AJÁNLÓ
 
22:10
2015. 08. 21.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2015. 08. 21.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2015. 08. 21.
A Barca-Atlético akkor lett érdektelen, amikor épp érdekes lett volna, a Sevilla-Betis...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2015. 08. 21.
A mélyről indult kis ember igaz története, aki Dél-Amerika meghódítása után most...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2015. 08. 21.
Pénteken elrajtol a La Liga 2016/2017-es szezonja, mi pedig szokásunkhoz híven igyekszünk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga is calling you...

0 komment

Ma este kezdetét veszi a Primera Divisón 2015-16-os szezonja, mi pedig még nem elkésve publikáljuk nektek az idénylatolgató posztunkat. Ismételten hármas bajnoki versenyfutásra számítunk, az eddigieknél erősebb Sevillával és egy a bajnokságban szerényebben teljesítő Valenciával a második sorban.  Az Eibart pedig kiejtjük. Megint.

 

Közép-Európa Magyarország legfanatikusabb spanyol foci rajongói igyekeznek összerázódni az előttünk álló esztendőre, ezt pedig egy esélylatolgató bejegyzéssel próbálják bizonyítani. Hosszú, de szellős. Komoly, de komolytalan.

A kommentek között számítunk a ti véleményetekre is.

1. Ki lesz a bajnok?

Pedro: Ha hozza a tavalyi védekezését, akkor a Barcelona. Ha képes gólokban felnőni a feladathoz, akkor az Atlético Madrid. Sorry vagyok, de Benítez a Reallal elbaltázza.

Simon: Szeretném elhinni, hogy Simeone megint megcsinálja, az igazolások faszák, de valójában nem hiszem, csak szeretném, úgyhogy inkább rásírok, és azt mondom, hogy a Barcelona.

Bendak: Real Madrid. Így akarja a “sors”.

Pulga: Inkább a futballromantikus énem mondatja, de az Atlético Madrid lesz a befutó.

Equinox: A Realnak jönne a sora, de Benítez inkább kupás edző. Merész leszek, Cholónak jobb kerete van, mint tavaly, ez a csapat megverné a tavalyelőtti bajnokot is talán. Atlétinek reális esélye van, a triplázás után meg törvényszerű a visszaesés (elég a védekezést megnézni).

2. Kik szerzik meg a BL-helyeket?

Pedro: Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla - az első három nem újdonság, míg a 4. helyért az andalúzokat a Valencia előtt látom. A denevéreknél a háttérben érdekes huzavona zajlott a nyáron, ami nem szolgálta a felkészülést.

Simon: Barcelona, Atlético, Real, Valencia

Bendak: Real, Barca, Atletico, Sevilla - A Sevilla kiválóan igazolt. Monchi a transzferguruk királya. Hosszú idő után először nyereséges a klub, ráadásul a BL-be is bejutottak + jövőre jönnek a televíziós pénzek.

Pulga: Atlético, Barcelona, Real Madrid, Sevilla - Az első három evidens, csak a sorrend lesz a kérdés. A Valencia tovább folytatja, amit Peter Lim Nuno alatt megkezdett, de annak a fizikai focinak lesznek hátulütői a kettős terhelés miatt. Emery meg rutinos, kihasználja.

Equinox: A 3 szokásos mellett idén a Sevilla lesz a befutó. Emerynek más sem kell, mint motivációs lehetőség, egy még mindig feltörekvő klub, a keret ehhez ideális. A Valencia pedig olyan terhelést kap, amilyet az idei keretük nagyrésze még nem tapasztalt.

3. Kik jutnak az Európa-ligába bajnoki helyezés szerint?

Pedro: Valencia, Villarreal

Simon: Athletic Bilbao, Villarreal

Bendak: Valencia, Villarreal

Pulga: Valencia, Bilbao

Equinox: Valencia, Bilbao, Villarreal (ugyanis a kupát is európai csapat nyeri, lásd lejjebb)

4. Ki nyeri a kupát?

Pedro: megjósolhatatlan..., legyen a Real Madrid

Simon: Atléti

Bendak: Atletico Madrid

Pulga: Real Madrid (bartendernek leesik valami)

Equinox: aki hamarabb kiesik a BL-ből, és/vagy nem lesz bajnok, és/vagy könnyebb ágon jut el a döntőig. Az idén triplázó Barca a kupában címet véd.

5. Kik lesznek tisztes távolságban mindkét forró zónától? A ligára kevésbé jellemző stabil középcsapatok:

Pedro: Athletic Bilbao, Celta, Rayo, Real Sociedad, Málaga, (Espanyol) - utóbbit azért jelképesen zárójelbe tenném.

Simon: Rayo, Betis, Celta

Bendak: Celta, Granada, Real Sociedad, Rayo, Malaga

Pulga: Sociedad, Rayo Vallecano, Málaga, Betis, Celta Vigo (nem beszéltünk össze Ekivel, eskü)

Equinox: Celta, Sociedad, Rayo, Málaga, Betis (jövőre kinéz egy Európa Liga!)

6. Alsóház, akiknek perzseli a tűz a valagát, de megússzák:

Pedro: Öt törékeny csapat van jelenleg a La Ligában: a Megyeri Balázst leigazoló Getafe, a teljes kérdőjel Levante, a megizmosodott Deportivo, a Sandoval-hatás alatt áll Granada és az indulását az Elchét sújtó kizárásnak köszönhető Éibar. Rajtuk mind ott van a rajt pillanatában a “kieső bélyeg”: ezek közül a Granada, a Getafe és a Depor megmenekül. A feljutók közül a Real Betis és a Las Palmas bennmaradhat: őket hajtja a lendület és a keret is reménységre ad okot.

Simon: Depor, Málaga, Éibar

Bendak: Espanyol, Deportivo, Getafe - Az Espanyolnál sok a távozó, a pótlásuk pedig nem sikerült megfelelően. A Depornak a tavalyi kínlódás után ez is előrelépés lesz, a Getafe pedig mindig megússza (ráadásul idén már magyar kapussal vágnak a szezonnak, szóval ezért is remélem, hogy bennmaradnak).

Pulga: Espanyol, Deportivo, Gijón, Granada, Getafe

Equinox: Espanyol (túl jó a keret kieséshez, de a középmezőnyhöz sokat gyengült), Granada (Sandovalban nagyon bízom!), Getafe (Escribában is), Deportivo (erősödnek, pénzért igazolnak, valami megindulhat).

7. Akiktől búcsút veszünk, avagy a három kieső:

Pedro: Levante, Éibar, és a három feljutó közül az egyik, meg is nevezem: Sporting Gijón

Simon: Granada, Gijón, Las Palmas. Az utóbbiban játszik egy Simón. Túl kicsi kettőnknek ez a liga. Menniük kell.

Bendak: Las Palmas, Eibar, Gijon - Az Eibar egyszerűen túl kicsi, ráadásul fontos távozóik is voltak. A Betis jól igazolt és a táboruk/stadionjuk beordítja őket legalább a 15. helyre, ezért az elmúlt éveket alapul véve azt mondom, a másik két újonc fog távozni.

Pulga: Levante, Eibar, Las Palmas - Első kettő nálam szinte biztos, a Las Palmas meg azért, mert valamelyik újoncnak muszáj kiesnie.

Equinox: Eibar mindenképpen, Gijón és rendkívül sajnálatos módon Levante.

        

8. Gólkirály, top 3, Zarra-díj:

Pedro: Pulga benyomta Soldadót, ezen mondjuk besírtam… Sajnos ez unalmasan egyértelmű: Cristiano Ronaldo vagy Messi. Őket megszoríthatja Neymar, Suárez, Griezmann vagy Jackson Martínez (ha utóbbi kettős jól szerepel, az Atleti ott lehet a bajnoki címért folyó harcban a hajrában). Valahol furcsa, hogy a Realból nem tudnék több potelnciális jelöltet megnevezni. Benzema, Bale, James? - hagyjuk már...

Simon: Ronaldo, Messi, Jackson Martínez - Zarra: Soldado

Bendak: A drogok rosszak pulga, értem?! Ronaldo, Messi, Neymar , Zarra-díj: Paco Alcacer, vagy Aduriz

Pulga: Messi, Cristiano Ronaldo, Jackson Martínez, Zarra-díj: Soldado - mókáznak Pedroék, de majd lesz a szezon végén össznépi pippantás :D Soldadot a kezdőbe igazolták, a Villarreal pedig egy proaktív csapat, vagyis kellőképpen ki fogják őt szolgálni.

Equinox: Messi lesz a gólkirály, mögötte CR, harmadik meg Jackson Martínez. Érvek is kellenek? Messi tavaly óriási hátrányból is befogta a portugál fenomént, CR-t idén Benítez néhanapján rotálni is fogja, Jackson Martínez pedig a klub hagyományaihoz híven igazi nehézbombázó lesz. A Zarra-díjat pedig Paco Alcácer kapja, mivel Santi Mina épp mögötte fog padozni. Aduriz is beleszól majd a versenybe, de ebben a ligában a felszállóágban levő fiatalok szoktak érvényesülni.

9. Zamora-díjas kapus?

Pedro: Claudio Bravo - a liga legjobb kapusa. Navast azért nem merem mondani, mert mi van ha leigazolják De Geát? Marad neki a pad.

Simon: Oblak

Bendak: De Gea

Pulga: Oblak

Equinox: Oblak. Ter Stegen vagy Bravo az előttük levő védelemnek köszönhetően nem nagyon hiszem, hogy helytállnának ebben a versenyben.

10. A szezon kellemes/kellemetlen meglepetése, ki fog nagyot előrelépni, vagy visszaesni, rövid indoklással:

Pedro: A Las Palmas a Segundában olyan szép támadófocit játszott, hogy sok kellemes élményt szerezhet a Primerában is. Az Éibarnak tavaly nagyon szurkoltam, most viszont szinte biztos vagyok benne, hogy csalodás lesz a Garitano nélkül küzdő együttes.

Simon: A Sevilla lesz az, negatív értelemben. Pont azért, mert az utóbbi időben a teljesítmény okán megnőttek velük szemben az elvárások, de amit idáig műveltek, már az is baromi nagy szó, és idővel ugye minden csapatnak lejár a szavatossága - ha nem ebben a szezonban, akkor a következőben..

Bendak: Sevilla előrelép a TOP 4-be, és a Betistől is sokat várok, jól igazoltak, így minden adott, hogy simán bennragadjanak. Az Espanyol szvsz a kiesés ellen fog küzdeni majd, ahogyan a Getafe is, de megint megússzak, mint mindig. A Villarrealban nagyon bízom, hogy végre elkerülik őket a sérülések, mert egyébként rendkívül szép és effektív focit nyomnak, amivel Európában is helyt állhatnak.

Pulga: Kellemes meglepetés lesz az Atlético bajnoki címe :) Cholo napról-napra bizonyít, amióta átvette a madridi csapatot, de szerintem most áll a legnagyobb kihívás előtt: ez az Atléti már nem csak a brusztolós, fizikai párharcokra építő focira alkalmas, hanem a kreatív, technikás játékra is. A Real elleni BL negyeddöntő pedig megmutatta, hogy a bajnoki címhez vezető út már nem járható. Azaz muszáj változtatnia. Ha Simeone megtalálja a stílusok közötti egyensúlyt, akkor borítékolható az újabb sikeres esztendő. Nemzetközi vizekre evezve még várok egy sevillai vagy valenciai menetelést.

Equinox: A Betis nagyon okosan erősödik, visszahozták Pepe Melt a másodosztályú szezon közepén, nagy hangulatú meccseket játszanak majd a 30 ezer bérletes szeme láttára. Jövőre pedig megtámadják az európai helyek egyikét. Örülök, hogy újra első ligás meccs a sevillai derbi.

11. Távozik-e idő előtt Benítez. Ha igen, mikor és miért?

Pedro: Maradjunk annyiban, nagyobb az esélye annak, hogy ráég a pad, mint hogy vele fejezik be a bajnokságot. Nekem pillekönnyűnek tűnik karaktere a szuperegókkal megtömött Real-öltözőben.

Simon: Simán, és mindenkinek kellemetlen lesz egy ideig.. de aztán csak jobb jöhet, és jön is..

Bendak: Nem. Egyrészt jó szezont fut majd a Reallal, másrészt óriási blama lenne Pereznek, ha a közönségkedvenc Carlo helyére érkezőt máris az első szezonban seggbe kellene rúgnia.

Pulga: Az ki? Majd a szezon végi bronzérem miatt fog távozni. A Real szurkolók is kétkedve fogadták a pincért, úgyhogy lesz hőbörgés egy-egy botlás után. Ha a média is kikezdi, akkor esetleg dobbanthat idő előtt.

Equinox: Nem, de nagy lesz a zúgolódás 1-2 szenvedős meccs után. Aztán majd a BL-ben kárpótolja a szurkolókat, de hogy megnyeri-e, arra határozott nemet mernék mondani.

12. Visszajön-e Bielsa a ligába? Ha igen, hova?

Pedro: Erre mondják, tudja a fa@#&-om. Én nagy szerelmese vagyok El Loco munkásságának, de kieső csapatot nem venne át, ilyen munkára sem az alkata, sem a  habitusa, sem a játékosfilozófiája nem megfelelő (bárányokkal nem lehet vadászni menni - az öreg meg nem fog 10 emberrel szezonokat bekkelni), a nagyokhoz meg nem hívnák (most képzelj el egy valenciai sajtájt, amit Bielsa tart). Az Athletic pont illett hozzá, de Valverdét nem fogják könnyen kipenderíteni. Nem is kívánom neki.

Simon: Nem bánnám, csak nem látom, hova.

Bendak: Jó lenne, de nem hinném. Dél-Amerikát tippelem, mint következő megállót. Talán valamelyik válogatott a Copára..

Pulga: Teljes mértékben a Bielsa stílus szopója vagyok, de csatlakozva a többiekhez, nem látom a helyét.

Equinox: Sajnos szerintem sem, én sem látom a helyét, ahova mehetne, ott nagyon jó szakemberek dolgoznak (Valverde, Marcelino, Mel). Málagába szintén nem, mivel ott más a felfogás, a nagyok pedig nem fogják hívni, akármekkora karakter is. Meg nem is lesz edzőváltás az élcsapatoknál.

13. Ki lesz az első távozó edző?

Pedro: Lehet röhögni, de én Benítezt mondom.

Simon: Passz.

Bendak: José Luis Mendilibar - Eibar, vagy Paco Herrera - Las Palmas (vagy a Moyes)

Pulga: Lucas Alcaraz vagy Mendilibar (az Eibar első osztályra való alkalmatlansága okozhatja a vesztét)

Equinox: Szerintem Mendilibar lesz az első, tél körül. Az Eibar pedig száguld a Segunda felé majd.

14. Hány százszalékos csapat lesz az első 3 forduló után?

Pedro: három

Simon: 2

Bendak: 3 - Real, Valencia és egy kis mákkal a Celta

Pulga: egy sem

Equinox: Barca, Atléti, Sevilla a sorsolása miatt nem, a Realnál ez nem szokás, így maradhatna a Valencia. Szerintem egy sem lesz.

15. Hány hazai 1-0-ás vereséget szenved a Barca?

Pedro: Hát, tavaly kétszer kaptak ki a Camp Nouban. Ha idén töbször esik meg velük, oda a bajnoki cím, így a kérdésre a válaszom, maximum kettő.

Simon: egyet sem - ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne hazai vereség, de sztem nem lesz 0:1.

Bendak: 1 - Malaga

Pulga: Egy-két hazai veresége biztosan lesz a katalánoknak, de hogy azok milyen végeredménnyel zárulnak, a fene tudja.

Equinox: nagyon keményen és zártan védekező csapatok ellen nagyon meg fognak szenvedni. A Málaga, Bilbao, Valencia nagy napján foghatja őket, de egyik sem fogja. Cholo viszont igen, a válaszom: egy.

16. Ki lesz a liga döntetlenkirálya?

Pedro: Tavaly a Villarreal volt, aki a szezon végére összeplöttyedt, s így a Submarinónak el is úszott a BL-álom, de a Celta is jó a bámulatosan rossz sorozatok felépítésében, így inkább a keltákra szavazok. Éljen Vigo!

Simon: Málaga - én egy ideje azt sem bánnám, ha kiesnének.

Bendak: Sociedad vagy Malaga. Itt is inkább az útóbbi. Az elnök lemondott, fiatal játékosok távoztak, pótlás alig jött. Igencsak defenzív profilra számítok tőlük ezéven.

Pulga: Paco 'jóaziksz' Rayoja :) Málaga vagy Gijón

Equinox: Alsóházban a Gijón (lentről is a védelmükkel jöttek fel), középmezőnytől felfelé meg a Málaga. Egy biztos, a Rayónak lesz a legkevesebb.

17. Hány gólt szerez büntetőből Cristiano Ronaldo?

Pedro: amennyit befújnak a Real Madridnak.

Simon: Mínusz egy Pedro tippjéből.

Bendak: Idén (ebből is) meglesz a decima :) 10!

Pulga: Ahány izzadós meccse lesz a Realnak.

Equinox: Amikor pályán lesz, mindet ő lövi, Diego Alves ellen szokás szerint kimarad, de lesz közte bírózós is, meg olyan is, amikor az ellentábor süvölt, hogy már megint Pérez rendelte, holott lábat, testet mindent kaszál majd a hibázó védő. 2 évvel ezelőtti Elche elleni homorításokért (tudom, Bale volt) remélem, egyre kevesebb ingyengól jár majd, főleg a nagyoknak. Számszerű tippem: 9, ez kb. minden negyedik meccsen jelent egyet..

18. Hányszor kap majd pirosat Piqué szövegelésért?

Pedro: Most rávágtak a szuperkupás kurvaanyázásért négy meccset, így tuti figyelni fog, hogy befogja a száját. A válasz: zéró.

Simon: Pirosat egyet sem, sárgát többet is.

Bendak: Szerintem nem bírja ki, hogy ne pofázzon (vissza), ráadásul Bartrának is kellenek a játékpercek. Biztosan lesz még rá precedens.

Pulga: A mostani ban majd meghozza az eszét. Pirosat kaphat, de nem szövegelésért.

Equinox: A Real ellen nem fogják kiszórni, de majd lesz 1-2 kiscsapat elleni meccs, amikor ráfázik amjd. Pirosat szerintem 2-t fog kapni, az egyik majd azért lesz, mert tojik a bíró utcalány anyukájára.

19. Kik lehetnek a nyár igazolásai?

Pedro: Elég szomorú vagyok a nagy távozók miatt: Xavi, Casillas, Pedro, Mandzukic. A helyükre hozott új La Liga-arcok közül Jackson Martínezt ki kell emelni. Ha a kolumbiaival egy sötét sikátorban futnék össze, tuti berosálok. Komolyan mondom, csoda, hogy ebből a gyerekből nem bokszoló lett. Olyan lövése van, mint a bivalynak, komoly feladat lesz megállítani. Egy baja, hogy ázsiójához képest picit labdaügyetlen. A gyönyörre ott lesz Cholónak a huzogatós Vietto.

Simon: Soldado, akiben ugyanúgy benne van, hogy a nyár csalódása legyen, de mivel pár kérdéssel ezelőtt odadobtam neki a Zarrát, muszáj lesz az előbbi forgatókönyvhöz tartania magát. Aztán én is sokat várok Jackson Martíneztől, és egyáltalán, kíváncsian várom, mi épül támadásfronton az Atlétinél..

Bendak: A nagy távozók miatt (Xavi, Casillas, Pedro) fáj a szívem kissé, de jó látni, hogy a Barca, a Real és néhány másik csapat még mindig vonzó a külföldiek számára. Jackson Martinez nagyon jó igazolás az Atletico számára, ill. Filipe Luis visszatérésével a védelmük megint nagyon kompakt lesz. A Barca két igazolása (Arda és Vidal) is nagyon jónak tűnik, de Xavit több, mint nehéz lesz pótolni, és biztosan megérzik majd a hiányát a pályán kívül és belül is. A Real isten tudja miért épp Danilót vette meg, de rossz biznisz biztosan nem lesz, valamint nagyon tetszik, hogy Benitez számít a fiatalokra és nem szükségszerűen galaktikusokat igazol. A Sevilláról már említettem, hogy Monchi megint varázsolt (Konoplyanka, N’zonzi, Krohn-Dehli, Rami, stb.), és ez biztosan meglátszik majd az eredményeken is, a Valencia viszont nem erősödött annyit, hogy komolyan felvehesse a versenyt a TOP hárommal. Sőt. Otamendi távozásával többet veszítettek, mint sokan hinnék, ráadásul a BL miatt is szenvedni fognak. Santi Mina pedig szerény véleményem szerint rosszul döntött, hogy ilyen korán távozott a Celtától. Kíváncsian várom továbba Jonathas szereplését a Sociedadban, illetve Asensio teljesítményét az Espanyolban.

Pulga: Imádom az Atlético igazolásait. Jackson Martínez tökéletesen illik a Falcao-Diego Costa sorba, Griezmann-nal el fogják osztani a gólokat. Vietto a tavalyi idény felfedezettje, fiatal, gyors, ha fizikailag is összeszedi magát, akkor nagy kincse lehet a következő évek Atléticojának. Carrasco szintúgy. Konoplyanka óriási fogás a Sevillának, csak azon csodálkozom, hogy ennyi ideig húzta Ukrajnában. A Feyenoordos időket felelevenítve Guidetti lehet a Celta első számú gólfelelőse, Ebert csak felfelé húzhatja a Rayot (emlékszünk még a Valladolidos időszakára?), a Betis meg ugyan a nyuggerek házából kukázott, de van der Vaart és Westermann aligha lehet melléfogás. Lehetne még sorolni a neveket, de azt mondja már meg nekem valaki, hogy Negredo mi a f.sznak kellett a Valenciának, pláne ennyi zsozsóért. Az előző szezonban sem tudott megragadni a kezdőben, most meg már kár lenne elszedni a játékpereceket Santi Mina elől (Paco Alcácer így is el fogja).

Equinox: Sajnálom Santi Mina, Juanmi távozását (nagyon erős, szolid Málagánk volt tavaly!). Nagy ikonok léptek le a clásico csapatok háza tájáról is, nekem hiányozni fog Bacca is nagyon, Sergio Garcíát meg nem tudom hova tenni. Az érkezők közül Martínez izgat a legjobban, a ligán belül klubot váltók közül pedig Vietto, Castillejo és Casilla.

Tartsd a kezed a spanyol foci ütőerén: La Liga Loca a facebookon is!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com