AJÁNLÓ
 
07:53
2015. 07. 06.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
07:53
2015. 07. 06.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
07:53
2015. 07. 06.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
07:53
2015. 07. 06.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
07:53
2015. 07. 06.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A La Liga legrosszabb igazolásai: Atila Kasas

0 komment

Megérte? De minek, hova? Ennyiért, na ne?!  Az átigazolási időszak híreinek állandó felhorkanásait meglovagolva most új rovatot indítunk, amiben a La Liga legrosszabb szerzeményeit mutatjuk be. Figyelem, ad hoc jelleggel csapjuk elétek a legendás melléfogásokat, mindenféle előszerkesztési elv vagy kronológiai szűrés nélkül. A nyitányt - hosszabb tanakodás után - a magyar gyökerekkel is rendelkező szerb támadó, Atila Kasaš "nyerte meg", aki profi pályafutása során megfordult a Vojvodinában, spanyol földön a CD Logroñést erősítette, majd Becsét (FK Bečej) érintve  a BVSC-ben fejezte be pályafutását.

 

Szögezzük le az elején: azért, mert megénekeljük egy-egy játékos spanyol kálváriáját, még nem jelenti azt, hogy az adott labdarúgó - a futballnyelv által használt terminussal élve - az "atom hulladék" kategóriába tartozik.

A jugoszláv bajnok (Vojvodina, 1989) Kasas (egyes spanyol forrásokban Kasac) erre jó példa. A '68-as születésű támadó a Vojvodinában robbant be (1985-91), amit hat szezon után hagyott el az FK Bečej csapatáért. Szülővárosában érte a nagy lehetőség: az 1987-88-as szezontól első osztályú tagsággal bíró CD Logroñés szerződtette. A riojaiak nem titkolt célja az volt a transzferrel, hogy a balkán futballiskola képviselőjével pótolják a '94-es vb-n brillírozó (Hrisztov Sztoicskovval karöltve a torna gólkirályi címét is elhódító) Oleg Szalenkót, aki a Mundiál után elhagyta a klubot és a Valenciához igazolt.

Öt Szalenko-gól egy vb-mérkőzésen!

A nagy csinnadrattával beharangozott Kasasnak nem ment a beilleszkedés.  Első szezonjában (1994-95) mindössze 11 alkalommal jutott szóhoz (ebből csupán három(!) esetben kezdőként) a Primera Divisiónban és gól nélkül zárta a kiírást. Nem csak neki nem ment! Csapata a liga történetének egyik leggyengébb produkcióját nyújtva (38 forduló során 34 esetben sereghajtó pozícióban senyvedtek) 13 szerzett ponttal, mínusz 64-es gólaránnyal zúgott ki az elitből. De itt még nem volt vége a történetnek, ennél is volt lejjebb!

Kasas a második idényében, immár a Segundában, szóhoz sem jutott, így az 1995-96-os szezon végén a felek megköszönték egymásnak az együttműködést és a játékos visszatért Becsére. A csatár két év alatt összesen 368 percet töltött a pályán Spanyolországban.

Tehetségéhez méltatlanul záródott karrierje: a támadó a BVSC-ben (1996-1997) is megfordult, de nem eresztett gyökeret Magyarországon sem.

 

Forrás: Wikipedia, La Liga hecha un cromo


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com