AJÁNLÓ
 
08:00
2016. 01. 14.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 01. 14.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 01. 14.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 01. 14.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 01. 14.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga - az első kör számai

0 komment

La Liga első kör statisztika

Túl vagyunk a La Liga 2015/16-os kiírásának első körén , így adja magát a kérdés: Hogy állunk? Rövid statisztikákkal mutatjuk be a spanyol pontvadászat legjeit. Hangsúlyozzuk, féltávnál. 

 

Góllövők

Parádés góllövőkben a hispán bajnokság sosem szenvedett hiányt. Most is ádáz csata folyik a lista élén, melyet a Suárez-Neymar duó vezet, de Ronaldo, Benzema és Bale is szorosan ott lohol a culés tandem nyakán. Ha lehántjuk a két gigász keretét a La Ligáról, Lucas Pérez (Deportivo), Agirretxe (Real Sociedad) és Aduriz (Athletic Bilbao) nevét kell kiemelnünk. Üdvözítő tény, hogy mindhárom "spanyol". 

La Liga első kör statisztika

Gólpasszok

Az asszisztok tekintetében eddig Bale, Soldado, Neymar és Ronaldo mutatója a legjobb, de Asensio (Mallorca- és "Real"-nevelés, jelenleg kölcsönben az Espanyolnál), Kroos, Nolito (Celta Vigo) és Suárez sem panaszkodhat. A 10-es listára rajtuk kívül James Rodríguez és Konopljanka (Sevilla) is felkerülhetett.

La Liga első kör statisztika

Kapuralövés

Rápillantva az alábbi képre, nem fogjuk a homlokunkat csapkodni: ezt a kategóriát magasan Cristiano Ronaldo vezeti - kísérleteinek és találatainak száma rávilágít a játékos egyik gyengeségére: a pontatlanságra. Nyílván e kategória összemosolyog a góllövőlista statisztikájával, de kérdezem, utóbbiról hol marad Iago Aspas vagy a szintén sokat próbálkozó Rubén Castro? Rájuk nézve kellemetlen az eredmény.

La Liga első kör statisztika

Labdaszerzés

E statisztikát nem Busquets, Kroos vagy Casemiro vezeti, sőt, a nagy gigászok sztárjai nem is szereplnek a kategória elitjében! Pedro Mosquera a Real Madrid nevelőközpontjában pallérozódott (La Fabrica), játszott a Castillában, a Getafében, erősítette az Elchét, míg most a Deportivo La Coruna labdarúgója. A játékost azért kell kiemelni, mert eddig az ő neve mellett áll a legtöbb visszaszerzett labda. Második Beñat Etxebarria (Athletic  Bilbao), harmadik Dani García (Éibar), míg a sort Orellana (Celta), Gabi (Atlético Madrid), Trashorras (Rayo Vallecano), Sidnei (Depor), Augusto Fernández (Celta, most már Atlético Madrid), Rosales (Málaga) és Illarramendi (Real Sociedad) folytatja.

La Liga első kör statisztika

Passzgépek

Nincs vita. Kroos a La Liga passzkirálya. Nem csak a játékba-avatkozási mutatója figyelemre méltó a német válogatottnak, hanem pontos átadásainak a száma is kimagasló. A Real Madrid első-passzos játékosát csapattársa Luca Modric követi, majd Trashorras (Rayo Vallecano), az Atleti friss igazolása, Augusto Fernández, Busquets, Gabi, Cabral (Celta Vigo), Rakitic, Roque (Las Palmas) és Mascherano alkotja a legjobb 10-es névsorát.

La Liga első kör statisztika

Kapusok

A kapusoknál Oblak vezet. Magasan. Persze teljesítményéhez hozzájárul, hogy az Atleti védelme a La Liga egyik legjobban záró alakzata. Az eszüstös Kameni (Málaga) és a bronzos Areola (PSG, jelenleg kölcsönben Villarreal) vagy a negyedik helyen álló Iraizoz szintén kihúzhatja magát. Keylor Navas "csak" a 10., Bravo nincs a legjobbak között.

La Liga első kör statisztika

Szabálytalanságok

A La Liga hentese az espanyolos Hernán Pérez és az éibaros Escalante, de a celtás Pablo Hernández sem fogja vissza magát, ha keménységről van szó. Érdekesség, hogy a 10-es listán négy támadó is helyet kapott: Javi Guerra (Rayo Vallecano), Aduriz (Athletic Bilbao), Soldado (Villarreal) és Araujo (Las Palmas) is odalép, ha kell.

La Liga első kör statisztika


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com