Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ki bírja tovább cérnával?

0 komment

A 36. forduló forgatókönyve érzelmi gejzírt fakasztott a La Liga csúcsán. Szombaton, a Barca-iksz után a katalánok már szentségeltek, mondván, a Getafe végzett a culék bajnoki álmaival, ám meglepetésre vasárnap jött az újabb szájtátás: az Atleti veresége és a Real Madrid Valencia ellen kikapart döntetlenje. A hármas versenyfutás ma folytatódik. A Madrid a 34. fordulóban elmaradt bajnokiját pótolja a Zorillában, ahol JIM csapata az életéért küzd. Ancelottiéknak a győzelem második helyet érne a tabellán, amivel egy lépésre kerülnek a bajnoki cím megszerzésétől. A királynak áll a zászló?

36. forduló: Egy város mind fölött!

0 komment

A nemzetközi porondon már szétfröccsent a földöntúli boldogság, így a madridi csapatok átpréselve magukat a BL tűfokán, csütörtöktől már a bajnokságra koncentráltak. A játéknap legfontosabb kérdése, hogy a Londonból már szerda este hazatérő Atleti képes-e tovább diktálni a ritmust a Barca-Real párosnak. A matracosokat a Ciutat de Valenciában hívja tetemre Caparrós békás fenevada, a gyászoló Barca a Camp Nouban fogadja a Getafét, míg a Bernabéu Pizzi izzó Valenciájára készülhet. Az Athletic BL-indulása nincs veszélyben, de egy győzelem még elkél a Sevillával vívott külön versenyfutásban. Az alsóház is pezseg, idegőrlő időszak jön sok edző számára: a már biztos kieső Betis mellett két csapat még az ebek harmincadjára kerülhet, a 12. Espanyoltól délre (41 pont) mindenki veszélyben! Egy, két , há' és tessék!

Vigyázz, kit majmolsz!

0 komment

A Villarreal-Barcelona vasárnapi bajnokin a spanyol pályákon nem mindennapi jelenet lobbantotta lángra a takarékon kotyogó rasszizmus elleni harcot: az El Madrigal nézőteréről a szögletrúgáshoz készülő Dani Alves elé egy banánt dobtak. A világháló azóta pöröl és a RESPECT elvét siratja, miközben a játékos mellett sorra állnak ki a futballvilág egykori és jelenleg is aktív résztvevői. Egy repülő banán utózöngéi, avagy tégy a rasszizmus ellen!

Kupa, király!?

0 komment

Nem is olyan rég, még egy fabatkát sem ért és a fenébe kívánták. Nyűg és szájhúzás kísérte a Copa del Rey küzdelemsorozatát, melynek presztízse a bajnoki cím és a nemzetközi szereplés mellett csekélynek bizonyult. Az elmúlt években azonban a Király-kupa felértékelődött, és a két óriás, a Barcelona és a Real Madrid versenyfutásának citrom-díjaként büszkén csillogott a klubmúzeumok vitrinjében. Itt is, ott is.

A 2011-es döntő visszavágója következik, ahol a Barca a Tata Martino-éra becsületének a megvédéséért száll harcba az ősi rivális, Reallal, melynek jelen pillanatban inkább púp a hátán az "elklásszikós" Király-kupa. A blancók BL-álmai (A por la Decima!) és bajnoki reményei mellett tyúkszem a minden erőbedobást megkövetelő fellépés, melyen mind a két oldalon kulcsfigurák hiányoznak. Nincs alku. El Clásico van!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com