában indul útjára, ahol a Levante és a Sevilla borul egymásra. A valenciaiak a várakozásnak megfelelően pocsékul rajtoltak (vereség otthon a Celtától, majd gól nélküli döntetlen a Kanári-szigeteken a feljutó Las Palmas ellen), de a Sevilla sem döngetheti a mellét, mivel egy árva ponttal szerénykedik, ráadásul presztízscsata elvesztése (3-0-ás vereség az Atletitől a Ramón Sánchez Pizjuánban) után szurkolói kiengesztelésén is fáradoznia kell. Unai Emery csapata a futó szezonban még nem rúgott gólt, de a kereteket összevetve, a Levante legyőzése nem okozhat gondot, minden más eredmény csalódás. (Levante-Sevilla, péntek, 20:30).

Szombat – Alea iacta est

A hétvége első napján egymás után lép pályára a Real Madrid, a Valencia és a Barcelona. Az ütős sorozatot a blancók kezdik délután a "Cornepratban", ahol az Espanyol vár a pincér tanítványaira. Az Espanyol játékban eddig meglepően jó, mondom ezt annak ellenére is, hogy az El Madrigalban 3-1-es vereséget szenvedtek az előző körben. Sergio csapata szervezett, szívósan védekezik és életveszélyesen kontráz. A Realnál az Eb-selejtezők miatt a keret fele, 16 játékos utazott-játszott-utazott a válogatottjával hétvégén, így Benítez - az általa amúgy is előszeretettel alkalmazott - rotációval lehelhet frissességet a királyi gépezetbe. Kérdés, ki marad ki? James kisebb sérüléssel tért vissza, míg Danilo három hétre kidőlt. (Espanyol-Real Madrid, szombat 16:00). A Valencia hajója már az elején megfeneklett: két forduló, két döntetlen, két pont. Ez azért ciki, mert Peter Lim adta ki a legtöbb pénzt a nyári átigazolási piacon, ráadásul nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a klub Ché majd megszorongatja az éllovasokat. Jelenleg fényévre van ettől az együttes, melynek legyőzhetetlen akadályt jelentett a Rayo és a Depor is. Kellemetlen. Az újonc Sporting kemény falat: a Molinónban idén a Real Madrid is felsült már. Egy újabb kudarc megrengetné Nuno alatt a padot, s a Mestallából nézve Abelardo feljutó csapatával szemben a győzelmen kívül minden más eredmény kudarcnak számít, azaz a Turiát átlépve a kocka el van vetve. A Batmanra könnyen rávasalhatják a bőrgatya. (Sporting Gijón-Valencia, szombat, 18:15).

Az Atlético Madrid és a Barcelona még hibátlan. A culék két minimum raise-zel kuporgattak össze hat pontot, míg az Atleti közvetlen riválisát is oktatva (Sevilla-Atlético Madrid, 0-3) üvöltette meg a matracos híveket. A párharc azért is érdekes, mert a katalánok a pálya azon részén a leggyengébbek, ahol az Atleti irdatlan potenciállal bír. Jackson Martínez a Sevilla ellen már felvésett egy rovást a tomahawkjára, de Cholo másik új szerzeménye, Vietto eddig egy percet sem kapott. A fiatal argentin hasonló utat járhat be, mint tavaly Griezmann, akit Simeone az elején jegelt, hogy aztán a Liga egyik legjobb gólvágója váljon belőle. Bődületes csata ígérkezik a középpályán, amiből az Atléticóból elcsábított Arda Turan még most kimarad. Luis Enrique nem számíthat a maródi Claudio Bravo (helyén Ter Stegen kap lehetőséget a kapuban) az eltiltott Piqué, a lábadozó Dani Alves és (talán) Sergi Roberto szolgálataira (sem), míg Cholo teljes arzenállal fűti a Calderón üstjeit a katalán szamár hátsójának megpörköléséhez. (Atlético Madrid-Barcelona, szombat, 20:30).

A Betist rendesen kitömték a Bernabéuban, de Pepe Mel hazatámolygott, rendet tett és a verdiblanco teljes gőzzel rohan rá a Villamarínba látogató Real Sociedadra. A törékeny andalúzok szerencséje, hogy a baszkok sincsenek csúcsformában. Moyes nem veszített eddig mérkőzést, de győzelemre sem tudta vezetni csapatát, azaz kezei alatt továbbra is csak téblábol az egykor félelmetes txuri-urdin. Nagyon ikszre hajaz a párharc, de senki tipp-mixét nem rontanám el tippelgetéssel. A visszatérő Joaquín (prezentációja a fenti videón) akár kezdhet is, de hétközben kisebb sérülést szedett össze, így játéka kérdéses. (Real Betis-Real Sociedad, szombat, 22:00)

Vasárnap – a hibátlanok estéje

A játéknap délben, Granadában indul, ahol a Submarino vizsgázik. Marcelino az első forduló után két elveszített pont miatt sopánkodott, de a másodikban helyre állt a világ rendje és a Villarreal „hengerelt”. A Granada is a második körben tért magához: a nyitányon az Éibar csúnyán elnáspángolta Sandoval együttesét. A piros-fehérekhez érkezett a legtöbb újonc, összesen 16 játékost igazoltak, így érhető, ha köhögve indul a gépezet. A vendégek ennek köszönhetően is toronymagas esélyesei a párharcnak (Granada-Villarreal, vasárnap, 12:00).

Az Athletic Bilbao a hagyománynak megfelelően borzalmasan kezdett: két forduló után zéró ponttal és rúgott gól nélkül állnak a szuperkupás oroszlánok. Aktuális ellenfelük, a Megyeri Balázst soraiban tudó Getafe is csak sántikál. Az előzős fordulóban a madridi kicsit a Granadától kaptak ki, ráadásul Guaita kapus hibája miatt, így azt várjuk, Escribá Megyerinek lehetőséget ad. Micsoda bemutatkozás lenne, a San Mamésben! (Athletic Bilbao-Getafe, vasárnap, 16:00).

A vasárnap este a bajnoki tabellát hibátlanul vezető duóé: előbb a Celta, majd az Éibar is színre lép. A kelták odahaza, a Balaídosban kapaszkodnak össze az első pontját az előző fordulóban begyűjtő Las Palmasszal (Celta Vigo-Las Palmas, vasárnap, 18:15), míg a meglepetéscsapat Éibar a Rózsakertben teszi tiszteletét a Málagánál (Málaga-Éibar, vasárnap, 20:30). A baszkok a La Liga történetének egyik legnagyobb paradonxonát jelentik: a 2014-2015-ös szezonban kiestek, ám az Elche visszasorolásával most mégis párban vezetik a spanyol pontvadászatot. Tetszik, érteni? Az Éibar.

Hétfőn rendezik:

Rayo Vallecano-Deportivo La Coruna, 20:30


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com