AJÁNLÓ
 
07:50
2016. 02. 22.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
07:50
2016. 02. 22.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
07:50
2016. 02. 22.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
07:50
2016. 02. 22.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
07:50
2016. 02. 22.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga, 25. forduló - Elszállt a Real?

0 komment

La Liga 25. forduló összefoglaló

Kínkeserves harcokat tartogatott a La Liga 25. fordulója az élmezőnyt alkotó Barca-Atleti-Real hármasnak, amiből a katalánok jöttek ki győztesen. A culék vért izzadva ugyan, de diadalmaskodtak a Kanári-szigeteken, míg az Atleti képtelen volt feltörni a Submarino páncélját, és a Real Madrid zátonyra futott a Rózsakertben. A Barca így már 8 pontot ver az Atletire, 9-et a blancókra. Az As.com vasárnap este nyitó oldalán be is jelentette: a Real Madrid kiszállt a bajnoki címért folyó harcból! Ezzel kapcsolatban én azért még tamáskodom... A fordulóban két hónapos csendjét törte meg az Espanyol, a txuri-urdin bevette a San Mamést, a Valenciát irányító Gary Neville pedig már második diadalát számolja a La Ligában - beszarás. Javallom, nézzük mi mindent történt még! Kattints, ámulj!

 
 

Levante-Getafe, 3-0

A madridi kicsik sorozatban ötödik vereségüket gyűjtötték be a ligában, míg a Granota három kudarc után fontos diadalt húzott be, igaz, ennek ellenére is kiesőhelyen állnak a valenciaiak. A találkozó góljait Morales, Rossi és Verdú szerezték.

Las Palmas-Barcelona, 1-2

Alaposan megizzasztotta az újonc a bajnokot! A Barca szenvedett a Kanári-szigeteken és végül nagy nehezen tudta csak behúzni a három pontot. Suárez ismét betalált (az uruguayi csatár már 25 gólnál jár), sőt, a második gól „előkészítésében” is szerepet vállalt.  Rejtély, hogy a hazaiak találatánál Dani Alves miért azzal volt inkább elfoglalva, hogy a partjelzőnek integessen, ahelyett, hogy Willian José semlegesítését próbálta volna megoldani...

Espanyol-Deportivo, 1-0

Két hónapos csend (hat vereség és két döntetlen) után nyert ismét az Espanyol, melyet egy Real-kölcsönjátékos, Asensio juttatott három ponthoz. A Depor a 16. forduló óta képtelen nyerni a bajnokságban.

Real Betis-Sporting Gijón, 1-1

Semmire nem jó döntetlen a kiesőjelöltek csatájának vége, amit a Betis bánhat jobban. Az argentin Pezzella első gólját szerezte a verdiblancóknál. Adán, a hazaiak kapusának teljesítményét több Premier Leauge csapat megfigyelője is követte a lelátóról.

Celta Vigo-Éibar 3-2

Az európai kupaindulást érő helyek miatt fontos csatát a kelták nyerték, akik a három pont megszerzésével megelőzték ellenfelüket a tabellán. A Celta a svéd Guidetti duplájával és Jonny Castro góljának köszönhetően már 3-0-ra is vezetett, de az Éibar nem adta fel, s majdnem egyenlített. A hazaiaknál több hetes kihagyás után ismét pályára lépett Nolito.

Rayo Vallecano-Sevilla, 2-2

Vallecas nem papírvár – ezt most a Sevilla is megtanulhatta. Az első félidőben az andalúzok N’Zonzi és Iborra mókás góljával megnyugtató előnyhöz jutottak (mindkét esetben a Rayo védelme asszisztált az eseményhez), aminek hála, Emery arcát elöntötte a mosoly – a mester azt hitte ekkor még, végre sikerül behúznia csapatával idénybeli első idegenbeli győzelmét. Nem így lett. Paco Jémez szerkezetet váltott és cserélt is kettőt, aminek már az első félidőben Manucho-gól lett az eredménye. A fordulás után a Rayo megemberelte magát és Miku révén egyenlített. Fordulatos, jó iramú, élvezetes csata volt a bajnoki - a legjobb délben rendezett találkozó az idei szezonban.

Málaga-Real Madrid, 1-1

A Real idén már nyolc pontot veszített a bajnokságban, amikor BL-meccs után kellett a csapatnak bizonyítania. Zidane ezért a Rózsakertben több helyen is frissített: kezdőbe került az 50. első osztályú mérkőzését játszó Jesé, valamint Nacho és Kovacic is. A változtatás ellenére a Real álmosan kezdett – Ramos és az egész védelem önveszélyes üzemmódban pötyögött, húsz perc után több góllal is vezethetett volna a Málaga. Az elpuskázott lehetőséget megbosszulták magukat és az addig alibiző CR7 – lesről – bevette Kameni kapuját. Sőt, pár perccel később a vérszemet kapó portugál egy tizenegyest is kiharcolt. Hogy nem nőtt a vendég előny annak köszönhető, hogy a Ronaldo a büntetőt elszúrta.  Ekkor még nem lehetett tudni, végzetes hibát követett el a csatár: a Málaga kiegyenlített. Az eredmény ezután már nem változott, a Madrid leikszelt a Rosaledában - így már 9 pont(!) a lemaradása a listavezető Barcelonától.

Athletic Bilbao-Real Sociedad, 0-1

Szép foci nem volt, inkább az angol másodosztályra hasonlított a sok párharccal és hosszű ívelésekkel tarkított baszk derbi. A szomszéd várak csatáját egy Jonathas-gól döntötte el a txuri-urdin javára.  A bíró 12 sárgát osztott ki.

Granada-Valencia, 1-2

Gary Neville ismét győzelemre vezette a denevéreket! A Valencia nem játszott se jól, se szépen, de legalább nyert. A Granada zsinórban négy vereséggel tökutolsó. Sandoval mester sorsa így bizonytalan.A vendégeknél  Parejo és Santi Mina, a hazaiaknál Edgar volt eredményes.

Atlético Madrid-Villarreal, 0-0

A Submarino parádés sorozattal érkezett a Calderónba: Marcelino csapata 11 forduló óta veretlen a La Ligában. Az Atleti nagyon igyekezett megszakítani a Villarreal menetelését, de nem tudta feltörni a tengeralattjáró páncélját: helyzetecskéken kívül mást nem tudtak felmutatni Torresék. A döntetlennel az Atleti 8 pontra került a tabellát vezető Barcelonától, a Villarreal továbbra is negyedik. Griezmann, az Atleti házi gólkirálya már 5 bajnoki óta képtelen bevenni az ellenfelek kapuját.

A tabella állása 25 forduló után:

La Liga 25. forduló összefoglaló


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com