Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piqué és a "csodálatos kisebbség"

0 komment

Piqué Barcelona Espanyol Király-kupa

Nem először szóltak a spanyol hírek Gerard Piqué "vicces" kijelentéseiről. Valószínűleg nem is utoljára. Ilyen vagyok - állítja magáról a játékos, s ezzel minden felelősséget le is pörrent magáról. Most azonban saját földijeinek sózott oda. Egyesek szerint viccesen, másoknak vérlázító módon. A Barca spanyol(?) válogatott védője bántóan kisemmizte az Espanyol-híveket Katalóniából, pedig a Marca szerint egyikükkel bensőséges kapcsolatot ápol! Hol van már Puyol vagy Xavi példamutató kiállása? Gerardnak még sokat kell tanulnia e téren, ha azt akarja, egy napon a nevét az előbb említett két fenoménnal együtt említsék!

Copa del Rey nyolcaddöntő - Vízkereszt, vagy amit akartok!  

0 komment

Mindig is tudtam, hogy kíváló drámákat ír Shakespeare, de hogy ennyire képes beletalálni a közepébe! Egy napon barcelonai, madridi, sevillai derbi és még egy minden mástól független rangadó is bemutatásra kerül az első felvonásban. Vessünk is egy pillantást a legendás drámaíró szereposztására:

18. forduló - Szuperhősök, avagy élre állt az Atleti

0 komment

La Liga összefoglaló 18. forduló

A Barca ismét fájó pontokat hullajtott el, amit az Atleti könyörtelenül kihasznált és élre állt a tabellán. A Real nem járt szerencsével Valenciában, ahol a forduló rangadóján csupán döntetlenre futotta erejéből. A Sevilla továbbra sem tud győzni idegenben, míg a Málaga folytatta parádés szériáját. Itt a forduló videóösszeállítása.

Gyorstalpaló

0 komment

la liga primera división összefoglaló

A szokatlan újévi hajtás sem lepte meg annyira a La Liga csapatait, mint engem. A beharangozóból lett videoösszefoglalóban röviden átvesszük a 17. forduló eddigi eseményeit, hogy lemaradás nélkül vághassunk neki a 2016-os esztendő első játéknapjának.

Tartományi tizenegyek - parádés keretek

0 komment

Tartományi válogatottak Spanyolország

Idén decemberben is megrendezték a már-már hagyománnyá váló Katalónia-Baszkföld (0-1) barátságos válogatott mérkőzést. A politikai felhangoktól terhes találkozó után a Marca.com összeállította az ibériai ország tartományainak álom tizenegyeit. A válogatási elv roppant egyszerű: az aktív labdarúgók származási helyük és játéktudásuk alapján kerülhettek be "szülőföldjük" csapatába. Spanyolország 17 önálló közigazgatási egységből áll (Comunidad Autonóma), melyhez két további autonóm jogú város, az Észak-Afrikában található Melilla és a Ceuta tartozik. Lássuk, melyik tájegység, mely labdarúgókat tudná delegálni a képzeletbeli hispán házibajnokságra. Annyit mondjunk el előre, a Kanári-szigetek, Madrid, Galicia vagy Andalúzia akár az Eb-n is elindulhatna csapatával...

A Cruyff hagyaték - I. rész

0 komment

cruyff guardiola barca camp nou dream team totális futball

Johan Cruyff a mai modern Barcelona fő letéteményese. 1988-ban egy válságban lévő csapat ajtaján sétált be, majd adott olyan örökséget az új generációnak, ami történelmi magasságokba emelte a katalán együttest. Karakteréről és a labdarúgásra gyakorolt hatásáról a FourFourTwo újságírója, Andrew Murray egy átfogó tanulmányban értekezik. Ennek az első részét hajtás után olvashatjátok.

55 év után újabb sztratoszférikus madridi pofon

0 komment

Real Madrid Rayo Vallecano történelmi győzelem sztratoszférikus diadal La Liga

Történelmi maflás. Szégyen. Alázás. Egy biztos, sokat fogják még emlegetni a Real Madrid-Rayo Vallecano bajnoki mérkőzést, melynek végeredménye bevonult a La Liga históriás könyvébe: 10-2. A Real Madrid utoljára 1960-ban szerzett 10 vagy annál több találatot a spanyol pontvadászatban. Rafa mégsem nyugodhat meg. A Real beérte a Bilbaót, mely eddig a La Liga egyedüli vasöklének számított.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com