IDŐGÉP: Bobo nullszögből berakja

0 komment

Christian Vieri Atlético Madrid UEFA-kupa PAOK mágikus gól

Rendszeres olvasóink tudják, időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy felevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy szimbolikus pillanatát. Most 19 évet vágtázunk vissza az időben, hogy lássuk, ahogy az Atlético Madrid legyalulja a Calderónban a PAOK-ot, többek között Christian 'Bobo' Vieri mágikus góljával.

Akiknek nem teljesült az álma..., aztán mégis!

0 komment

Barcelona Real Madrid La Fábrica La Masía utánpótlás

A La Masía és a La Fabrica megítéléséről, azaz a Barcelona és a Real Madrid utánpótlás-központjainak spanyol futballban játszott szerepéről sokat lehet olvasni. Olykor kimagasló eredményeiket dicsérik, máskor a futball alma materek berkein belül folyó képzés és nevelési módszerek árnyoldalairól cikkeznek. Kétségtelen, minden évben tömegével érkeznek a világ minden pontjáról fiatalok, gyerekek e két bázisra, hogy álmukat valóra váltsák, de csak töredéküknek jut osztályrészül, hogy bemutatkozzanak az első csapatban. A resztli szélnek ered ugyan, de jó részük megragad a La Ligában. Róluk lesz most szó.

Ipurúa emiatt a két hülye miatt forrong! 

0 komment

Éibar Luna Enrich threesome

A történet nagyon egyszerűen indult. Az Éibar két focistája arra szánta el magát a nyáron, hogy New Yorkban pihenik ki a 2015-16-os szezon fáradalmait. Sergi Enrich és Antonio Luna tehát útnak is indult...

Az Atlético lehet a Bayern mumusa?

0 komment

Bár sokan finnyásan húzták el szájukat a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után, miszerint a csapatok már játszottak egymás ellen, úgyse tudnak új dolgokat mutatni, azért a többség mégis izgatottan várta/várja a csoportbeli küzdelmek rangadóit. Ezek egyike volt a tavalyi elődöntős párosítás megismétlése, mégpedig az Atlético Madrid és a Bayern München összecsapása. Miután Pep Guardiolát kiutálták elbúcsúztatták a bajorok, egyből jelentős reményeket fűztek a frissen érkezett olasz tréner munkájához. A meccs aztán végül inkább a spanyol csapat szurkolóit tölthette el örömmel, hiszen egészen impresszív teljesítményt nyújtva végül két vállra fektették a német óriásklubot.

6. forduló: Sűrűsödik a mezőny

0 komment

A Barcelona csökkentette hátrányát az újra megbotló Real Madriddal szemben, a Villarreal és a Bilbao pedig továbbra is ott liheg a három nagy nyakán. Taktikával fűszerezve összefoglaljuk, mi történt a két gigász valamint az érdekesebb meccseken, és kihirdetjük a hét legérdekesebb történéseinek győzteseit is. Sűrűsödik a mezőny, érdemes megnézni, hogy az első 8 helyen egypontos különbség mutatkozik a csapatok között.

5. forduló: Foci volt, játék nem

0 komment

Barca Atlético Real Madrid Sevilla Betis Simeone BL Ramos Valencia Nasri

A Barca-Atlético akkor lett érdektelen, amikor épp érdekes lett volna, a Sevilla-Betis hozta a szokásos gyilkolászást, miközben Zidane nagy sorozata pont a Bernabéuban szakadt meg. Összefoglaló a hétközi eseményekről, fókuszban a három rangadóval.

Ide lett a Nyúl elásva!

0 komment

Barcelona Real Madrid Málaga Sevilla Saviola Andorra El Conejo

Eltűnt. Pedig Saviola (becenevén el Conejo, azaz a Nyúl) csillaga sokáig ragyogott a nemzetközi futball egén: játszott a Barcelonában és a Real Madridban, megfordult a Monacóban, a Sevillában, a Benficában, a Málagában, a görög Olympiakoszban és a Hellasz Veronában is. A River Plate-től vonult vissza, majd hirtelen nyoma tűnt. Most az AS.com megtalálta. A Pireneusok lankái között, völgyországban. Javier Saviola jelenleg az andorrai FC Ordino segédedzője.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com