AJÁNLÓ
 
23:22
2016. 07. 05.
Ahogy azt megszokhattátok, időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:22
2016. 07. 05.
Rendszeres olvasóink tudják, időről-időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:22
2016. 07. 05.
Hisz tudjátok, időről-időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
23:22
2016. 07. 05.
Mint az ismeretes, e rovat keretében időről-időre berobbantjuk a Deloreant, hogy a spanyol...
A bejegyzés folyatódik
 
23:22
2016. 07. 05.
Nincs megállás, ismét meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy visszarepülve...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Időgép: Az ember, aki nagyot akart fingani, de végül csak beszart!

0 komment

időgép Martín Palermo Copa América tizenegyes elhibáz

Időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy felelevenítsük a hispán labdarúgás egy-egy emlékezetes pillanatát. Most elhagyjuk az Ibériai-félszigetet, hogy a Villarreal (2001-2003), a Real Betis (2003-2004) és az Alavés (2004) korábbi csatárának, Martin Palermónak mélyrepülését kísérjük nyomon. Az argentin támadó mai napig egyedülálló bravúrt hajtott végre 1999. július 5-én: a Copa Américán három tizenegyest hibázott egy mérkőzésen.

 

Az akkor a Boca Juniorsban szolgáló ballábas Palermo nemzeti idolként érkezett a Copa Américára, melyen az albicelestét a végső diadalra is esélyesnek tartották. A Marcelo Bielsa irányítása alatt muzsikáló keret az első akadályt könnyedén vette, debütálásán 3-1-re verte a csoport leggyengébb résztvevőjét, Ecuadort. Szőke tincses főhősünk ezen a találkozón két gólt is szerzett. Dagadt a mellény.

időgép Martín Palermo Copa América tizenegyes elhibáz

Palermo nem bírta idegekkel  - háromszor is tizenegyest hibázott

A második fellépés, Kolumbia ellen már nehezebbnek ígérkezett, mégis, Argentína már az 5. percben tizenegyeshez jutott. A labda mögé Palermo állt, amit aztán teljesen eszetlenül a felső lécre bombázott. A következő kísérletre a 76. percben kerül sor, s bár Bielsa félőrülten rohangált fel s alá a partvonalon, könyörögve játékosainak (Ibarra, Ayala), vállalják el a feladatot, Palermo úgy döntött, saját kezébe veszi az irányítást: labdát ragadt és másodjára is felkészült a tizenegyes elvégzésére. És megint elhibázta…

Kolumbia ekkor 1-0-ra vezetett és nem sokkal később már 3-0 állt az eredményjelzőn. A slusszpoén pedig még csak ezután következett! A 90. percben Ubaldo Aquino, a mérkőzés paraguayi játékvezetője  - aki a találkozón összesen öt tizenegyest(!) ítélt meg - újabb szabálytalanságot fújt be a 16-oson belül, így jött a büntető és vele Palermo újabb kísérlete… Ezúttal a csatár ugyan eltalálta a célt, de a kolumbiai kapus, Calero eszén már nem járt túl. Ez is kimaradt. Dicséretes önbizalom vagy felelőtlen nagyképűség? Lehet, mindkettő! A vége teljes összeomlás, amin a fél világ röhögött.

időgép Martín Palermo Copa América tizenegyes elhibáz

Argentína végül Uruguay legyőzésével csoportmásodikként lépett az egyenes kieséses szakaszba, de ott a negyeddöntőben Brazília útját állta (2-1), így az albiceleste már korán búcsút intett a kontinensviadalnak.     


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com