Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

34. forduló – visszaszámlálás

0 komment

Öt kör van még hátra, s anyám borogass, az elől már megszokott kettős csihi-puhi mellett, most a BL-helyekért folyó harc is pengeéles. A tábla aljáról a fény felé tátongók pogója semmivel sem érdektelenebb, így röviden mindenre kitérünk. Mondom röviden. Punkos beharang, vagyis egy, két, há' és induljon a tánc.

Javi Martínez: Nem tudok futball nélkül élni!

0 komment


255 nap. Ez az az időszak, amit Javi Martínez labdarúgás nélkül töltött. 2014 augusztusában szenvedett súlyos sérülést a Bayern navarrai középpályása, s a felépülése nagyon lassan haladt. Azt is hallani lehetett, profi pályafutása veszélybe került. Nem így lett. Kitartó és állhatatos munkájának köszönhetően visszatérése már nagyon közel. A játékos a rehabilitáció nehézségeiről, a remény fel nem adásáról és keserű tapasztalatairól az As.com újságírójának mesélt múlt hét pénteken. Interjú.

33. forduló: A célok tisztázódtak

0 komment

A 33. fordulónak már úgy futunk neki, hogy az élbolyban szereplő csapatok bajnoki célkitűzései körvonalazódtak. Az már hetek óta nyilvánvaló, hogy a ligaelsőség a két gigász között fog eldőlni, ahogy az is egyre biztosabb, hogy az Atlétinek nem lesz riválisa a bronzéremért folytatott harcban. Az utolsó BL helyért csak látszólag jelentkezett be a Sevilla, hiszen az Európa Liga elhódítása hasonló privilégiummal kecsegtet. A Villarrealnak önmagát kell megerőszakolnia Európáért. Beharang(féleség).

32. forduló: küzdeni az utolsó leheletig!

0 komment

Sokaknak már a könyökén jön ki a spanyol foci, mert ahová néztünk az elmúlt két hétben, hispán csapatok összecsapásaiba botlottunk. Egyszerűen az van, hogy ami nem jött össze II. Fülöp legyőzhetetlennek hitt armadájának (1588), ami az ibériai ország iparának lehetetlen küldetés, azt a futball elintézi: a spanyol pontvadászat Európa vezető hatalma, a La Liga klubjai pedig a kontinenst félelemben tartó füstölgő ágyúcsövek. De hagyjuk is a barokkos ömlengést és a rokokós csipkézést, térjünk a tárgyra! Alapvetően három kérdéskörrel kell foglalkoznunk a 32. forduló kapcsán: (1.) hogyan alakul a két gigász versenyfutása, (2.) mi történik a harmadik helyért folyó harcban, (3.) miként szerepelnek a kieső pozícióban álló csapatok.

31. forduló: Lassú halál

0 komment

A felgyorsult eseményeknek hála szépen lassan kikristályosodik kinek marad helye Primera Divisionban jövőre, s kik azok, akik lassan feljelentkezhetnek a Segunda levelező listájára. Pálcát törni semmiképp sem szeretnénk, pláne nem nyolc fordulóval a vége előtt, de a táblázat hátsó fertályán már most világosan látszik, melyik az a kettő az utolsó 5 csapatból, aki csatlakozik majd a Córdobához május legvégén. A csúcson úgy fest az Atleticónak már nem terem túl sok babér, s a két gigász egymás közt dönti majd el, ki dobhatja majd a busz alá az elsőnek járó serleget. Hajtás után 31. forduló:

30. forduló, csütörtök: Kezeket fel! Ki nem unja még?

0 komment

Nem, nem a tojásos párhuzam következik, mert azt már lehet, hogy unjátok, hanem a hétközi forduló zárónapja. Amerikai sportos szófordulattal élve a mai játéknap három meccset tartogat számunkra, amelyek közül a legérdekesebb szerencsénkre korábbi időpontban van. Késő estére lesz még egy alsóházi rangadónk, amely sokak bánatára nem feltétlenül fog a kiesésről szólni, meg egy olyan meccsünk, amelyre nem tudunk ilyen jól hangzó skatulyát húzni. Kuriózum, de a négy valenciai (tartományként kell ezt érteni) csapatból ma három is pályára lép. Lássuk miből élünk ma!

30. forduló, szerda: Négy tojás, hozzá egy beharang

0 komment

Hasonlóan a tegnapihoz, a mai napon is elkészítjük a menüt, amely négy tojás helyett négy mérkőzésből fog állni. 2 időpontban meccselnek a bajnokságban, este 8 és 10 órás kezdési időpontokkal, vannak lefutottnak tűnő gigász vs kiscsapat találkozók, és egy igazi alsóházi rangadónk is. Csapjunk a közepébe!

30. forduló, kedd: Minden napra egy tojás (meg egy beharang)!

0 komment

Így húsvét táján adja magát, hogy az ember hús, sonka, tojás, evészet, ivászat bűvkörében kezdjen gondolkodni. Ráadásul, ha az ember húsvétra új számítógépet vesz, és beharang napján még rohangálni valója is van, az egy kicsit megterhelő időügyileg, így megint alkalmazkodunk, tehát ahány nap, annyi beharangot kap a kedves olvasóközönség, ha már a hétközi fordulónak hála minden nap focival kényeztethetjük magunkat! Így a mai napon BL híján 3 bajnokit nézünk, hamarosan szemügyre vesszük, hogy melyeket! Legyen tehát utóhúsvét gyanánt ma három hímestojás a kosárban:

Orellana és a szezon leghülyébb kiállítasa

0 komment

Felrúgja? Visszarántja? Fellöki? Megüti? Leköpi? Egy lószart! A Celta Vigo chilei támadója egészen sajátos módját választotta a benne dúló feszültség levezetésének: egy kirúgott gyepdarabot kúrt hozzá Busquetshez, ami után mehetett is zuhanyozni. Rossz vér! Epic ever.

Cristiano csak az egyik, nem a legnagyobb!

0 komment

Ronaldo hétvégi ötösével ismét lépett egyet a halhatatlanság felé, ám mielőtt bárki elkezdené kifaragni a Karib-tenger szigetvilágában őshonos mahagóniból a madeirai futballóriás élet nagyságú szobrát, szögezzük le, a hőstett a spanyol pontvadászatban nem egyedülálló: CR7 előtt több mint 30 játékos rúgott öt vagy annál több gólt egy spanyol első osztályú mérkőzésen. Az abszolút rekorder Kubala és Bata - egy bajnokin szerzett hét góljuk megugorhatatlan akadályt jelent a mai kor csillagainak. Eddig.

A végjáték kezdete - 29. forduló

0 komment

A válogatott szünet eseményeit jobb, ha még azelőtt elfelejtjük, hogy megemlékeznénk róluk, amiben két dolog siet a segítségünkre. Az egyik a húsvét, amikor mindannyian magunkba fordulunk, hogy megfejtsük az összefüggést a nyúl a tojás és Jézus között, a másik pedig a hétvégi bajnoki forduló. Megkezdődik ugyanis a hosszú hajrá, amiben a hátralévő tíz meccsen megszerezhető 30 pontból egyre kevésbé lesz megbocsátható a ponthullajtás. Ami a kiesést illeti, a 13. Getafétől kezdve lényegében bárki érintett lehet, miközben az európai kupaszereplést érő helyekért versengő hat csapat kiléte jobbára biztosnak tűnik, és számukra a kérdés inkább az, hogy ki hova érhet oda.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com