AJÁNLÓ
 
16:51
2017. 03. 10.
A 27. forduló záró, csütörtöki játéknapján nyert a Barcelona, a Granada és a Real...
A bejegyzés folyatódik
 
16:51
2017. 03. 10.
A Real Madrid nem csillogott, de nyert, s most királyiaknál ennek is örülni kell. A...
A bejegyzés folyatódik
 
16:51
2017. 03. 10.
A 27., hétközi forduló két pénteki mérkőzéssel indult el, melyen a hazai csapatok...
A bejegyzés folyatódik
 
16:51
2017. 03. 10.
27. alkalommal harangozunk, és lehet, egyből búcsúszóra. Hétközben spanyol lapértesülések...
A bejegyzés folyatódik
 
16:51
2017. 03. 10.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga, 27. forduló: derbi vasco és rengeteg fűszál

0 komment

27. forduló La Liga beharangozó

A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket a LaLiga bugyraiba, amihez többek között egy  baszk rangadó kínál ürügyet. Még mielőtt legyintenénk, hogy ez már smafu, akkor jó, ha felvéssük magunknak, kötelező feladatok behúzása okozott már meglepetést idén a nagyoknak: egy fűszálban is el lehet botlani. Egyre közelebb a vége, így az árnyzónából való menekülés és a nemzetközi kupaindulásért folyó harc döntő periódusába léptünk. ACHTUNG, achtung! – akartam volt írni: OJITO!

 

Péntek

A Las Palmas úgy készül Barcelonába, hogy a 21. és a 25. forduló között nem hogy nem tudott győzni, de a góllövéssel is hadilábon állt (8 kapott, 4 rúgott) és mindössze egy pontot szerzett: igaz, azt a Real Madrid ellen (3-3), ráadásul a Bernabéuban. A kanárik azonban az elmúlt játéknapon nyertek (5-2, Osasuna), így nyársukat most a katalán papagájra fenik. Gran Canárián két hír volt a héten. Az egyik, hogy az eddig a szerződéshosszabbításról győzködött Setiént vereség esetén akár ki is rúghatják, (a „sikerkovács” Ranierit akarják megszerezni a sárga padra), a másik, hogy elhunyt a sárgák korábbi elnöke, Fernando Arencibia Hernández. Az Espanyol és a Las Palmas Európáért is harcban áll, így csatájuk kérdése: ki marad tovább állva a versenyben (Espanyol-Las Palmas, 20:45).

27. forduló La Liga beharangozó

Szombat

Egység. Na ez a szó, amit a szombati első mérkőzés két csapatáról (Valencia-Sporting Gijón, 13:00) nehéz elmondani. Vorónak a futó szezon hullámai között kell folyamatosan tákolnia a denevéres fregattát, ami újra és újra kikezdi az öltöző nyugalmát. A másik oldalon Rubí minden hétvégére összepakolja asztalát, hogy ha kirúgják, hamar tudjon hazacuccolni. Így pedig nehéz készülni. A nyomás nagy. Az asztúriaiaknak csak a győzelem számít, amit kivárással a Valencia okosan ki is használhat. A Mestallában a csapattal még nem edző Nani játéka kérdéses. A Sporting a futó szezonban eddig egyetlen egyszer győzöt idegenben, a Valencia pedig gyatra hazai pályán. Érdekes lesz...

27. forduló La Liga beharangozó

A délután és az este az andalúz csapatokról szól majd a LaLigában! Előbb a Sevillának szól a flamenco, mely a ligaújonc Leganést fogadja a Ramón Sánchez Pizjuánban (Sevilla-Leganés, 16:15), majd a Costa del Solon csendül fel a futballmuzsika, ahol baszkverésre készül az Alavést új edzőjével fogadó Málaga (Málaga-Alavés, 18:30), míg a napot a Los Cármenesben zárjuk, egy Granada-Atlético Madrid (20:45) összecsapással. Sampaoli az előző fordulóban betlizett (Alavés-Sevilla, 1-1), amit a fáradtság számlájára írt, de most már nem lehet több kifogás, ha valós konkurenciát akar jelenteni a bajnoki címre törő Real-Barca duónak. A kiesőzóna közelében tanyázó Lega pontjainak majd felét idegenben halászta össze, s az előző fordulóban nyert is, mégis azt terjesztik a spanyol lapok, négy helyen is változatást tervez a csapatában Graitano: Unai López, Samuel García, Luciano és Adrián Marín szerepelt az utolsó edzéseken Rubén Pérez, El Zhar, Guerrero és Diego Rico helyén.

A Málaga kivágta hétközben „el Gato” Romerót és padra ültette Míchelt, aki 2013-ban dolgozott utoljára a LaLigába (Sevilla). Az ősreálos tréner görög és francia kalandot megjárva tér haza, és feladata a Javi Gracía távozása óta szenvedő Málaga benntartása. Az Alavés minden, csak nem egyszerű ellenfél, így Míchel bemutatkozása kőkemény csatát ígér. Tajti Mátyás a csapatba!

27. forduló La Liga beharangozó

Az Atléticón ott liheg egy pont távolságban a Real Sociedad, így a matracosok a kieső Granada ellen ismét győzelmi kényszerben lépnek pályára. Lucas Alcaraz egyszer már legyőzte az Atletit, igaz, az nem most volt: még a 2002-2003-as szezonban csapott oda a Recreativo Huelva trénereként, s nyert csapatával 3-0-ra a Luis Aragonés irányította együttes ellen. Most a bravúrra kicsi az esély: 26 forduló alatt 54 gólt kapott a Granada és 24-et vert.

Vasárnap

Délben indul a derbi vasco (Real Sociedad-Athletic Bilbao, 12:00), ami a tradíció mellett azért is pikáns, mivel a txuri-urdin most már a BL-re tör, míg a bilbaói oroszlánok az EL-re hajtanak. Carlos Vela játéka az utolsó pillanatig kérdéses lesz San Sebastiánban, a másik oldalon pedig Aduriz játékra jelentkezett.

27. forduló La Liga beharangozó

Pepe Mel érkezése óta kimutatható javulást mutat a Depor! A galiciaiak az új kormányossal a fedélzeten még nem veszítettek: döntetleneztek az Atlético és a Betis ellen, míg a Sportingot megverték. A mester most nagyot akar álmodni, s ha a Barcának sikerült a csoda, a Barca ellen miért ne jöhetne össze hasonló?! A Depornál Sidnei, Mosquera és Andone hiányzó lesz. Zíher, hogy Lux visszatér a kapuba, Juanfran és Luisinho pedig a szélekre. Andonét várhatóan Joselu pótolja majd elől, sőt, Mel állítólag azt tervezi, hét nap alatt három mérkőzést játszó keretének több kulcsjátékosát is pihenteti: a Çolak-Fayçal duó így padra kerül, s így a középpályán akár a Carles Gil, Bruno Gama, Kakuta, Ola John, Marlos Moreno fogat is kezdhet. A Barca is fáradt lesz, nem kicsit! (Deportivo-Barcelona, 16:15).

27. forduló La Liga beharangozó

A Celta a Krasznodar ellen aratott hétközi EL-győzelme (2-1) után még biztosan fújtat, így a sorozatból már kiesett Villarreal jobb helyzetből várhatja a párharcot (Celta Vigo-Villarreal, 18:30). A Submarino utolsó hat idegenbeli fellépésén veretlen maradt, utoljára november 20-án veszítettek (San Mamésben), így ha a Balaídosból is ponttal távoznak, akkor beállítják a klub 2008-09-es szezonban elért idegenbeli veretlenségi rekordját, ami zsinórban hét mérkőzésig tartott.

27. forduló La Liga beharangozó

A cikk írásakor úgy néz ki, Rubén Castróval a fedélzeten utazik a Real Betis a Bernabéuba (Real Madrid-Real Betis, 20:45)! Ez azért kiemelendő, mert a Betis házi gólkirálya nélkül (8 találat) erősen sántít, mégis, a támadó csapata utolsó két idegenbeli fellépésén egyetlen játékpercet kapott Víctortól. A Real Madridnál Pepe kidőlt, s az utolsó edzéseken is csak könnyített munkát végzett, így játéka erősen kérdéses. A verdiblanco utolsó pontját a 22. fordulóban szerezte: azóta négy kapa jutott Joaquínéknak osztályrészül (a Depor elleni pótlást nem számolva!). A nagyobb gond, hogy a Betis a 17. játéknapon tudott utoljára nyerni, így Víctor mester körül elkezdett fogyni a levegő...   

Hétfőn rendezik:

Osasuna-Eibar, 20:45


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com