Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ők is voltak gyerekek...

0 komment

Sok gyerek álma, hogy felnőttként sikert sikerre halmozva történelmet írjon a futballpályákon. Nekik sikerült.

A futball, ahogy São Paulóban képzelik

0 komment

2010-ben egy bizonyos José Ricardo Souza Yoshiga, aki újságíróként dolgozott Dél-Amerikában, arra adta a fejét, hogy feltérképezze Brazília egyik futballközpontjának, São Paulónak a játéktereit. A gyűjtőmunka eredménye figyelemre méltó: a joga bonito bölcsőjében egészen sajátosan értelmezik a játéktér fogalmát. Az egy dolog, hogy a pályák nem felelnek meg az erre vonatkozó általános előírásoknak, a formák, alakzatok (karikatúrák?) sajátos világlátást is tükröznek. A brazilok hiszik és vallják, a focihoz tényleg csak egy dologra van szükség, a labdára! Itt van a kijelentés igazolására pár gyöngyszem.

38. forduló – Ítéletnap!

0 komment


Hát a végéhez érkeztünk: a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírás utolsó fellépése vár ránk szombaton. A zárás két játékos esetében szimbólikus jelentőséggel is bírhat: Xavi tegnap elköszönt, így már tényként írhatjuk le, a katalán legenda utoljára ölti magára a Camp Nouban bajnoki mérkőzésen a gránátvörös-kék szerelést, míg a másik oldalon Iker Casillas lehetséges búcsúja hevíti az indulatokat. Bajnokunk már van, a második helyről is döntöttek, ezen kívül azonban sor kérdés még nyitott. Lássuk, mik ezek! Liebe szombat, avagy the Judgment day is coming. Si no crees, ya lo verás! Azt javallom, csapassuk!

37. forduló: Baljós árnyak

0 komment

Nem lesz sztrájk! - hirdették a spanyol lapok csütörtök délben, miután a spanyol legfelsőbb bíróság illegálisnak ítélte meg a beharangozott tüntetést. A történet rendkívül egyszerűen, néhány mondatban is prezentálható, ugyanakkor a megoldás - az emberi hülyeségnek büszkeségnek köszönhetően - baromira összetett. Hajtás után némi fejtágítás a sztrájkról, majd a 37. forduló meglepően sok tétmeccsel.

Capello: Hinni kell abban, amit csinálsz!

0 komment

Fabio Capello a madridizmus egyik legemlékezesebb bajnoki címét szerezte a 2006-07-es szezonban. Irányításával a királyi klub öt pontos hátrányt dolgozott le a Barcelonával szemben és végül megmászta a Cibelest. Az As.com újságrója, Marco Ruiz interjújában emlékeiről kérdezte az olasz mestert, aki a Juvetus elleni BL-visszavágó esélyeiről is elmondta a véleményét.

36. forduló: Elődöntők között, sztrájk előtt, a végső kanyarban, totális a káosz

0 komment

Hétközben az Európában még versenyben levő három csapatból kettő fölényes győzelmet aratott, és nagy lépést tett a döntő felé, és a harmadiknak is várhatóan egy hazai győzelmen múlik majd a finálé. Pozítivak voltak tehát a hétközi események, de foglalkoztatja más is a közvéleményt: a két nagy alatti nagy pénzügyi szakadékot áthidalandó a tévés közvetítési díjakat rögzítő törvénytervezet lassan révbe ér, de ehhez még meg kell vívni néhány harcot: például a sztrájkkal fenyegetőző szövetséget és a játékosok szakszervezetét is meg kell győzni, hogy ez egy racionális lépés lesz, és nemcsak lenne. Az is hír még, hogy a hétközben ismét dózeroló Emeryt a nagyok közé visszakapaszkodó Milan is figyelemmel követi, ám mi annyit tennénk hozzá, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Miután mindezt leírtuk, lássuk, miből élünk a hétvégén (és hétfőn)!

Pirlo: Meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját!

0 komment

36 éves. Egy öreg motoros az "Öreg Hölgy" szolgálatában. A Bresciában serdülő Andrea Pirlo megjárta az Intert, bajnok és BL-győztes lett a Milánnal és most hasonló bravúrra készül a Juventus mezében. Az olasz legendával az As.com készített interjút a Real Madrid elleni keddi BL-klasszikus felvezetéseként. Interjú.

35. forduló – brutális szombat

0 komment

A végére kezdünk mi is kicsit szétesni, mint a Villarreal, de hogy ne maradjatok La Liga Locás manna nélkül (nem vállalnánk a felelősséget a felháborodott tömegek tüntetéshullámai okozta károkért), ismét a Szamár ragad klaviatúrát. Már csak négy kör és véget ér a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírása. Mielőtt meglengetnénk a hófehér pañuelót, álljunk meg egy szusszanásra, hiszen a főbb kérdések még mindig parázson! Négy szigorú döntő következik, melynek első felvonására most szombaton kerül sor. A forduló a Bacca-motorral hajtott Pizjuánra figyel, ahol a király teszi tiszteletét. Lássuk!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com