Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leg leg leg kapusok

0 komment

Ahol Zamorák, Cañizaresek, Casillasok, De Geák, Zubizzarreták, Arconadák teremnek, vagy ahol Navasok, Caballerók, Courtois-k, Ochoák és Kamenik tűnnek fel vagy igazolnak oda, az a bajnokság mondhatjuk, hogy kapusnagyhatalom, így mindig van írnivaló a portásokról. Nem volt ez másképp a 2014-es évben sem, ezekből válogatunk, a teljesség igénye nélkül, szubjektívan, emlékeink között kutatva, mutatunk nektek egy csokrot emlékezetes teljesítményekből a 2014-es naptári évből.

2014 - Leg, leg, legnagyobb pofára esések

0 komment

Nyakunkon az év vége, így elkerülhetetlenek az összeállítások. Nem is tudom, hogy vezessem be az első kategóriát: A lónak is négy lába van, mégis megbotlik? Ciki. Szóval, blama. Mármint döntő pillanatban pofára esni, ráadásul több tízezer ember előtt a helyszínen és milliónyi tv-re tapadó szempár ölelésében. Hát, van benne valami. A 2014-es visszaemlékezésünk első felvonásában a legnagyobb bukásokat énekeljük meg, a szó szoros értelmében. Pedro, Bale és Paco Jémez.

16. forduló – Ho-ho-ho!

0 komment

A nemzetközi kupák sorsolása után jön az aktuális spanyol bajnoki forduló, amit ezúttal szűkre szabva harangozunk be, mivel blogszempontból leginkább karácsony előtti szopófordulónak tűnik - annak legalábbis, akire a beharang esik, tehát nekem. Amikor ezt gépelem és felviszem a blogfelületre, akkor éppen szerda van; csütörtökön, miközben egész nap vonatozom, a srácok kitűnő csapatmunka keretében megtömik képekkel a posztot; ma pedig együtt lepődünk meg a végeredményen, ha a nap folyamán valamikor gép elé kerülök... Ríltájmban persze valójában még csak szerda van, és csak remélem, hogy péntekre pufók angyalkák és repülő rénszarvasok közé szorulnak a betűk, de akárhogyis lesz, hajtás után itt a 16. forduló, ho-ho-ho!

Fernando Roig - aki felépítette a Villarrealt

0 komment

Villarreal egy ötvenezer lelket számláló település, Valenciától egy órányi vonatútra. A település Submarinónak becézett egyletnek köszönhetően került fel a világtérképre. A Villarreal 1998-ban jutott fel először az élvonalba, 10 évvel később, a Real Madrid mögött a második helyen végzett a spanyol első osztályban, úgy, hogy 10 pontot vert a 3. Barcelonára. 2006-ban a Bajnokok Ligájában egészen az elődöntőig menetelt. A klub történetében fordulópontot jelentett Fernando Roig szerepvállalása, aki pénzt és időt nem sajnálva, megszállottan építette fel az egyesületet. Az interjúért köszönet Farkas Norbertnek, aki a Sport TV Fieszta című műsorában beszélgetett a Villarreal elnökével.

15. forduló - baszk derbi, a futballszerelem

0 komment

A BL-en és az EL-en megpattanva zuhan ránk a 15. forduló, mely baszk rangadóval édesget a tévé elé. Figyelem, már pénteken résen kell lenni, mivel a Real hétközben nyitja meg a játéknapot. Hajtsunk a rostjára!

14. forduló: Megyünk tovább

0 komment

"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

- Bill Shankly

Mérkőzésen innen és túl - ez a spanyol futballháború?

0 komment

Az Atlético Madrid-Deportivo vasárnap lejátszott bajnokija előtt összecsapott egymással a madridi Frente Atlético és a galiciai Los Riazor Blues radikális szurkolói csoport. A heves ütközet emberéletet követelt: a negyvenes éveit taposó Francisco Romero Taboadát, aki a Los Suaves (gyengédek) tagjaként aktív szerepet vállalt a sajnálatos eseménysorozatban, előbb megverték, majd testét a Manzanares folyóba dobták. Életét a helyszínre kiérkező rendőrök és tűzoltól próbálták megmenteni, de a kórházba szállítás után az áldozat belehalt a sérüléseibe. A mélyen elszomorító eset nem mindennapos a spanyol labdarúgásban, igaz, a hozzá hasonló tragédiák nem is precedens nélküliek. 1982 óta 9 áldozatot szedett már a spanyol huliganizmus.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com