AJÁNLÓ
 
18:00
2015. 09. 25.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 09. 25.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 09. 25.
Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 09. 25.
A hétközi európai hepaj után halad tovább a bajnokság és már lassan mondhatjuk, hogy...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

6. forduló - Euskal Derbia és minden egyéb

0 komment

Van der Vaart után én is debütálok, csak nem a Betisben, hanem itt a Locán és bízom benne, hogy nem kell hamar elhagynom a pály….izé a blogot. Kezdésként fogyasszátok tőlem a hatodik forduló beharangját, íme:

 

Valencia - Granada: Sandoval csapata évek óta keresi hazai mérkőzéseken a Szent Grált, viszont idegenben idén szépen teljesít a csapat, még akkor is ha ebben egy vereség is benne van a Real Madrid ellen, ezért nem is szeretném bolygatni. Minden esetre érdekes, hogy a Carmenesben ritka a jó hazai teljesítmény. Megint jó esélyük van szépen szerepelni a Mestallaban, mert a Denevérek zuhanórepülése továbbra is tart, kérdés, hogy Nuno meddig húzhatja még a Valenciánál, mert igencsak remeg az a bizonyos. A hazaiaktól megint egy érdekes kezdőcsapatra számíthatunk, hogy a legjobbak a Lyon ellen tuti formában legyenek. De ezt nehéz kivitelezni, ha senki sem nyújtja azt ami tőle elvárható…

Vajon ismét elkezdhetnek örülni egymás góljainak?

Barcelona – Las Palmas: A Blaugrana nem is kaphatott volna jobb ellenfelet a kelta pofon kiheverésére. Ebben az ütközetben is benne van egy 4-1, természetesen most Messiéknek. Ismét elkezdték kongatni a vészharangokat, hasonlóan a Szuperkupa után, véleményem szerint ez teljesen fölösleges. Minden ilyen meccs után megy az Alvest adjuk el, Piqué takarodj, Matsról nem is beszélek. Aztán jön két jobb meccs és újból ők a világ legjobbjai. Szinte biztos, hogy valami nem százas ott házon belül, az igazi Barca még mindig várat önmagára. Az ellenfélről azért érdemes megemlíteni, hogy nem egy betoji újoncról van szó, többet mutattak, mint vártuk. A Sevilla elleni siker nagy önbizalmat adott a Kanáriknak, ami arra elég lehet, hogy egy jó mérkőzést játszanak szombat délután a Camp Nou-ban. Nem itt kell nekik a pontokat gyűjtögetni.

Real Madrid – Málaga: Rafa Benítez csapata átment a teszten Bilbaoban, most pedig lehet készülni a PSG elleni csatára, ami ha a bilbaoi meccs teszt volt, akkor az egy kész érettségi vizsga lesz. Az érettségi felkészítő konzultációra a Málaga látogat Madridba, amely nyeretlenül, rúgott gól nélkül (Tissone?) áll a 19. helyen, pedig sokkal többet vártunk tőlük. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy olyan lehetetlen ellenfeleket kaptak volna az előző öt mérkőzésen. Újabb áldozati esettanulmánynak lehetünk majd szemtanúi szombaton kora este.

-Aki kész, tegye föl a kezét!
-Kész vagyok Tanár Úr!
-Real, ilyen gyorsan??
-A Sabinos kérdés nehéz volt, de kész van!

Sevilla - Rayo Vallecano: A Sevilla vita nélkül a liga meglepetéscsapata, erre lehetett is számítani. Csak sokunk azt várta, hogy a tabella elején fognak káoszt okozni. Erről szó nincs, sőt még csak káoszt sem okoznak senkinek, esetleg maguknak. A Rayo elleni meccsnek olyan előhangja van, hogy „mikor ha nem most”. Ráférne egy lelki tapasz a csapatra a szerdai Turín-tour előtt. Cristina kedvencei viszont sosem adják könnyen magukat és már Paco Jémez új jolly jokere is előkerült Javi Guerra személyében. A Sevilla sikert meglepően alacsony szorzóval kínálják a fogadóirodák, ennek ellenére úgy érzem, le kell rá csapni, mert ez most meg lesz.

Villarreal – Atlético Madrid: A forduló egyik rangadója főműsoridőben kerül megrendezésre, remélhetőleg a jó szórakozás garantált lesz. Kérdés van-e olyan erős matrac, mely elbír egy tengeralattjárót. Ugyanis Marcelino csapata szépen menetel idén, 2 pont híján hibátlan a Villarreal és az ex-ticós Leo Baptistao is megtalálta a góllövő stoplist, így talán nem lesz nagy probléma Bakambu nélkülözése. A vendégekre nehéz feladat vár majd, amely Vietto számára lesz talán igazán különleges, de a jelen formát tekintve inkább a Griezmann-Kölyök duót fogja csatába küldeni El Cholo, utóbbi tavasszal győztes gólt szerzett a Madrigalban. Szombaton 20.30-tól mindenki ragadjon a TV képernyők elé!

A Kölyöknek mindig is nagy tekintélye volt az ellenfelek körében

Eibar – Celta Vigo: Szegény kicsi Eibar….szerdán a 93. percben buktak két pontot a Levante ellen, most pedig önbizalomtól duzzadt galíciai srácok jönnek labdázgatni az Ipuruába. Ennek ellenére a Celtának egyáltalán nem lesz könnyű dolga, az Eibar védelmét nehezen szokták feltörni az ellenfelek. Mendilibar fiai a lehetőséghez képest szépen teljesítenek, csak az Atleti tudott nekik megálljt parancsolni, a Berizzo féle Celta viszont egyenesen fantasztikus. Ultra támadófoci, szép megoldások, gyönyörű gólok mellett a jó védelem és a remek kapusteljesítmény sem marad el. Hazai oldalon gürizős védekezésre, vendég oldalon sűrű rohamozásokra lehet számítani, elszórtan Noltio cselek várhatóak déli irányból.

Na Ők a hétköznapok hősei!

Sporting Gijón – Real Betis: Azt hiszem ez az a meccs, ami mellé jár a húsleves – rántott hús duó. Vasárnap délben az újoncok találkoznak Gijónban és aki látta a két csapat legutóbbi találkozóit, az tudja, hogy rosszul nem jöhet ki abból, ha leül megnézni. Mindkét gárda megmutatta, hogy igenis helye van a Primerában és képes lehet bennmaradni. Hazai győzelmet várok, a Betisben szerintem több is volna, látszott a Depor ellen. Van der Vaart újbóli sérülése miatt fájhat Pepe Mel feje, túl korán tette be a kezdőbe úgy tűnik.

Deportivo – Espanyol: Ezt a mérkőzést sem az előzmények okán fogjuk megnézni. Az előző szezonban oda-vissza gólnélküli döntetlent játszott a két csapat. A perico jelenleg egy ponttal előzi meg galíciai ellenfelét és meglepő módon mindketten az élmezőnyben ’rontják’ a levegőt. Szokatlan vendégek ők ilyen magasságokban, de mindkét klub rászolgált erre a helyezésre. Az Espanyol nagy skalpot gyűjtött be a Valencia legyőzésével, amely nagy szó akkor is, ha látjuk a Denevérek zuhanását, míg a Depor is fontos pontokat gyűjtött Sevillában a Betis ellen. Felfokozott hangulatban várhatja a meccset a két gárda, ez azért mindenképp bíztató.

Getafe – Levante: A tabella alján kettő, még nem kiesőhelyen álló csapat játszik egymással. Inkább lesz ez küzdelem, mint igazi futball, viszont nagy lesz a jelentősége a két csapat számára, amennyiben hasonlóan teljesítenek a szezon során. Megyeriék (muszáj megemlítenem őt is) egy hete nyertek hazai pályán, most is inkább ők az esélyesek. Lucas Alcaraz csapata küzdőképességében bízhat leginkább. Továbbá lassan ideje lenne széttrollkodni Fran Escríba postaládáját is ’Put Megyeri to the kezdőeleven’ című baráti hangvételű levelekkel.

Fran bácsi, mi is a helyzet ezzel a kezdőcsapattal?

Real Sociedad – Athletic Bilbao: 5 forduló után megint ez a két baszk csapat áll hátrébb a tabellán a háromból, a helyzet északon tehát változatlan. Mint ahogyan az a tény is, hogy ez a két klub játssza az igazi, hangulatos baszk derbiket, álljanak bárhol is a bajnokságban. A Valverde féle Bilbao hiába teljesít jobban két szezon óta, mint a kék-fehér rivális, baszk derbin 2012 márciusa óta nem tudott nyerni. Az 1909 óta tartó lokális harcban viszont a piros-fehérek állnak jobban, 56 alkalommal győzték le a socikat. David Moyes a hétközben a Granada otthonában szerezte meg első győzelmét idén, Agirretxe vezérletével. Vasárnap is kulcsfigura lehet, akárcsak bilbao-i kollégája Aduriz, akinek szintén jól megy az idén. Ezek az egyéni teljesítmények dönthetik el a derbit, már ha eldől, mert két éve történt meg utoljára ilyen.

Bár érződik a derbiken megszokott legkör, szerencsére a baszk rangadók többnyire erről szólnak.

Lucci


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com