Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A La Liga legrosszabb igazolásai 2.: Predrag Szpaszics

0 komment

E rovatunkban a spanyol pontvadászat rémes melléfogásait énekeljük meg. Korábban már szó esett Atila Kasasról, most ismét egy szerb labdarúgó kerül terítékre, Predrag Szpaszics, azaz az ügynök.

Predragot a Real Madrid Ruggieri utódjának szánta, ám hatalmas égés lett az üzlet vége. A belső védő madridi karrierjének mélypontján az El Clásicók egyik legnevetségesebb öngólját vétette, így nem meglepő, hogy mindössze egy szezon után ajtót mutattak neki.

Később megfordult az Osasunában és az Atlético Marbellában is, 1995-ben tért haza szülőföldjére. A Real Madridnak sosem tudott megbocsátani, mert nem engedték bizonyítani tehetségét. A fiatalként is matuzsálemnek kinéző Szpaszics minden blanco rémálma, így itt a helye sorozatunkban.

La Liga Loca - álomcsapat 2014-2015

0 komment

Pofonra nyújtjuk megint az orcánkat, mert megpróbáljuk összeállítani a La Liga BBVA 2014-15-ös szezonjának álomcsapatát. Lesz itt minden, prüszkölés, anyázás, de akkor is megcsináljuk, és csakazért(!) sem lesz mindenhol Barca-Real játékos! Ámen.

38. forduló – Ítéletnap!

0 komment


Hát a végéhez érkeztünk: a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírás utolsó fellépése vár ránk szombaton. A zárás két játékos esetében szimbólikus jelentőséggel is bírhat: Xavi tegnap elköszönt, így már tényként írhatjuk le, a katalán legenda utoljára ölti magára a Camp Nouban bajnoki mérkőzésen a gránátvörös-kék szerelést, míg a másik oldalon Iker Casillas lehetséges búcsúja hevíti az indulatokat. Bajnokunk már van, a második helyről is döntöttek, ezen kívül azonban sor kérdés még nyitott. Lássuk, mik ezek! Liebe szombat, avagy the Judgment day is coming. Si no crees, ya lo verás! Azt javallom, csapassuk!

35. forduló – brutális szombat

0 komment

A végére kezdünk mi is kicsit szétesni, mint a Villarreal, de hogy ne maradjatok La Liga Locás manna nélkül (nem vállalnánk a felelősséget a felháborodott tömegek tüntetéshullámai okozta károkért), ismét a Szamár ragad klaviatúrát. Már csak négy kör és véget ér a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírása. Mielőtt meglengetnénk a hófehér pañuelót, álljunk meg egy szusszanásra, hiszen a főbb kérdések még mindig parázson! Négy szigorú döntő következik, melynek első felvonására most szombaton kerül sor. A forduló a Bacca-motorral hajtott Pizjuánra figyel, ahol a király teszi tiszteletét. Lássuk!

34. forduló – visszaszámlálás

0 komment

Öt kör van még hátra, s anyám borogass, az elől már megszokott kettős csihi-puhi mellett, most a BL-helyekért folyó harc is pengeéles. A tábla aljáról a fény felé tátongók pogója semmivel sem érdektelenebb, így röviden mindenre kitérünk. Mondom röviden. Punkos beharang, vagyis egy, két, há' és induljon a tánc.

32. forduló: küzdeni az utolsó leheletig!

0 komment

Sokaknak már a könyökén jön ki a spanyol foci, mert ahová néztünk az elmúlt két hétben, hispán csapatok összecsapásaiba botlottunk. Egyszerűen az van, hogy ami nem jött össze II. Fülöp legyőzhetetlennek hitt armadájának (1588), ami az ibériai ország iparának lehetetlen küldetés, azt a futball elintézi: a spanyol pontvadászat Európa vezető hatalma, a La Liga klubjai pedig a kontinenst félelemben tartó füstölgő ágyúcsövek. De hagyjuk is a barokkos ömlengést és a rokokós csipkézést, térjünk a tárgyra! Alapvetően három kérdéskörrel kell foglalkoznunk a 32. forduló kapcsán: (1.) hogyan alakul a két gigász versenyfutása, (2.) mi történik a harmadik helyért folyó harcban, (3.) miként szerepelnek a kieső pozícióban álló csapatok.

A végjáték kezdete - 29. forduló

0 komment

A válogatott szünet eseményeit jobb, ha még azelőtt elfelejtjük, hogy megemlékeznénk róluk, amiben két dolog siet a segítségünkre. Az egyik a húsvét, amikor mindannyian magunkba fordulunk, hogy megfejtsük az összefüggést a nyúl a tojás és Jézus között, a másik pedig a hétvégi bajnoki forduló. Megkezdődik ugyanis a hosszú hajrá, amiben a hátralévő tíz meccsen megszerezhető 30 pontból egyre kevésbé lesz megbocsátható a ponthullajtás. Ami a kiesést illeti, a 13. Getafétől kezdve lényegében bárki érintett lehet, miközben az európai kupaszereplést érő helyekért versengő hat csapat kiléte jobbára biztosnak tűnik, és számukra a kérdés inkább az, hogy ki hova érhet oda.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com