AJÁNLÓ
 
17:53
2016. 02. 16.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
17:53
2016. 02. 16.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
17:53
2016. 02. 16.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
17:53
2016. 02. 16.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
17:53
2016. 02. 16.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Holnap aláírsz a Real Madridhoz, aludj, ahogy tudsz”

0 komment

Nagyon érdekes sztori látott napvilágot tegnap Juan Calatayud jóvoltából, aki hétfő este az Área Málaguista című műsorban vendégszerepelt. A Fehérváron is nagy favoritnak számító kapus a málagai szurkolók kedvence volt, és többek között arról is mesélt egy rádióműsorban, hogyan hiúsult meg a Real Madridba igazolása.

 

A Málagától kőhajításnyira, Antequerában született játékos a Málaga tartalékcsapatánál kezdte a karrierjét, és arról is megemlékezett, hogy a szurkolók kedvence volt, dacára annak, hogy első két szezonjában csak egy bajnokságnyit védett az első csapatnál. De nagy népszerűsége valószínűleg közrejátszhatott abban, hogy mégsem adták el. Az akkori klubvezetés nem engedte el Madridba, pedig a Real 1,5 millió eurót és két játékost (Rubén és Corrales) ígért érte. Calata így emlékszik vissza a történekre: „felhívott az ügynököm, éjjel 12-kor és ezt mondta: holnap aláírsz a Real Madridhoz, aludj, ahogy tudsz. Ezt mondta. Quilón volt az ügynököm akkoriban, és nagyon ritka volt, hogy ilyenkor telefonáljon. Nem mindennapi a dolog, úgy döntöttem, hogy járok egyet a városban. Mindig mondtam, hogy jól érzem magam itt, és pénzt kap értem a klub. Nem akartam a hátsó ajtón távozni. Azt akartam, hogy a klub kapjon értem pénzt, mivel azzal tartozom nekik, hogy elsőosztályú kapus lehettem. Végül Mendoza, a klub igazgatója nemet mondott a transzferre.

Quilón - aki többek között Benítezt, Reinát, Callejónt, Filipe Luíst és Diego Lópezt is képviseli

Olyan idők voltak, amikor egy gyerek bizony olyan akart lenni, mint a Málaga kapusa, és ez most sokat számít”, mondja, amint szívesen emlékszik vissza, hogy a gyerekek is leszólították az utcán, felismerték az arcát, jelentős személyiségnek számított a városban (ahogy később ugyanez megtörtént vele Székesfehérváron is). 

Az ismertség kapcsán: „Biztosan sokat számított a Madrid megkeresése is.” – teszi hozzá. „De nagyon büszke vagyok a Málagában töltött éveimre” – állítja, miközben tudja, hogy későbbi eladása hátterében pénzügyi gondok álltak. „Nem haragszom Fernandóra sem (Sanz, a Málaga volt elnöke, előtte pedig mindkét klubnak volt játékosa), a csődeljárás miatt nagy szükségük volt a pénzre, amit értem kaptak. Segítenem kellett.

Hosszú spanyolországi karrier után (Getafe, Santander, Hércules, Mallorca) Magyarországon a legismertebb a Videoton kapusaként vált, ahol oroszlánrészt vállalt a magyar bajnoki címet nyert csapat sikereiből. A hazatérésére is jó esély mutatkozott: Kameni akkor valószínűnek tartott távozásával együtt, Ochoa épp akkortájt érkezett. „Beszéltem Husillosszal is, a szerződés is elő volt készítve” (Mario Husillos, a Málaga akkori sportigazgatója), „de aztán Gracia az első bajnokin Kamenit rakta a kezdőbe..."

"Én minden csapatban, ahol játszottam, málagásnak tartottam magam. Profi vagyok, de 17 éves gyerekként ide kerültem, ez az otthonom. Malagueño (málagai) és malaguista (Málaga-szurkoló) vagyok, szerettem volna innen visszavonulni.

A klub sportigazgatója (2013-2015) Mario Armando Husillos

Calatayud jelenleg az Atlético Madrid nagy ernyője alatt szárnyait bontogató indiai csapatban, az Atlético de Kolkatában véd, de ki tudja, mit hoz a jövő.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com