AJÁNLÓ
 
13:44
2016. 02. 13.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
13:44
2016. 02. 13.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
13:44
2016. 02. 13.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
13:44
2016. 02. 13.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
13:44
2016. 02. 13.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

24. forduló: Aki veszít, távozik

0 komment

Lassan lejár két tucat forduló, és ismét körvonalazódik egy edzőváltási hullám az elsőosztályban. Jövő héten bizonyos csapatok számára kezdődnek az európai küzdelmek, így jön a februári hajtás. A Real Madrid pl. 8 meccsre készül egy szűk hónap leforgása alatt. Edzőváltós természete okán számomra kiemelkedik a Valencia-Espanyol mérkőzés, hajtás után pedig megnézzük az egész fordulót.

Denevér vagy papagáj?

 

Valencia-Espanyol (szombat, 20:30)

Már mindenki unja hallani, de attól még igaz: a denevérek Gary Neville irányításával még nem nyertek bajnoki mérkőzést, a fehér zsebkendők állandóan lengenek a Mestallában, egy BL-csapattól masszív alulteljesítés a 14. hely. Érdemes a kupáról is ejteni két szót: az elképzelés nélkül játszó Valenciát a Barca 7-0-ra döngölte a Camp Nou gyepébe, és a visszavágón a láthatóan visszafogott kezdővel kiálló katalánokat sem sikerült megverni (amúgysem lett volna sok sportértéke az esetleges győzelemnek sem). A Valenciának már csak a bajnokság és az Európa Liga maradt, jövő héten pedig a Rapid vendégjátékára készülhetnek, és nagyon kell kapaszkodni, mivel a Villarreal ellen is harapós formát mutatott az osztrák csapat. Senki nem erre számított, azaz némi visszaesésre igen, de ez a szezon kész rémálom a Valencia számára. Paco Alcácer sincs még mindig.

Neville nem pánikol. Meddig nem?

Ahogy arra sem sokan tettek volna Galca mandátuma elején, hogy a két győzelemmel (Las Palmas, Levante) és egy világraszóló barcás 0-0-lal kezdő román tréner csapatából kifogy a szufla, és ami kaput talál, az gól. Jelenleg ez a helyzet a katalán papagájok háza táján, már a kiesés árnya is rájuk vetődik lassan, főleg látva az alsóház motivált kiscsapatait. A Galca által hozott litván kapus sem vált be, Arlauskis 98 perc alatt 8-at kapott, erre az sem mentség, hogy a Realnak minden bement, de azért a Sociedadtól otthon 5-öt nyelni sok (ebből ő csak 2-t kapott, mivel szünetben lecserélte a mester – nagy a tanácstalanság). A csapatkapitányok egyébként kiálltak az edző mellett, akit a szurkolók már kikezdtek egy ideje, és Joan Colleték már elküldtek volna. A 4 játékos viszont bizalmat szavazott a klub volt játékosának, meglátjuk, hogy joggal tették-e? Mivel motiváció és játékkedv híján nehéz lesz, de a Valencia is nagyon rosszul viselkedik favoritként idén, ki tudja? Még az is lehet, hogy a játékosok még egyszer megmentik az edző állását, ha nem kapnak ki a Földközi-tenger partján.

Az Espanyol jelenlegi lelkiállapota

Real Madrid-Athletic Bilbao (szombat, 16 óra)

A királyiak elvesztették Marcelót (helyén Nacho vagy Danilo) és Bale még továbbra sincs rendben, lehet, hogy még Rómában (a BL-ben) sem fog játszani, de Zidane semmit nem akar kockáztatni. Isco helyén Kovaciccsal megvannak azért a fehérek, nem ezen fog múlni. Azon viszont lehet, hogy igen, hogy nem lesz átütő erő a Madrid bal oldalán a brazil mókamester hiányában.

A Bilbaónál Aduriz a spanyol sajtó szerint igazi Benjamin Buttonként viselkedik, mintha fiatalodna, és egyre jobb teljesítményre képes (innen is szorítunk neki a franciaországi kerettagságért!). A támadó szekció továbbra is televan cserecsapatos játékosokkal, de eddig a produkción nem nagyon látszik meg. Európa Liga-helyen várják a nagy tavaszi hadjáratot. Ugyanis nekik is kinéz majd egy nehéz időszak, Michel Marseille-e ellen kell majd helytállni, az első meccs pedig idegenben lesz.

A baszk Benjamin Button nemrég ünnepelte a 35 évet

Villarreal-Málaga (szombat, 18:15)

Nem fogynak az európai meccsek a jövő hétre rákészülés jegyében, a sárgák támadójátéka leszállóágban, a védelmük viszont stabil (Atléti és Barca után a legkevesebb kapott gól), így állniuk kell a sarat. Marcelino századik meccse lesz ez a Villarreal padján. Centenáriumos edzőnk egyébként meglehet, hogy pihentet majd, a Napoli-meccs kulcsfontosságú lehet az európai porodon.

Marcelino már százados

A Málaga is főként inkább a védelméről híres, Javi Gracia fiai 20 gólt kaptak idén eddig, ha pedig az X-ért mennek, lehet, hogy ez a szám nem fog ma növekedni. Kilábaltak a szezon eleji borzalmas gödörből, Európáról is szó van már délen, de azért ne szaladjunk ennyire előre. A lényeg, hogy most hozza a csapat, amit tud, látványra és gólfesztiválra nem kell számítani szerintem. Gracia egyébként hazatér, játékosként és edzőként is sok köze volt Villarrealhoz, és a klub is szereti a volt tanítványt.

Nem lesz feltétlenül unalmas, de sok helyzetre ne számítsunk.

Deportivo-Betis (szombat, 22:05)

A Depor a liga döntetlenspecialistája, és ezt sokszor gólokat lőve érik el, tehát nem az az unalmas 0-0-zó fajta gárda Víctor csapata. Emberemlékezet óta nem nyertek a galiciai sasok, de továbbra is fent vannak a tabellán, meg is érdemlik. Lucas Pérez ha tartja az eddigi formáját, ma is kinéz egy gól a részéről, nagyon beindult idén a közönség egyöntetű kedvence.

Zöld fronton nagyot húzott Juan Merinóval a vezetőség. Az átmeneti segédedző mutatott egy-két szép dolgot már: döntetlen a Reallal és a Villarreallal, és a Valenciát megverni, akármilyen formában is van, dicsőség. A Betisre még Pepe Mel idejéből az idegenbeli hatékonyság volt jellemző, ez változott Merino alatt, de leírni nem kell őket. A téli igazolások közül Musonda és Montoya egyből a kezdőbe került, így friss energiákkal támadó Betis még jó lehet egy szép sorozatra. Leandro Damiao is bevetésre vár.

Nagyszerűen játszott a kissrác

Sociedad-Granada (vasárnap, 12 óra)

A királyi baszkok olyan vérengzést rendeztek a Cornellában, hogy a fővárosi Real sem csinálta meggyőzőbben, de most nehezebb ellenfelük lesz, nem a bajnokság legrosszabb formában levő csapata. Jonathas nagyon elemében volt, de a lehengerlő teljesítményt nem kell túlértékelni sem.

A Granada nagyon bátor és szép focit mutatott a Real Madrid ellen, pont nem lett a jutalma, de elismerésre méltó, amit már másodszor előadtak ellenük. Kieső helyen állnak Sandovalék, amin sürgősen változtatni illene, ha a mutatott játékot nézzük (nemcsak a Real, de a Villarreal és a Getafe ellen is például).

Sevilla-Las Palmas (vasárnap, 16 óra)

A Sevilla otthon igazi oroszlánbarlang, a zsinórban megnyert meccseknek olyan áldozatai is voltak, mint a 2 clásico csapat, vagy a BL-ben a Juventus. Az andalúzoktól távozott a nem sokat mutate Immobile a télen, ahogy Kakuta is. Az Európa Ligában ők is érdekeltek, a hazai Molde meccs nem is ígérkezik megoldhatatlan feladatnak, de a hetek óta csak felkészülési meccseket játszó ellenfél formáját nehéz felmérni. Mindenesetre nem számíthatunk nagyfokú rotációra Emerytől most, aki nem mellesleg január hónap edzője lett.

José Castro Sevillája döntőbe jutott a kupában, és a Bernabéuban akar játszani az andalúz csapat

A Las Palmasnak az összes naggyal sikerült szoros meccset játszania, a Real, Barca, Atléti, Bilbao, Valencia - szóval az európai mezőny java része - alig verte meg őket hazai pályán, ha egyáltalán (Bilbao, Valencia). A szigeteken egyébként lefocizták az EL-győztest, ideje visszavágniuk a hazaiaknak. A Rayo ellen nem sokat mutattak, pedig egy Rayo-féle védelem ellen illett volna több veszélyt jelenteni.

Eibar-Levante (vasárnap, 18:15)

A baszkok nagyon megsüvegelendő teljesítményéhez az kellett, hogy az ilyen típusú meccseket lazán hozták, amivel a kényelmes 8. helyen találjuk őket. Mendilibar számíthat Borja Bastónra is, aki az Atléti ellen nem léphetett pályára kölcsönszerződése értelmében (léphetett volna, ha fizetnek, de nem fizettek). Borja tehát rendesen kipihente magát időközben.

Tavaly a Zaragozát repítette, idén az Eibart, jövőre hazamegy matracosnak?

A Levante emberesen küzdött a Barca ellen, a 0-2 még szigorúnak is mondható, ha kicsit jóindulatúak vagyunk, de agyonverést semmiképp nem érdemeltek a békások. Az Eibar biztonságban van, és ez lehet a Levante esélye, mivel kihasználhatják, HA csökken a koncentráció. Giuseppe Rossi személyében van egy téli csúcsigazolás is, azonnal kimagaslik a csapatból, amint játékban van. Egyébként támadó fronton tényleg nem áll rosszul a Levante, ha sikerül bennmaradni, azt ennek köszönhetik. Deyverson, Morales és Rossi sokat lendíthet a csapat szekerén.

Getafe-Atlético Madrid (vasárnap, 18:15)

Szimultánban fog lemenni Dél-Madridban a fővárosi vonzáskörzetének legkevésbé heves derbije. Fran Escribá legényei sorozatokban gondolkoznak idén, most épp három vereségnél tartanak, de a biztos bennmaradást nem fenyegeti majd’ semmi, és aki ellen nagyon kell, úgyis villantanak majd Pedro Leónék. Kiemelt kategóriás meccs egyébként a városban, a Geta hazai meccsein csak a két még nagyobb ellen magasabb árkategóriás a jegy, mint most. 50-90 euró között kóstál a belépő (a clásicóék ellen 60-100, a bevett szokás a 30-70).

Ő is visszatér, két társával egyetemben

A matracosok a megszokott kezdővel állhatnak ki a tömeges eltiltások után, így nem nagyon lehet attól tartani, hogy gólt kapnának. Természetesen nem hagyhatjuk szó nélkül Európát itt sem, de mivel még van egy hét addig, nem lehet szó pihentetésről, messze még a találkozó Eindhovenben, és amúgyis mindig csak a következő meccs, amint a nagy Cholótól halljuk minden nap. Jövő héten sem biztos, hogy rotálni fog csak ezért.

Barcelona-Celta Vigo (vasárnap, 20:30)

Sok szempontból a forduló rangadója, ugyanis írd és mondd, Toto Berizzo pozitív mérleget tud felmutatni a Barca ellen. Tavaly ugye 1-0-ra nyert itt a Celta, majd kikapott otthon szintén 1-0-ra, idén pedig lesimázták a szupercsapatot a Balaídosban 4-1-re, a szezonjuk legjobb meccsén. Nolitót sikerült megtartani, de még mindig nem erőlteti a chilei mester. Lyoni jövevény Beavue már szeryett gól keltaként, így Guidettivel Aspasszal kiegészülve van mitől tartania a Luis Enriquééknek. A sok fiatal játékos tapasztalatlansága viszont kiütközhet.

Katalán oldalon nincs sok újdonság, ott vannak a kupadöntőben, ahogy mindenki várta, az MSN pihent a kupa visszavágóján teljesen jogosan és okosan, így sikerre és gólokra éhesen várják a bajnokit. Az Arsenal elleni BL-meccs még odébb van, (meg idegenben oda-vissza úgyis belefér az X), biztosan nem lenne tartalékolás. Leginkább Özil érkezésének pletykája tartja életben a közvéleményt, másról nincs miről írni. A 29 meccses veretlen rekord már szinte csak vállvonogatást vált ki az emberből, pedig mekkora teljesítmény:

Szikrázás és gólok várhatóak, a Celta nagy meglepetést nem okozhat, de  felveszi majd a kesztyűt, és jó kis parázs meccs lehet belőle! Hosszabbodik-e a 29 mecces sorozat?

Ha érdekelnek további részletek a spanyol fociról, kövess minket a Facebookon is.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com